NEWS ALERT

Dorobanțu: Prejudicii și becuri de la Bercea Mondialul / VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

În Drăgănești-Olt, este cunoscut drept clanul Fluture. Face parte tot din clanul lui Bercea Mondialul, decât că este văzut ca o grupare rebelă. Cele două clanuri, la acest moment, sunt în război mocnit. Clanul Fluture, din Drăgănești-Olt, este cel care a montat lămpi de iluminat stradal, în comuna Dorobanțu, pentru sume exorbitante.

Clanul Fluture cu 0 angajați

Acțiunea a demarat pe mandatul primarului PSD Nae Petrică. Nimeni nu știe cum a ajuns acest clan interlop să monteze lămpi de iluminat, în comuna Dorobanțu. Afacerea s-a derulat începând cu anul 2009, prin firma SC Maco Birotica SRL din Drăgănești-Olt, cu sediul social declarat pe strada Fântânele, nr. 25. Are următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare – 24773852, număr de ordine Registrul Comerțului – J28/1221/2008. Este administrată de Toma Mihaela. A derulat activități comerciale în perioada 2009, 2011 și 2012, cu un număr de 0 (zero) salariați. Pentru anul 2012, cifra de afaceri declarată este de 141.735 lei, cu un profit de 4.232 lei; pentru 2011, a raportat activități comerciale de 7.500 lei, cu un profit de 5.289 lei. În schimb, pentru anul 2009, perioadă în care derulează activități de montare de lămpi stradale, cifra de afaceri a firmei Maco Birotica SRL, din clanul Fluture, raportează o cifră de afaceri de 457.687 lei, cu un profit de 601 lei, la un număr de 0 (zero) salariați. De fapt, suma aceasta reprezintă contravaloarea facturilor lăsate la Primăria comunei Dorobanțu, pentru montarea unui număr de 601 lămpi stradale. Costul mediu al unui astfel de corp de iluminat este de 66 lei fără taxa pe valoarea adăugată. În schimb, firma SC Maco Birotica SRL Drăgănești-Olt, pentru 110 lămpi stradale, a emis factura fiscală nr. 06, în valoare de 76.314,7 lei, rezultând un cost mediu pe un astfel de obiect în sumă de 693,76 lei. Adică de 10 ori mai mare decât costurile practicate de distribuitorii de profil.

Fals, uz de fals și bani fără număr

La Dorobanțu, firma Maco Birotica SRL a fost reprezentată de Adam Gheorghe, domiciliat în Drăgănești-Olt, strada Fântânele, nr. 13, județul Olt și de Bondoc Sorin Nicolae, domiciliat în Drăgănești-Olt, sat Comani, strada Primăverii, nr. 1 bis, județul Olt, reprezentantul firmei Electro Proiect Star Drăgănești-Olt. În acest caz, Primăria Dorobanțu, după îndeprtarea lui Nae Petre din postul de edil, a estimat un prejudiciu adus bugetului local în valoare de 186.690,24 lei, însă în urma constatării că lucrarea a fost executată fără respectarea normelor legale, în condițiile în care nu existau prevederi bugetare, prin înregistrarea de documente fictive în contabilitatea Primăriei Dorobanțu, prejudicul total s-ar ridica la suma de 455.015,9 lei. În probatoriul administrat de procurorii călărășeni, se arată că “suspectul Nae Petrică, în calitate de primar al comunei Dorobanțu și ordonator de credite al Primăriei comunei Dorobanțu, a transmis către SC Maco Birotica SRL Drăgănești-Olt,…reprezentată de suspectul Adam Gheorghe, comanda nr. 1 pentru livrare a 600 corpuri iluminat, fără ca bugetul Primăriei Dorobanțu să fie constituit și aprobat în acel moment.” Pentru executarea acestei lucrări, firma Maco Birotica a încheiat un contract de colaborare cu SC Electro Proiect Star SRL. Firma are sediul în satul Comani, oraș Drăgănești-Olt, județul Olt, iar anul 2009, când s-a derulat afacerea din comuna Dorobanțu, este unul de excepție pentru această firmă, când declară cele mai mari venituri. Uitați cifrele raportate drept venituri, de această firmă, pentru perioada următoare: 2011 – 8.916 lei; 2012 – 810 lei; 2013 – 13.880 lei; 2014 – 6.858 lei, în condițiile în care, în urma afacerilor derulate cu Nae Petrică, în numele Primăriei Dorobanțu, raportează o cifră de afaceri de 206.825 lei.

Suspiciuni că lucrarea a fost plătită de două ori

În acest caz, Judecătoria Călărași, în dosarul nr. 3726/202/2015, a infirmat soluția de clasare a plângerii depuse de Primăria Dorobanțu împotriva numiților Nae Petrică, Pavel Alexandru, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, urmându-se ca urmărirea penală să se deruleze în continuare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Instanța solicită procurorilor să se verifice, prin orice mijloace de probă, dacă lucrarea de achiziție și de montare de corpuri de iluminat, pe raza comunei Dorobanțu, a fost sau nu plătită de două ori, câtă vreme există suspiciunea că mai multe referate, întocmite de  Pavel Alexandru, la cererea numitului Nae Petrică, au fost întocmite în fals. Sentința este definitivă și a fost emisă la data de 2.11.2015. La acest moment, Nae Petrică și-a anunțat candidatura pentru postul de primar al comunei Dorobanțu, din partea Partidului Social Democrat, scopul declarat al acestuia fiind acela de a continua proiectele începute pe raza localității. După cum vedeți, un astfel de proiect, cercetat de procurori, a fost cel de achiziție și de montare de lămpi de iluminat stradal, cu ajutorul unui clan interlop, din gruparea lui Bercea Mondialul. În comună, însă, circulă date conform cărora acesta figurează în mai multe dosare de cercetare penală, fiind amintite: 374/P/2014, 3543/P/2012, 502/P/2012, 3303/P/2013, 434/P/2012, 3992/P/2012, 1576/P/2012/ 3246/P/2012.

Subvenții nelegale și sesizare pentru spălare de bani

nae2nae3E cunoscut faptul că firma deținută de fostul primar PSD Nae Petre, prin soția acestuia, Nae Reta, a declarat în fals suprafețe agricole mai mari decât cele reale, scopul fiind acela de a încasa nelegal subvenții din fonduri europene. Informația ne este confirmată de reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, cauza fiind în cercetare la Direcția Națională Anticorupție. În fapt, Nae Petre, prin firma Del Prod Com, face și obiectul unei acțiuni a Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, conform adresei nr. 3343, din data de 25 septembrie 2015. Sunt afirmații conform cărora sume exorbitante provenite din devalizarea bugetului public al Primăriei sectorului 5 București, de către foștii lider PSD Marian Vanghelie și Oana Mizil, au fost spălate cu ajutorul acestuia.

Unul dintre angajații Primăriei Dorobanțu își amintește că oamenii lui Marian Vanghelie au venit în sat cu cărămizi de bani, de mărimea unui BCA, bani ajunși în posesia lui Nae Petre. Reamintim că pe mandatul de primar al lui Nae Petre, comuna Dorobanțu, din județul Călărași, a fost o adevărată zonă crepusculară, când zeci de milioane de euro, bani proveniți prin devalizarea bugetelor publice, au constituit drept rulaj pentru firme fantomă deținute de boschetari sau deschise în case părăsite.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Elena Angelica Taftur IN ATENTIA D-NILOR ZIARISTI DE LA MARIN BADEA.RO.ACEST INTERVIU ESTE UN FALS GROSOLAN ,ESTE TRUCAT 80 % ..EU NU AM DECLARAT CA AM VAZUT BANII DE MARIMEA UNUI B.C.A SA TAIAT LA INTERVIU (MONTAJ) CAND LE-AM SPUS CA ERAU ZIARE PTR. PUBLICITATE DE MARIMEA UNUI B.C.A…,CAND LE-AU PUS IN MASINA..CAND LE-AM SPUS CA E,,CONFIDENTIAL,,ERA VORBA DESPRE COZONACI…LE-AM MAI ZIS CA SA INTREBE COLEGUL DE SERVICI DACA STIA DE EXISTENTA BANILOR, SAU DUS LA LOCUINTA PERSONALA A COLEGULUI DE SERVICI.SI AU FOST,,IZGONITI,,DE SOTIA ACESTUIA…DREPT URMARE A INCEPUT URMARIREA COLEGULUI DE SERVICI..,MENTIONEZ CA,COLEGUL DE SERVICI SE AFLA IN CALARASI ,ACESTA ZICANDULE LA TELEFON CA SA IL LASE IN PACE,CA EL NU DECLARA NIMIC ….CU TOATE CA MA REPET ACEST INTERVIU ESTE UN FALS GROSOLAN SI NU FACE CINSTE JURNALISTILOR DE LA MARIN BADEA.RO ….SA VA FIE RUSINE DOMNILOR ZIARISTI…P.S. EU STIAM CA SANT FILMAT PE ,,VIU,, NU CU CAMERA ASCUNSA ..,CUM AU MINTIT EI…CU DRAG PTR. PRIETENI..VALI TAFTUR..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp