DOSARE

Lover boy ando Cărămidari prin Western Union

Print Friendly, PDF & Email

La 18 mai 2018 a fost destructurată, pentru prima dată, așa-numita „Rețea Olandeză”, în cadrul unei operațiuni cu denumirea „Ziua Z”. A fost efectuată sub coordonarea structurii centrale a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Au fost efectuate, concomitent, pe teritoriul a 28 de județe, descinderi în 20 de cauze penale, care au vizat destructurarea mai multor grupări infracționale. Operațiunea s-a derulat și la nivelul județului Călărași. Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în municipiul Călăraşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. În cauză s-a reţinut că membrii grupului, format din 7 suspecți, au recrutat și transportat în Olanda, mai multe persoane, în scopul practicării prostituţiei. Unele victime erau minore.

A fost ziua în care familia a reușit să extragă, din mâinile proxeneților grupați în cartierul Cărămidari, din municipiul Călărași, una dintre multele minore traficate. M.A.N. a fost traficată, în Germania, după ce a fost ademenită, de gruparea infracțională, de capul acesteia, Cornel Simion, zis Mihai. În cartier, nimeni nu a auzit de el. La vârsta la care s-a lăsat ademenită de proxenetul din Cărămidari, M.A.N. avea 16 ani și era prietenă cu una dintre nepoatele traficantului, ambele învățând în cadrul Grupului Școlar Danubius. De la aceasta a aflat îndrăgostitul că tânăra pleca, deseori, de acasă, intrând, astfel, într-un conflict cu părinții. În 2016, Cornel Simion, zis Mihai, avea 40 de ani, o concubină, pe Mihaela Tărăbășanu, cu care avea doi copii. Își derula „afacerile” în Rotterdam, unde avea închiriat un imobil. Caza și prostituatele aduse de alți proxeneți, din România.

Cazul a fost descoperit pe polițiștii olandezi, în urma unei razii. Poliția olandeză a ajuns într-un imobil de pe strada Zuidhoehk, din Rotterdam, unde a dat peste 9 curve, din Călărași. Casa era închiriată  de cuplul călărășean Simion Cornel, zis Mihai, și iubita acestuia, Mihaela Tăbărășanu. Printre locatari erau mai multe fete tinere, căzute în plasa proxeneților. Aceștia le făcuseră mai multe site-uri, în care fetele apăreau în ipostaze ispititoare. Aveau fotografii cu fetele, serviciile pe care le ofereau și prețul solicitat, precum și informația dacă prestau activitățile atât la domiciliul clientului, cât și la locația lor.

M.A.N. a fost ademenită de proxenet după ce acesta, extrem de săritor, aflând că are probleme în familie, i-a oferit suma de 200 de euro, bani pentru cheltuieli zilnice. În cursul anului 2016, M.A.N. a plecat de tot de acasă, după ce a abandonat și cursurile.

„Mi-a spus că mă iubește și că vrea să fiu iubita lui și, în ciuda diferenței de vârstă, m-am îndrăgostit și eu de el, crezând că sentimentele lui față de mine sunt sincere. Nu mi-a spus că mai are o relație cu o altă femeie. Eu ştiam că e divorțat și că are 2 copii, cu vârste de peste 12 ani. Odată, am cunoscut-o și pe Mihaela Tărăbășanu, însă n-am știut că ea e iubita lui. Toată lumea mi-a ascuns asta.”

După consumarea operațiunii cu denumirea „Ziua Z”, la data de 17.05.2018, Tribunalul Călărași a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a inculpaților Cornel Simion, zis Mihai, Mihaela Tărăbășanu și Cătălin Păun. Nevasta lui Cătălin Păun, Valentina Roxana Păun, a fost arestată la domiciliu, aceasta având copii minori în întreținere.

Datele acestui caz sunt relatate de numeroase publicații. Cosmin Valentin Avram, membru al grupării olandeze, avea rolul de “lover boy” și se ocupa de recrutarea tinerelor. Fetele ajungeau să se prostitueze din dragoste pentru el. “Îl iubeam pe Cosmin în acel moment. Discutasem ca, din banii pe care urma să îi câștig din practicarea prostituției, să ne cumpărăm o casă și să ne mutăm împreună”, a povestit, la DIICOT, una din tinerele prostituate. Într-o discuție telefonică, Cosmin Valentin Avram povestea mamei sale cum a decurs razia polițiștilor olandezi. “Au fost, au intrat ăia peste noi, ne-au controlat de… de toate, de buletine, de d-alea, de întrebări, ne-a pus translator, ne-a pus d-alea!… Le-a întrebat p-alea: Vă obligă cineva să faceți, să…? Dacă alea zicea: Da, mă obligă!, direct, zang, la zdup, nu știu câte zile, te judeca după 15 ani așa și te judeca și crăpai!”

Tânărul povestește și care e situația în Olanda: “Dacă ești proxenet… de-aia e legal la ei! E legal, e legal, da’ prostituatele trebuie să aibă firmă!”. Razia poliției olandeze la bordelul clandestin i-a făcut pe proxeneții călărășeni să se gândească la o nouă strategie. Fetele se duceau la hotel cu clienții. Era mai scump, dar mai sigur pentru afacere. “Stăm pă hotel aicea și cu asta basta, ești mai sigur, te dă afară, vine garda, te dă afară, te duci, te-ai mutat pă alt hotel și pa. Cu ce dai mai mult aicea, dai trei sute cincizeci de euro pă săptămână”, și-a făcut calculele unul dintre proxeneți.

A fost momentul în care întreaga afacere din Rotterdam a fost regândită. Investiția ar fi trebuit făcută în promovare pe online.

“Ca toți băieții, toți băieții, are d-alde zece site-uri, și zece site-uri făcute bombă și d-asta! Și io stau cu unu, deci aia e, aia, intri pă prima pagina ei are un site, pă a doua pagină are un alt site! Deci pă fiecare pagină, pân la a zecea pagină, ei are câte o femeie pă site!… Trei mii! Și cu cinci, șase site-uri știi cum faci? Ce ai mă, ești nebun? Să faci tu site-urile alea cum trebuie și gândite și socotite… Numai cu cururi, cu țâțe și cu nebunii, ai înțeles? Și tu-mi trimiți doar fotocecurile-lea, îmi trimiți cu, de la trei brunete, patru brunete, câte poți să faci, că fac două într-o zi și două într-o zi, ai înțeles? Că nu pot să le fac toate în aceeași zi!”.

Potrivit anchetatorilor de la DIICOT, rețeaua l-ar fi folosit pe Cosmin Valentin Avram să recruteze tinere dornice să se prostitueze. În momentul în care ajungeau în Olanda, unele din fete își dădeau seama ca este vorba de o capcană și voiau să se întoarcă în țară. Atunci, proxeneții treceau la măsuri dure împotriva lor, potrivit propriilor mărturii, dar și potrivit declarațiilor date de fete în fața procurorilor. În discuțiile telefonice, Cosmin Valentin Avram arăta ce le făcea acestora: “Am disperat-o cu bătaia!”, “S-a umflat organele în ea, cât am bătut-o! Poate moare dracu!”, “Așa merită zdrențele! Așa merită zdrențele!”.

Banii obținuți din practicarea prostituției erau împărțiți între toate persoanele implicate în activitate. Din banii câștigați erau plătite chiria, mâncarea și alte cheltuieli cu casa, restul banilor fiind împărțiți între fetele care practicau prostituția și proxeneți. Doi dintre inculpații din acest dosar, Mihaela Tărăbășanu și Cornel Simion, zis Mihai, țineau în Olanda și un carnețel în care notau numerele de telefon ale clienților considerați neserioși. Acesta a fost momentul în care M.A.N. a putut scăpa din mâinile proxeneților.

Inițial, după ce părinții M.A.N. au aflat că fata lor a fost ispitită de Cornel Simion, zis Mihai, cunoscut proxenet în municipiul Călărași, au încercat să-l determine pe el să o lase în pace şi, de mai multe ori, au mers cu rugăminţi în cartierul Cărămidari, acasă la acesta, dar şi la mama îndrăgostitului, însă fără succes. M.A.N. a fost mutată într-o garsonieră, din municipiu, pe care Cornel Simion o închiriase pentru ea.

„Dacă voiam să ies afară din garsonieră, trebuia să-i spun unde mă duc, cu cine sunt și îmi spunea ora la care trebuia să mă întorc în casă. Eram foarte îndrăgostită de el și doream să-i demonstrez că nu am nimic de ascuns. Într-una din seri, l-am întrebat dacă pot să ies afară din casă; era aproape 12:00 noaptea şi mi-a zis că nu e de acord. Dar eu am ieșit, iar el și-a dat seama imediat că am făcut asta. A venit după mine în cartierul Cărămidari, m-a urcat în mașină și m-a lovit peste față. M-a dus apoi cu mașina la ieșire din oraș, ne-am oprit şi a început să țipe la mine și m-a lovit cu pumnul în stomac”.

M.A.N. a aflat, ulterior, că cel de care era îndrăgostită avea o relație, de ani de zile, cu o altă femeie, Mihaela Tărăbășanu, cu care avea și doi copii. Mihaela era plecată în Germania, unde practica aceeași meserie, prostituția. lui M.A.N. i s-a spus că, de fapt, Cornel are o relație frățească cu Mihaela și nimic mai mult. A fost momentul în care i s-a sugerat să se prostitueze pentru el.

„Nu mi-a spus niciodată pe faţă că ar dori să mă prostituez pentru el, însă mi-a dat de înțeles asta. M-a întrebat, de pildă: dacă eu aş păți ceva rău, te-ai prostitua pentru mine?”

În 2016, după ce fata a devenit majoră, a fost dusă, la rându-i, în Germania, după ce, inițial, a făcut un „curs” în București. A locuit într-un apartament închiriat, dintr-o zonă rezidențială. Aici, Cornel Simion i-a făcut „catalogul de prezentare”, după ce a fost fotografiată în ipostaze provocatoare, în pielea goală. A fost dusă în Germania, prostituându-se în orașele Neumünster, Hamburg, Flensburg, Rendsburg, Lübeck, Kiel, Husum și Lägerdorf, unde stăteau vreme de câteva luni, pentru a nu se plictisi clienții. Veniturile lunare, din practicarea prostituției, erau de circa 3.000 de euro. banii erau predați lui Cornel Simion, zis Mihai.

Procurorii călărășeni au descoperit că acesta, numai din Germania, prin Western Union, a primit suma de 50.000 de euro. A reușit să scape în momentul în care întreaga rețea a fost destructurată de lucrătorii DIICOT, după raziile efectuate de polițiștii olandezi, la Rotterdam. În 2018, membrii grupării, Cătălin Păun, Valentina Roxana Păun, Cornel Simion, Mihaela Tărăbășanu, Cosmin Valentin Avram și Ștefan Valentin Voinea au fost trimiți în judecată. În dosarul nr. 908/116/2018, pe rolul Tribunalului Călărași, rămasă definitivă prin respingerea apelului, la data de 8.07.2020, lover boy-ul de Cărămidari, Cornel Simion, zis Mihai, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pentru constituire de grup infracțional organizat. Și ceilalți inculpați din dosar au primit pedepse blânde, cuprinse între 1 și 2 ani de pușcărie, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei.

Pe perioada cât membrii grupării s-au aflat în stare de arest preventiv, familia tinerei M.A.N. a reușit s-o extragă pe aceasta din mâinile proxeneților. Părinții acesteia au aflat că cei doi membri ai grupării, Cornel Simion și Mihaela Tărăbășanu, au fost reținuți, ca urmare a operațiunii din Olanda și a declanșării „Zilei Z”, la nivel național, iar o mătușă a fostei eleve a Grupului Școlar Danubius, din Călărași, a mers la mama lui Simion. A păcălit-o că fiul ei a fost reţinut doar pentru că ea reclamase la poliţie că nu mai ştie nimic de M.A.N. „M-a întrebat atunci câţi bani vreau, ca să-mi retrag plângerea”. În aceeaşi zi, mama lui Simion a sunat-o pe fată şi i-a cerut să se întoarcă la părinţii ei şi să-i liniştească. Totul însă cu o condiţie: nici ea, nici părinţii să nu depună plângere împotriva lui Simion. Bucuroşi că-şi recuperau fata, oamenii au acceptat. A doua zi, M.A.N. a venit acasă iar, după o vreme, Simion a sunat-o din arest. „Mi-a zis că el oricum o să iasă, că e nevinovat, și că, dacă voi fi luată la întrebări de poliţie, să zic că nu știu nimic.” La două luni după ce tânăra s-a întors, anchetatorii au aflat că ea a fost traficată din denunţul făcut de o inculpată în „dosarul Rotterdam”. Chemată să dea declaraţii, aceasta a povestit totul aşa cum s-a întâmplat, deşi familia lui Simion făcuse presiuni asupra ei „să demonstreze că îl iubește și să nu declare nimic împotriva lui”.

La data de 6 ianuarie 2021, Cornel Simion, zis Mihai, a fost condamnat, de Tribunalul Călărași, ca instanță de fond, fără acord de recunoaștere a faptelor, la 6 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori. Totodată, i s-a anulat beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei rezultante de 2 ani şi 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 76, pronunţată la 08.07.2019, de Tribunalul Călăraşi, definitivă la 08.07.2020, prin decizia penală nr. 649/A, pronunţată de Curtea de Apel București, în dosarul nr. 908/116/2018, urmând ca acesta să execute 7 ani și 8 luni de pușcărie.

Instanța a mai decis confiscarea sumei de 37.745 euro, obţinută din infracţiuni şi l-a obligat pe Cornel Simion să-i plătească victimei M.A.N. 20.000 de euro daune morale, menţinând sechestrul asigurator asupra casei acestuia.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp