BREAKING NEWS

Exclusiv: Reușită medicală de excepție, pe șpagă! – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Eugenia Prisăcariu este numele femeii care a fost operată, în cursul zilei de miercuri, 17 august, la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Locuiește în satul Rasa și are 55 de ani.

Succes cu operația de apendicită

Pe pagina sa de socializare, directorul medical al Spitalului Județean de Urgenă Călărași, conf. dr. Laurențiu Belușică, a postat un mesaj prin care a făcut public faptul că la această unitate sanitară “am realizat cu succes… o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori”. Nu este pentru prima dată, de la accederea sa în funcția de director medical, când Laurențiu Belușică se laudă cu astfel de intervenții. A făcut publică și știrea că s-a reușit, tot cu succes, realizarea unei operații de apendicită, la un pacient supraponderal, intervenție chirurgicală derulată la începutul acestei luni.

Presă căzută pe spate, la comandă

Publicațiile călărășene s-au întrecut în a relata această reușită medicală. S-au folosit titluri pompoase, de genul: “Operație dificilă la Spitalul Județean Călărași, realizată cu succes de doctorii Gașpar și Belușică” (www.calarasi24.info), “Tumoră de 4 kg, extirpată la Spitalul Județean Călărași” (actualitatea.calarasi.ro), “Tumoră de 4 kg, operată la Spitalul Județean Călărași” (observatorcl.info), “Operație de mare risc realizată cu succes la Spitalul Județean Călărași” (obiectiv-online.ro) etc.

Ce scrie doctorul Belușică

“Pacienta în vârstă de 50 de ani avea o tumoră abdominală ce cântărea 4 kilograme și evolua de aproximativ 2 ani. Tumora a fost depistată prin examen clinic și paraclinic efectuat la Spitalul Județean Călărași. Operația a durat aproximativ 2 ore și a decurs în condiții de maximă siguranță, iar în funcție de rezultatul biopsiei se va stabili în continuare tratamentul ce trebuie urmat. În prezent, evoluția post-operatorie a pacientei este obișnuită, aceasta rămânând sub observație pentru o perioada de aproximativ 10-12 zile de spitalizare”, a scris conf. dr. Laurențiu Belușică pe o pagină de socializare. Operația a fost realizată de doctorii Laurențiu Belușică și Paul Gheorghe Gașpar.

Șpagă de 600 de lei, din zarzavaturi vândute la piață

Familia pacientei Prisăcariu Eugenia are o cu totul altă versiune. Ni se spune că tumora era localizată la șold, dar că în nici un caz nu cântărea 4 kilograme. “Da, a fost o tumoră…” Abia în primăvară a fost la doctor, la cabinetul medical al doctorului Gheorghe Briceag, din Ciocănești. De aici, a primit o trimitere pentru secția chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Călărași. Prisăcariu Eugenia a început să se simtă rău de câteva luni. “Începuse să slăbească și zicea c-o ia cu frig”. Familia pacientei Prisăcariu este una extrem de săracă. Vinde zarzavaturi, la Călărași, în piață. Pentru această intervenție chirurgicală, ni se spune că doctorii Laurențiu Belușică și Paul Gheorghe Gașpar, dar și anestezistul, au primit suma de 600 de lei, drept șpagă. “Am dat și noi așa…”

Doctorul Gașpar recunoaște că a primit “o mică atenție”

Contactat, doctorul Paul Gheorghe Gașpar recunoaște că a primit din partea familiei pacientei Prisăcariu Eugenia “o mică atenție”. Nu a vrut să ne spună despre ce sumă de bani este vorba: Mă rog, e confidențial. Spune că nu a împărțit banii respectivi cu doctorul Laurențiu Belușică: “N-am vorbit despre asta deocamdată, dar probabil că o să vorbesc”. Înțelegem că șpaga, denumită mică atenție, urmează s-o împartă cu noul director medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași, conf. dr. Laurențiu Belușică. Acesta a venit în această postură, începând cu data de 30 iunie 2016, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. În cadrul unei conferințe de presă, Iliuță declara că a înțeles care sunt cerințele locuitorilor județuluiîn legătură cu spitalul de la Călărași: “Am înțeles mesajul cetățenilor. Astăzi am făcut un prim pas prin aducerea domnului Belușică la Călărași. Spitalul Județean este unul din prioritățile mele și am văzut astăzi că lucrurile se mișcă în bine”.

Lucrurile se mișcă extrem de bine

Într-adevăr, lucrurile se mișcă extrem de bine. În data de 2 august 2016, un pacient internat pe secția de neurologie, a reușit să se sinucidă, aruncându-se pe geam. Acum, o altă reușită este dată de faptul că s-a luat șpagă, de la o familie fără posibilități, pentru realizarea unei operații. Pentru mult mai puțin, adică pentru brânză, ciocolată luată de la magazinul sătesc, cafea și sume derizorii, doctorița Ileana Corina Dima a ajuns în arest, vreme de 60 de zile, după care, măcinată de boală, a murit.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Domnule ziarist de ce nu postați și atunci când medicii de la Călărași dau bani de pampersi bolnavilor ,își dau porția de proteine de la masa ,bolnavilor care au nevoie de un surplus de proteine,când stau ore în șir în spital după o zi de garda,ore neplătite , ASTEA SUNT LUCRURI ADEVARATE ,ASTA POSTATI ,NU CRITICI.Da trăim intr-o lume în care cel ce minte e crezut ,cel ce fura e “descurcaret”,iar cei ce muncesc sunt proști, cei ce spun adevărul nu sunt auziți, cei ce fac lucruri bune sunt neobservați. TREZIȚIVA DOMNILOR ȘI VEDEȚI REALITATEA .

  2. Domnule “ziarist” , felicitari , ati descoperit in sfarsit “adevarul” , sunt impresionata de “profesionalismul” reportajului preluat vad apoi si de alti “jurnalisti” care parca mai dornici de senzational , au invaluit toata povestea chiar mai mult decat dumneavoastra, saraca femeie de 55 de ani devenind o batranica amarata care a fost chiar obligata sa dea spaga pentru a fi operata. V-ati folosit de unul dintre putinii medici care nu conditioneaza actul medical de bani pentru a obtine reportajul vietii, punandu-i cuvinte in gura si rastalmacind totul. Vina domnului doctor este ca in naivitatea dansului v-a raspuns intrebarilor, culmea, spunand si adevarul, nestiind ce capcana i se intinde. Cutuma romaneasca aceasta este , sa dai ceva doctorului si eu una nu condamn ca doctorul primeste o atentie nesolicitata dupa terminarea actului medical , stim cu totii ce salarii au, in ce conditii muncesc care mai mereu sunt invers proportionale cu responsabilitatea pe care o au. Eram perfect de acord daca intradevar adevarul era cum spuneti dumneavoastra , insa de la asa zisele dovezi prezentate pana unde ati vrut sa ajungeti e cale lunga. Amuzant este ca am ajuns sa contestam si ce interventie medicala au facut, evident ca nu putem crede 2 medici ca a fost vorba de o tumora de 4 kg ci ne dam cu parerea ca a fost o banala operatie de apendicita sau mai clar dam credit rudelor cu privire la localizarea tumorii ,dar mai ales cu privire la dimensiunea ei , ca na , doar rudele stiu mai bine ce avea femeia.
    Eu stiu ca intotdeauna senzationalul de genul acesta vinde . Raul este cel mai usor de facut, cel mai simplu este sa arunci cu noroi in oameni decat sa-i ridici din noroi. As fi curioasa sa aud tot interviul luat domnului doctor ca banuiesc ca nu l-ati sunat avand doar 2 intrebari in minte si apoi ati inchis telefonul obtinand declaratia ” incriminatoare” . Mi-ar placea sa vi se intoarca o data aceasta favoare , insa roata e rotunda , asa ca bafta 🙂 !

  3. Felicitări dl . Ziarist ,ați denigrat un mare medic,un om cu foarte multe calități ,cu niște vorbe auzite prin vecini ,și ne întrebăm de ce pleacă medicii de la Spitalul Calarasi ?Medici buni ,medici dedicați meseriei ,oameni care muncesc mai mult de 8 ore pe zi cu bisturiul în mana și 24 din 24 de ore cu gândul la starea pacienților sunt jigniți ,criticați și chiar uneori sunt chiar agresați verba,l dar atunci nu sunteți acolo sa luați interviuri .Lucrurile bune nu se “vand”.FELICITĂRI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp