DOSARE

Descindere la Budești, la traficanții de persoane din clanul lui Florin Gherea/ Video

Print Friendly, PDF & Email

Polițiștii din Călărași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în colaborare cu polițiștii spanioli, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de persoane. Au fost puse în executare 10 mandate europene de arestare şi a fost recuperat un prejudiciu de 20.000 de euro.

Două mandate europene de arestare

La data de 24 august a.c., ca urmare a unei cereri de asistenţă juridică internaţională emisă de autorităţile spaniole, a fost desfășurată o operațiune comună de către polițiștii români și de cei spanioli, simultan în Budeşti, judeţul Călăraşi, precum şi pe teritoriul Spaniei. Astfel, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane. La percheziţii au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum şi 6 poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole, fiind puse în executare două mandate europene de arestare emise de autorităţile spaniole, pe numele a doi bărbaţi din Budeşti.

Amenințare, trafic de persoane, spălare de bani și loviri sau alte violențe

Din cercetări, a reieșit că membrii grupării infracționale, cetăţeni români, ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere din România, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul Spaniei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri referitoare la transferuri bancare din Spania către România. Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat mandatele de arestare, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, trafic de persoane, spălare de bani şi loviri sau alte violenţe.

Descinderi la Ivan Florin, alias Florin Gherea

Concomitent, pe teritoriul Spaniei au fost puse în executare și confirmate 8 mandate de arestare emise pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de cetăţeni români, tot membri ai grupării. Au fost identificate 10 victime şi a fost recuperat un prejudiciu de peste 20.000 de euro. Nae Ionuț este numele primei persoane pentru care s-a solicitat, la Curtea de Apel București, mandat european de arestare, la data de 25.08.2-016. Mandatul european de arestare a fost emis de Judecătoria de Instrucție nr. 2 Ibiza, Regatul Spaniei, urmând ca Nae Ionuț să fie predat autorităților spaniole, în vederea efectuării urmăririi penale și a judecății, cu condiția ca, în cazul emiterii unei sentințe de privare de libertate, pedeapsa să fie executată în România. Cealaltă persoană dusă în fața judecătorilor cu mandat european de arestare este Ivan Daniel, în cazul acestuia fiind emis un mandat de arestare pentru 15 zile, urmând ca solicitarea autorităților spaniole să fie judecată la data de 29 septembrie 2016. Descinderile au avut loc la Ivan Florin, cunoscut drept Florin Gherea.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp