EVENIMENT

Fotbalist călărășean mort în pușcărie

Print Friendly, PDF & Email

Petre Ion Peniță, un fotbalist călărășean care a ajuns la pușcărie, a murit, la numai 24 de ani. Acesta a murit în pușcărie, în urma unui cancer de colon. Peniță a jucat la Înainte Modelu, dar și la Avântul Dor Mărunt și Dunărea Ciocănești. În 2014, Mihai Teja îl selecționase într-un lot pentru desemnarea echipei care urma să înceapă preliminariile Euro 2017. Din acel lot făceau parte Andrei Ivan (Rapid Viena), Andrei Radu (CFR Cluj), Ovidiu Bic (CSU Craiova) sau Bela Fejer (Sepsi Sf. Gheorghe).

Trafic de minori și proxenetism

Peniță locuia în comuna Dor Mărunt. A învățat la Grupul Școlar Alexandru Odobescu, din Lehliu Gară. Se prezenta ca făcând parte din Naționala României Under 21. S-a născut la 23 aprilie 1994. La data de 2 februarie 2016 a fost arestat preventiv, la propunerea procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, sub acuzația de trafic de minori și proxenetism, partea vătămată fiind Cristina Ispas. A fost condamnat, la data de 14.07.2016, de Tribunalul Călărași, pentru trafic de minori și exploatarea sexuală a acestuia, la 5 ani de închisoare. Instanța a reținut că Peniță a exploatat-o sexual pe minoră prin constrângere, răpire, inducere în eroare sau abuz de autoritate. A mai fost condamnat, în același proces, la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, pentru proxenetism, instanța condamnându-l, în final, la 6 ani de închisoare. Petre Ion Peniță a avut numai avocați din oficiu. Soluția dată de Tribunalul Călărași a rămas definitivă, prin respingerea apelului, la data de 1.09.2016.

A murit la Poarta Albă

Peniță evolua pe postul de mijlocaș dreapta, fiind coleg de bandă cu viitorul fundaș dreapta al celor de la Dinamo, Laurențiu Corbu. A fost la mai multe acțiuni ale loturilor României la Mogoșoaia. După condamnare, a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind transferat ulterior pe Penitenciarul Poarta Albă. „Eu cred că aici s-a făcut o nedreptate din ce am citit, fiind bolnav și încarcerat e inacceptabil pentru că avea o boala gravă ce a avansat galopant datorită stresului și condițiilor din penitenciarele din Romania. De aceea familia acestui tânăr să găsească urgent un avocat și să facă plângere la CEDO, pentru ca acest tânăr, sportiv de performanță, a murit din cauză că nu a avut un tratament adecvat bolii de care suferea. Toți cei ce îl cunoașteti, faceți apel ca familia sa să depună plângere împotriva statului român și a penitenciarelor unde a stat și nu a fost tratat. E inacceptabil să moară în astfel de condiții”, s-a scris pe pagina de socializare a acestuia.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp