ACTUALITATE

Întâmplare misterioasă, la Gâldău: Unde a dispărut Silică?

Print Friendly, PDF & Email

A fost dat dispărut din data de 7 februarie, de pe raza satului Gâldău, comuna Jegălia. Se numește Silică Dedu și este cunoscut cu afecțiuni medicale.

Locuiește, într-o casă dărăpănată, la strada mare, împreună cu un frate, cunoscut, de săteni, drept Ninel.

Una dintre vecine, care mai avea grijă de cei doi frați, a fost cea care a alertat autoritățile. Dispariția lui Silică este învăluită în mister, iar cei care-l știu vorbesc despre acesta ca și când ar fi fost ucis și ascuns.

“Eu am avut grijă de ei. Cum să vă spun? De 25 de ani, de când sunt în satul ăsta, m-am apropiat de maică-sa. a fost o familie foarte închegată. Nu pot să spun că a fost niște oameni amărâți. A murit maică-sa, are 12, 13, 14 ani de când e moartă. Silică s-a-mbolnăvit. Tot eu sunam la salvare, îi duceam… A rămas ei. Ei tot la mine venea, că eu îi consideram ca frații mei.”

Ni se spune că Silică Dedu, în vârstă de 47 de ani, făcea foarte des crize de epilepsie. Avea obiceiul să se culce pe mijlocul drumului național care tranzitează satul, de la un capăt la altul.

“N-a fost un băiat rău, un golan sau un așa. Are 17 ani numai la fabrica de conserve, la Fetești! Și, săracu, s-a-mbolnăvit. Când cădea, mă striga fra-su: vino, fă, că iar moare Silică! Mă duceam și chemam salvarea. Și acum, când a dispărut, noi tot ne uitam dacă e la magazin. Și, bre, n-a apărut Silică!”

La magazinul din centrul satului, lumea e cuprinsă de frenezie. Satul este răscolit de trupele de jandarmi și de polițiștii veniți să-l caute pe Silică. Este căutat inclusiv dincolo de dig, pe malul brațului Borcea.

Vecinii nu cred că acesta a fost omorât de fratele său mai mare, Ninel. “Nu i-a făcut nimic, săracul. Când Ninel făcea crize, el venea și spunea: veniți, mă, că moare Silică!”

Într-o nouă criză epileptică, Silică ar fi făcut stop cardio-respirator. “A venit două salvări și l-a resuscitat.” Căzuse, cu fața în jos, în noroi și s-a sufocat.

Toți declară că Silică nu avea dușmani. Fratele acestuia lucrează, cu ziua, prin sat. La fel făcea și el. E cunoscut ca un consumator fervent de băuturi alcoolice. Ninel este cel care a dat alarma, în sat, deși are și acesta afecțiuni de ordin psihic, de pe urma consumului repetat de alcool. “Zice: Ninel nu a venit acasă!”

Forțele de ordine au răscolit fiecare metru pătrat din arie, dar nu au dat de de vreo urmă din care să rezulte că la mijloc ar fi fost vorba de un omor.

“Zici că l-a-nghițit pământul! A mai căzut pe stradă, a mai făcut crize, dar l-a luat salvarea, l-a dus, l-a adus, ehee, de câte ori!”

Zile întregi a fost căutat Silică, fără să i se dea de urmă.

“E ceva misterios. Pentru că zici că l-a-nghițit pământul. El nu pleca, nu făcea rău! Nu fura, nu cerșea, nu nimica. Stătea la magazin, dădea cu mătura, făcea focul, avea grijă de pâine, dimineața. Nu dispărea el ca măgaru-n ceață. A murit. Ceva s-a-ntâmplat!”

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, Silică Dedu ar fi fost identificat pe raza municipiului Fetești, acesta plecând, în mod voluntar, de acasă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp