NEWS ALERT

Iar am avut dreptate: Percheziții la grupul de firme Agrofam

Print Friendly, PDF & Email

Percheziții la grupul de firme Agrofam, în județele Ialomița și Călărași, pentru suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013.

Flagrant cu polițiști

Perchezițiile, derulate din această dimineață, au loc la sediile grupului de firme Agrofam, din Fetești și Borcea. Agrofam este deținut de omul de afaceri Ștefan Poienaru. Acesta s-a aflat în centrul multor scandaluri mediatice. Mai mult, a plătit oameni de presă pentru a pune presiune pe instituțiile statului. Astfel de activități s-au derulat atât pe plan local, cât și central. Ștefan Poienaru, prin intermediul unui șef de publicație națională, judecat pentru șantaj, a încercat realizarea unui flagrant, de luare de mită, directorului adjunct de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură Călărași. În urma denunțului depus de directorul respectiv, un comisar de poliție a fost condamnat la închisoare cu executare, iar un alt individ, funcționar public, a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Notă de la DLAF

APIA Călărași a imputat grupului de firme Agrofam, subvenția primită ca ajutor din partea Uniunii Europene, prejudiciul fiind calculat la suma de 5 milioane de euro. Acuzațiile aduse lui Ștefan Poienaru sunt cuprinse într-o Notă de Control întocmită de Departamentul pentru Luptă Antifraudă, la solicitarea Departamentului Național Anticorupție. Ștefan Poienaru, prin firma Agrofam Holding SRL Fetești, a exploatat ilegal o suprafață agricolă de 1.000 de hectare, proprietate a Agenției Domeniilor Statului, fapt certificat printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României. Este vorba de decizia nr. 3.534, din 20.09.2012, prin care 991,58 hectare teren agricol și 9,25 hectare reprezentând drumuri în exploatare, suprafețe situate pe raza comunei Borcea, au trecut din exploatarea firmei deținute de Ștefan Poienaru în administrarea Agenției Domeniilor Statului.

Adeverințe false

Deși se certificase prin sentință definitivă că grupul de firme Agrofam a exploatat nelegal suprafața de 1.000 de hectare, de la Primăria Borcea s-a solicitat și s-a primit o adeverință doveditoare, care a fost folosită la obținerea de subvenții, din fondurile Uniunii Europene, prin intermediul APIA Călărași. La Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial București, este înregistrat dosarul penal nr. 345/P/2013. În cadrul acestui dosar au loc perchezițiile de astăzi, la firmele deținute de Ștefan Poienaru. Sunt vizate, printre altele, Agrofam Holding SRL, cu sediul în strada Rozmarin, din municipiul Fetești, și SC Agrofam Unirea SRL, cu aceeași adresă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp