BREAKING NEWS

Circul sfârșitului de an: Pupicei și inimioare de la directorul Dumitru Pelican

Print Friendly, PDF & Email

Este născut la data de 25 februarie 1957, în satul Baia, județul Tulcea. A fost senator din partea Uniunii Social Democrate, în mandatul 2012 – 2016, pe circumscripția București. În anul 2011, a fost detașat la Călărași, unde a ocupat postul de director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Fusese dat afară din funcția de director al Agenției Municipale București pentru Ocuparea Forței de Muncă. În urma unei acțiuni în instanță, a câștigat procesul, dar a fost detașat la Călărași, în perioada 3.05. – 5.10.2011. Este vorba de Dumitru Pelican, fost membru al Partidului Conservator condus, la acea dată, de infractorul Dan Voiculescu.

Scuza: i s-a spart contul

Dumitru Pelican a fost, mult timp, crainic sportiv, la Radio România, până în 1997, când s-a retras. De regulă, comenta transmisiile fotbalistice din primul eșalon. Din anul 2000 a devenit director la Agenția Municipală București pentru Ocuparea Forței de Muncă, post pe care îl ocupă și în prezent. La 62 de ani, Dumitru Pelican are, însă, și apucături dintre cele mai bizare, chiar dacă acesta le neagă cu vehemență. „Mie mi s-a spart contul de vreo două-trei ori. Toate sunt făcături. Eu am monitorizat, am dat organelor abilitate, știm și cine ne-a spart contul. Sunt niște povești. Este o persoană pe care eu am cunoscut-o la Călărași. Am vorbit cu ea cât se poate de decent. Tot ce scrie ea sunt absolut niște improvizații.” Dumitru Pelican, conform unor capturi de ecran prezentate de tânăra călărășeancă hărțuită de acesta, cu mesaje dintre cele mai ciudate, pentru un om de vârsta lui, se arată vrăjit pur și simplu de aceasta. Mesajele sunt de un comic spumos. Nu lipsesc inimioarele, pupiceii, îngerașii și deja celebrul buchet de flori. Virtuale, desigur. Discuțiile sunt din cursul lunii noiembrie 2017.

Dragostea la bătrânețe

„Azi, mâine, nu faci o plimbare în Buc? Te duc eu la întoarcere acasă! Hai, te rog, nu zici nimic? Ești supărată? Ți s-a întâmplat ceva? Îmi pare rău că nu răspunzi, sincer! Dacă eu te-am supărat, scuze! Chiar regret dacă ar fi așa”. Dumitru Pelican, care nu recunoaște nimic, spunând că este o victimă, trimite șiruri întregi de inserții grafice, dorind să-și arate, în acest mod, sentimentele.

Tânăra spune că l-a cunoscut, la Călărași, prin natura profesiei. „Ulterior, pe rețeaua de socializare Facebook, l-am avut în lista de contacte. A inițiat, la un moment dat, niște discuții nepotrivite pentru vârsta lui. Am dedus că are o putere de manipulare și abuzivă, în același timp, pentru că mi-a și propus să vin la serviciul juridic, din cadrul ANOFM, ca și când ar fi încercat să inițieze un concurs. Pe mine, asta m-a dezgustat cumplit”. Tânăra spune că are acum anumite probleme, pentru că i-ar fi refuzat avansurile năbădăiosului Dumitru Pelican.

Intervin serviciile

„Tot timpul, oamenii bolnavi mental au impresia că sunt urmăriți de către niște servicii”, ne precizează tânăra, anticipând scuzele prezentate de bătrânul amorez. Explicațiile acestuia sunt în stilul care deja l-a consacrat. „Ea va răspunde. Am dosarul făcut. Voi depune toate formele pentru plângere penală. Numai improvizații poate să facă. Dacă ea crede asta, e problema dânsei. Eu am vorbit cu ea civilizat, la Călărași. O suspectez că face jocul unor persoane pe care deocamdată le-am dat instituțiilor abilitate. Este o acțiune de denigrare. Nimic nu este adevărat. În rest, orice declarație, din punctul meu de vedere, se limitează aici.” Tânăra a intuit o astfel de scuză: „El a inițiat mai multe discuții cum că și fostul șef al SRI Călărași ar fi dorit să-l facă… să-l bată, mă rog, să-l denigreze, ceea ce eu zic că depășește puterea normalității”

Recunoaște că s-au întâlnit și în București

Pelican recunoaște că o cunoaște pe tânără. „Absolut. Păi am fost detașat la Călărași.” Dumitru Pelican afirmă că a fost în permanență ținta unor organizații secrete neprecizate, care i-ar fi dorit, în permanență, răul. „Din acest punct de vedere, tot ceea ce vă dă această persoană sunt niște făcături. Eu nu am colaborat cu ea niciodată… Mie mi s-a spart contul de trei ori.  M-au amenințat unii și cu moartea. Mi-au desfăcut și prezoanele. Eu am intrat în această categorie care pe mine un șantaj odios și ordinar nu mă poate apleca. Am sesizat instituțiile abilitate ale statului. E monitorizat totul. Sunt dovezile foarte clare, așa că, din punctul meu de vedere, orice declarație legată de persoana asta nu mai are rostul. Toate sunt niște făcături. Nu am colaborat cu ea niciodată, nu am avut cu ea nici un proiect. Am vorbit cu ea și la Călărași. Și-n București ne-am întâlnit o dată, mi-a cerut niște sfaturi pe consiliere, pe mediere, pe piața muncii. Am fost foarte amabil. De unde vine toată această tentativă nu știu, e problema ei dar, repet, am întocmit toate formele de denigrare, le-am strâns, le-am depus în instanță și va fi chemată în instanță pentru tot ceea ce minte dânsa. Așa că, din acest punct de vedere, v-am spus tot ce-am avut de spus.”

Intervin și serviciile secrete externe

Tânăra a avut nevoie, recent, de un aviz de la Agenția Municipală București pentru Ocuparea Forței de Muncă și spune că, pentru faptul că i-ar fi refuzat avansurile amorezului din fruntea acestei instituții, acesta a dat ordin să nu primească nici un fel de ajutor. Afirmă că nu face parte din nici o structură secretă. „E un simptom al omului bolnav psihic… Nu fac parte din nici o rețea secretă. Ba mai mult, dumnealui se prezintă că ar avea sprijinul unui serviciu secret extern… ” Spune că discuțiile inițiate, pe rețelele de socializare, de directorul de la AMBOFM, Dumitru Pelican, reprezintă o formă de recrutare a tinerelor pe care acesta ar vrea să le seducă, chiar dacă acesta se apropie de vârsta de 62 de ani, e căsătorit și are doi copii, ambii majori. „Cred că la farmacie sunt anumite pastile care probabil îl ajută. Poate să formuleze orice plângere, el trebuie și să dovedească acuzațiile pe care le formulează”. Tânăra spune că nu i-a răspuns avansurilor dintr-un considerent foarte simplu: „Pentru că toți avem demnitate și trebuie să rămânem verticali. Nu trebuie să stăm la orizontală, să fim niște instrumente sexuale.” La rându-i, tânăra se gândește să depună împotriva directorului AMBOFM, Dumitru Pelican, o plângere penală pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. „Am mesaje în care îmi spune: vrei să te iau la mine la agenție? Ca și când e o societate privată. Adică să particip la un concurs, să săvârșim niște fapte ilegale. Pentru ce? Ca să devin un instrument sexual? Nu!”

Monitorizat și pe telefoane

Dumitru Pelican afirmă că toate respectivele capturi de ecran ar fi niște falsuri, urmând ca „organele abilitate” să stabilească cine le-a făcut. Nu a dorit să ne precizeze dacă a depus plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. „Asta este treaba mea. Eu vă spun numai atâta: sunt numai făcături. Și nu știu de unde vine toată această răutate. Chiar nu știu. Pentru că am fost foarte civilizat, am fost cât se poate de onest. De unde inventează așa ceva habar nu am. Mi-au spus alții!… Există legi, iar orice mărturie mincinoasă există legi care te feresc de denunțuri calomnioase, de minciună, așa că, din acest punct de vedere, mă opresc aici… ” Recunoaște că este căsătorit, că are o fată judecător și un fiu, în anul IV, la drept. „Am o vârstă. Vă imaginați că pot să stau de vorbă, pe astfel de mizerii? Părerea celor care au monitorizat contul, și sunt mai departe monitorizat și pe telefoane, eu am făcut cerere pentru asta, sunt acțiuni de denigrare, dar toate au început și un sfârșit”. Dumitru Pelican, însă, nu poate răspunde la o întrebare extrem de simplă: cine are un astfel de interes? „Nu știu asta… am fost și amenințat…” Crede că este o acțiune de denigrare politică: „Eu am spus multe adevăruri pentru români, îmi iubesc această țară, eu am avut și prezoanele desfăcute, s-au dat și emisiuni, am depus și plângere penală, pe vremea aia mi-a venit autor necunoscut. Da, am deranjat anumite cercuri și, într-adevăr, când gândești cu voce tare și ai o opțiune destul de directă și pro țară, pro popor, probabil că începem să deranjăm. Nu știu cine este în spatele ei, ce interese are, astea le vor cerceta organele statului, nu eu sunt în măsură să mă pronunț.”

 

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp