EXCLUSIVNEWS ALERT

Exclusiv: Traian Băsescu vinde moșia de la Nana

Print Friendly, PDF & Email

Oameni de afaceri olandezi au venit în comuna Nana, județul Călărași, pentru a vedea moșia fostului președinte Traian Băsescu. Intenția acestora este de a achiziționa suprafața de 292 de hectare deținută de Traian Băsescu, prin fiica sa, Ioana. Au fost duși din sat și până la teren de un fermier local, Ion Toader. Acesta are pretenția să i se spună “domnul inginer”.

Profit de 525.000 de euro

Fermierul respectiv ne confirmă această informație. Ne spune că a fost contactat, telefonic, de Adrian Rădulescu, fostul consilier al lui Traian Băsescu. Acesta l-a rugat să-i însoțească pe olandezii respectivi în jurul moșiei. Tot Adrian Rădulescu este cel care s-a ocupat de identificarea terenului de la Nana, în momentul în care fostul președinte și-a exprimat intenția de a achiziționa un teren agricol. Ion Toader ne spune că prețul cerut de Traian Băsescu este de minim 6.000 de euro pe hectar. La data achiziționării suprafeței de 292 de hectare, Traian Băsescu a achitat, și printr-un credit obținut de la CEC Bank, suma de 4.200 de euro pe hectar. Operațiunea de vânzare-cumpărare a fost trecută în Registrul Agricol al localității Nana, în data de 19 septembrie 2013. Dacă terenul respectiv s-ar vinde la prețul cerut de fostul președinte, acesta ar obține, în nici un an și jumătate, un profit de 525.000 de euro.

“Îl vinde pe tot”

Toader ne spune că prețul cerut este de “peste 6.000”. Afirmă că nu i-a comunicat nimeni un preț oficial. Nici Adrian Rădulescu nu i-a comunicat un preț cert. “Mi-a zis că nici el nu știe”. Fermierul ne confirmă că doar Ioana Băsescu e cea care ar putea să ne spună un preț cert. Ion Toader atâta știe: “Îl vine pe tot”. Dar și faptul că prețul cerut pe fiecare hectar de teren agricol este de peste 6.000 de euro. Și crede că terenul a fost scos la vânzare pentru că, la ce vede că se întâmplă la București, nimeni nu mai înțelege nimic. Tudor Breazu, administratorul firmei Agro Green Nana, care are în arendă terenul fostului președinte Traian Băsescu, la ora actuală este în arest preventiv. La fel și acționara firmei, Elena Udrea. Cumpărătorii au fost duși de fermierul Ion Toader pe câmp, cu un tractor U650. “I-am pus unul peste altul.”Acesta nu știe de ce a fost sunat el să-i însoțească pe olandezi, câtă vreme primarul din Nana are mai multe posibilități și îi putea duce direct cu un autoturism 4×4.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp