Acasă | ACTUALITATE | Revoltător: Un afacerist local se bucură de banii unei pensionare cu grave probleme psihice / Video

Revoltător: Un afacerist local se bucură de banii unei pensionare cu grave probleme psihice / Video

image_pdfimage_print

96.100 lei este suma plătită de Minodora Negrișanu, o bătrână din Călărași, afaceristului local Daniel Pațurcă. Suma a fost considerată drept avans pentru cumpărarea unui apartament, într-un bloc nou, situat pe strada Mușețelului, nr. 1A.

Cine e Daniel Pațurcă

Daniel Pațurcă este reprezentantul societății Meridian SRL, cu sediul social în municipiul Călărași, strada Borcea, bloc L18, etaj 4, apartament 20, cu datele de identificare: CUI 1918679, nr. Reg. Com J51/358/1991. Daniel Pațurcă este fostul soț al Roxanei Pațurcă, reprezentantă a Partidului Social Democrat, la Călărași. La ultimul bilanț contabil, SC Meridian SRL a raportat o cifră de afaceri de 2.659.922 lei, cu un profit brut de 409.666 lei. Firma a intrat în posesia apartamentului care ar fi urmat să fie vândut bătrânei Minodora Negrișanu prin cumpărare de la o altă firmă, DC Desing Construct SRL, ce aparține numitului Vasile Gheorghe, cunoscut drept Gelu. Vasile Gheorghe deținea pe strada Mușețelului, din municipiul Călărași, două fundații de bloc. A ridicat două blocuri, de P+3 și P+4, pe strada Mușețelului, banii fiind proveniți din surse greu identificabile.

Act vicios și fără obligații

Între SC Meridian SRL și Minodora Negrișanu, în vârstă, la data semnării actelor, de 68 de ani, a intervenit un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un apartament cu o suprafață utilă de 61,61 metri pătrați. Actul a fost semnat la Cabinetul Notarului Public Angelica Valentina Șerban, nimeni alta decât soția actualului șef al Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban. Apartamentul este evaluat la suma de 143.000 lei. Se încheie actul notarial la data de 10.12.2014. Actul, într-un mod vicios, prevede că în cazul în care cumpărătoarea nu achită diferența de sumă până la o dată convenită de comun acord, „pierde suma înmânată… cu titlu de avans… respectiv suma de 96.100 lei”. Revoltător e faptul că deși Angelica Valentina Șerban, în calitate de notar, avea obligația să constate că bătrâna era lipsită de discernământ, nu a făcut acest lucru. Minodora Negrișanu a fost internată în repetate rânduri, aceasta fiind diagnosticată cu psihoză paranoidă. Starea sa de confuzie psihică este vizibilă pentru oricine.

Bani de la un deținut politic

Bătrâna este văduvă și are un singur fiu, și acela acuzând tulburări psihice. Suma de 96.100 lei provenea din drepturile obținute de fostul soț al acesteia, decedat, ca fost deținut politic. La semnarea actului notarial, totodată, având în vedere și vârsta înaintată a Minodorei Negrișanu, obligația notarului public Angelica Valentina Șerban era și aceea de a cere nu numai un act medical, semnat de un medic specialist în psihiatrie, care să confirme sau să infirme lipsa acesteia de discernământ, dar și să ceară să fie asistată de un reprezentant social, după cum prevede Legea nr. 17/2000. Bătrâna nu a mai putut achita diferența de bani până la suma stabilită pentru vânzarea apartamentului respectiv, mai precis suma de 46.900 lei. Mai mult, apartamentul nu i-a fost pus la dispoziție la data convenită, astfel încât aceasta să poată face plata respectivă. Blocul nici nu era racordat la rețeaua electrică. Deși a achitat 67,2 la sută din valoarea stabilită, Angelica Valentina Șerban a avut grijă să considere această sumă drept avans, dar și să specifice că bătrâna va pierde toți banii în cazul în care nu achită diferența.

Judecători puși să se pronunțe pe acte semnate de soția șefului

Pe rolul Judecătoriei Călărași, s-a aflat dosarul civil nr. 3867/202/2015, înregistrat la data de 6.07.2015, prin care Minoroda Negrișanu a reclamat că antecontractul de vânzare cumpărare, semnat la Cabinetul Notarului Public A. V. Șerban, conține vicii ascunse, în numai două termene, în calitate de judecător, Carmen Andreea Toader i-a respins acțiunea. Același lucru s-a întâmplat și la apel, unde judecătorii Petronel Iulian Alecxandru și Enache Traian au fost puși în situația să se pronunțe pe un act semnat de soția șefului acestora, mai precis a președintelui Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban. În plus, instanța reține afirmațiile verbale ale Minodorei Negrișanu, conform cărora aceasta ar avea discernământ. În psihoza paranoidă, principalul simptom este delirul, bolnavul având un comportament relativ normal în afara acestuia. Și din acest unghi, este ciudat cum niște judecători, trei la număr, nu au realizat că bătrâna are tulburări psihice grave.

Negustor cinstit, la Veneția

paturca

La acest moment, din punct de vedere legal, Daniel Pațurcă este un negustor cinstit. Se bucură de banii unei văduve cu alterații psihice. În plus, a rămas și cu apartamentul pe care a încercat să-l înstrăineze. L-am contactat și i-am solicitat un punct de vedere. Daniel Pațurcă nu a vrut să ne ofere detalii. Nu a vrut să ne spună nici dacă acțiunea sa, dacă este considerată legală de trei judecători și o notăriță, toți incapabili să observe lipsa de discernământ a bătrânei, este neapărat și morală. Minodora Negrișanu a rămas fără 96.100 lei, în vreme ce Daniel Pațurcă afișează, pe siteurile de socializare, fotografii în timp ce vizitează Veneția…

Ultimă oră:

Focar de pestă porcină africană la fostul șef al ISU Călărași, generalul Daniel Popa

Primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat, pe raza comunei Grădiștea, în satul …

2 Comentarii

  1. Flamanzi mai sunt ,,lupii tineri,, !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Revoltător: Un afacerist local se bucură de banii unei pensionare cu grave probleme psihice / Video

de Marin BADEA