NEWS ALERT

Actualizat – Ileana: Controverse pe marginea unui scandal de agresiune sexuală

Print Friendly, PDF & Email

Caz controversat în comuna Ileana, județul Călărași, cunoscut de publicația noastră încă de la declanșarea lui. Ioniță Nicolae, în vârstă de 50 de ani, profesor de fizică și chimie, este acuzat că, în repetate rânduri, în cursul lunilor noiembrie și decembrie, ar fi agresat sexual niște fetițe, toate în vârstă de 11 ani, eleve. Ioniță este membru al Consiliului Local Ileana, pe listele PSD.

Corupere sexuală

alex-vasileÎn 22.12.2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a cerut instanței competente, de pe raza orașului Lehliu Gară, arestarea preventivă a profesorului Ioniță Nicolae, cercetat în dosarul nr.l682/P/2015. Acuzațiile sunt deosebit de grave: coruperea sexuală a minorilor (art.221 NCP), mai multe infracţiuni prev.şi ped. de art. 221 alin.1 şi 2 lit.”b” C.p. toate cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. În Codul Penal, acuzațiile sunt descrise astfel: (1) Comiterea unui act de natură sexuală, altul decât cel prevăzut în art. 220 (violul – n.r.), împotriva unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, precum şi determinarea minorului să suporte ori să efectueze un astfel de act se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani; (2) Pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când: b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului.

Fără comportament constant

preda-camiÎn fapt, 4 eleve au sesizat, prin părinți, că profesorul Ioniță Nicolae ar fi avut un comportament deviant. Se afirmă că acesta, în repetate rânduri, le-ar fi mângâiat pe umeri, pe sâni și pe picioare. Este vorba de Dumitru Ionela Camelia, Călin Ionela Andreea Mihaela și Vasile Elena Alexandra, în vreme ce Roşu Mihaela Roxana acuză și că a fost pupată pe obraz și mângâiată în zonele intime. Toate sunt eleve în clasa a VI-a A, profesor diriginte Ioana Filimon. În schimb, Ioniță Nicolae a activat în învățământ, până la declanșarea acestor acuzații controversate, încă din 1994. Acesta nu avea ore numai la Școala Gimnazială nr. 1 Ileana, ci și la școala din comuna Tămădău, dar și la clasele IX-XII din cadrul Liceului Alexandru Odobescu din Lehliu Gară. Din acest unghi, e absolut ciudat cum Ioniță Nicolae e considerat drept un agresor sexual de minore, câtă vreme este acuzat că ar fi făcut astfel de fapte numai cu câteva eleve de 11 ani, din aceeași clasă, de la Școala Ileana. E treaba Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară să explice de ce acesta nu a avut un comportament constat în manifestare, în sensul că normal ar fi fost ca acesta să fi agresat sexual nu numai câteva fetițe, de la clasa a VI-a, de la Școala Ileana. Astfel de acuze nu sunt aduse de părinții elevelor de la școala din satul Tămădău. Sau, cu atât mai mult, de elevele de la Liceul Alexandru Odobescu Lehliu Gară, unele dintre ele majore sau chiar cu copii acasă.

Acuzație ridicolă

ionela-calinElevele Dumitru Ionela Camelia, Călin Ionela Andreea Mihaela, Vasile Elena Alexandra și Roşu Mihaela Roxana acuză, printre altele, că profesorul de fizică le-ar fi mângâiat pe sâni. Acuzația pare de un ridicol înfiorător. E greu de presupus că niște fetițe, la 11 ani, au sâni, însă suntem contraziși de directoarea de la Școala Gimnazială nr. 1 Ileana, Mirela Gavrilă, care ne spune că fetele sunt bine dezvoltate din punct de vedere fizic. Ioniță Nicolae nu știe cum să se apere în fața acestor acuze. Ne spune că nu are un comportament agresiv. Redacția noastră a intrat în posesia unor fotografii ale celor patru fetițe care și-au acuzat profesorul, printre altele, că le-ar fi mângâiat pe sâni. Despre ce sâni este vorba puteți vedea și dvs! Ioniță Nicolae, cu soția tot profesoară, la aceeași școală, se laudă cu două fete majore, una absolventă a Academiei de Studii Economice, cealaltă fiind în primul an, în cadrul Institutului Politehnic București, facultatea de chimie aplicată. În plus, fata cea mică a avut și rolul de președinte al Consiliului Județean al Elevilor din județul Călărași.

Fantezii cu urmăriri
Situația de la Ileana a devenit critică în cursul zilei de ieri, 14 ianuarie 2016, după ce Ioniță Nicolae a fost trimis în judecată. Nicola Laurențiu Mihai, unul din martorii mihaela-roxidin cadrul rechizitoriului înaintat de procurori instanței de fond din Lehliu-Gară, a anunțat că a fost alergat de Ioniță Nicolae, aflat la volanul autoturismului proprietate personală, prin sat. A reclamat că Ioniță avea asupra lui și un cuțit și că ar fi vrut să-l omoare. Nicola Laurențiu Mihai are tot 11 ani. A afirmat că l-ar fi alergat cu mașina prin tot satul, înclusiv prin fața sediului Primăriei Ileana. În urma acestei plângeri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a înaintat, exact în aceeași zi, instanței de fond propunerea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive. Cererea a fost considerată drept neîntemeiată, de Judecătoria Lehliu Gară, soluția fiind contestată de procurori. Mai pe românește, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară nu au putut proba veridicitatea acestor afirmații.

Nu au mai existat alte plângeri

Mirela Gavrilă, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Ileana, ne spune că nu au mai fost reclamații de același gen depuse împotriva lui Ioniță Nicolae. Este directoare din 2008. Îl cunoaște pe profesorul acuzat de agresiune sexuală de mai mult timp. “Întâmplări, sesizări scrise din partea părinților nu au mai existat.” Ne spune că nu au existat nici sesizări verbale în sensul acesta. “Nu pot să spun lucruri atâta timp cât părinții acelor copii nu au venit cu sesizări în scris. Nu poți să acuzi un om dacă nu ai probe scrise.” Directoarea Gavrilă, însă, ne răspunde tranșant la întrebarea adresată de noi legată de cât de mari sunt sânii unei fetițe de 11 ani: “Unele din ele chiar nu au”. Ne spune, însă, că nu e și cazul fetițelor care au reclamat că au fost agresate sexual. Dar și că nu au mai existat alte plângeri la adresa lui Ioniță Nicolae în afară de cele făcute de părinții elevelor de la clasa a VI-a A. Ioniță Nicolae nu este singurul profesor acuzat de agresiune sexuală. Au mai fost astfel de cazuri, toate dovedite neîntemeiate, mai ales că nici nu au trecut de faza de cercetare penală.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp