NEWS ALERT

Lună plină pentru procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Trei grupări infracționale au fost destructurate, în ultima perioadă, de reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crininalitate Organizată și Terorism. Acestea acționau și pe raza județului Călărași.

12 percheziții domiciliare

Numai în cursul lunii decembrie 2015, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, fiind reţinute şi ulterior arestate preventiv 8 persoane, iar faţă de o altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar. La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi cu Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Trafic cu bani falși

La data de 16 decembrie 2015, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Călăraşi, Giurgiu şi în Bucureşti, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în plasarea de monedă străină contrafăcută. Din investigaţiile efectuate s-a constatat că bancnotele falsificate din cupiura de 50 şi 100 de euro ar fi fost obţinute de către membrii grupării, pe o filieră de contrafacere cu conexiuni în Italia. Aceştia iniţiau relaţii comerciale de mică amploare (achiziţii de telefoane mobile şi de autoturisme second-hand de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil), operaţiuni care le-au permis plata în numerar, cu bancnotele falsificate. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au retras 4.100 de euro contrafăcuţi. Şapte perosane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, au fost arestate preventiv. Este vorba de numiții Gogoșaru Cristian, Bălcescu Nicolae Florentin, Fieraru Ștefania Daniela, Enache Alexandra Marina, Cristil Vasile Gabriel, Burada Gh. Paul, Ouatu Gh. Ioan (fost Burada).

Furt de petrol și trafic de minori

La data de 3 decembrie 2015, în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracţional organizat în scopul sustragerii de produse petroliere din conductele magistrale, poliţiştii şi procurorii au efectuat trei percheziţii domiciliare. În curtea imobilului unui bărbat din comuna Manasia, judeţul Ialomiţa, au fost descoperite trei bazine care conţineau 1600 litri produs petrolier derivat. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat. Este vorba de numitul Nițu Gh. Nicolae, Tribunalul Călărași dispunând, la data de 4.12.2015, arestarea sa preventivă. În schimb, la data de 9 decembrie 2015, poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa unui bărbat de 29 ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, bănuit de trafic de minori, unde a fost depistată o tânără de 17 ani, care ar fi fost exploatată sexual de către acesta prin obligare la practicarea prostituţiei. Faţă de persoana bănuită a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Ma numesc ,tita constantin din oltenita ,in data de 14,09,2017″am incheiat un contract,ante,contract de vinzare,cumparare,, la sediul social al mecaind ulmeni sa,,eu tita constantin promitent,vanzator cu domicilul in oltenita str garofitei nr 24 jud calarasi posesor a cl seria ,kl,nr,476870″eliberat de spclep oltenita,la data de,25″09″2015″ vand societati mecaind ulmeni sa, reprezentat prin administrator ,tene titel mihaita,in calitate de promitent,cumparator suprafata de teren,0″50ha,conform certificat de mostenitor,,nici in ziua de azi ,nu am semnat la notariat nam primit bani cei,75000de lei,am sunat si azi eu vinzator la societate mecaind,si miau spus ca ma suna este ora data09-05-2018″h16″15″ nam primit nici o informatie,au trecut 8 luni si ma tot duce cu vorba ce se intimpla,cind se semneaza la notar,cind primesc,bani,azi 09-05-2018///519992///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp