EVENIMENT

Borcea: Atac mafiot de o cruzime fără precedent

Print Friendly, PDF & Email

S-a întâmplat în ajunul zilei de Sfântul Nicolae, în cursul anului 2018, la câteva sute de metri de centru, la ieșirea din satul Borcea spre municipiul Fetești. Un bătrân, în vârstă de 62 de ani, care păzea, de două zile, un teren aproape viran, pe care urma să se amenajeze un depozit de materiale de construcții, a fost atacat în plină noapte. A fost violat anal și oral. A ajuns la Spitalul Județean de Urgență Călărași mai mult mort, după ce atacatorii, la plecare, i-au introdus și un par în anus, străpungându-i măruntaiele.

Trei atacatori mascați

A fost operat de urgență, de două ori într-o singură zi. Bătrânul se numește Florică Cojocaru și este socrul unui proprietar de depozit de materiale de construcții cu sediul pe raza satului Unirea. Depozitul aparține firmei Codruț Construct SRL și este reprezentat legal de Iulian Constantin, ginerele bătrânului. Pe locul unde ar fi urmat să se amenajeze viitorul depozit, pe raza satului Borcea, se mai aflau câteva resturi de materiale de construcții și o clădire, cu o singură cameră. Acolo a fost pus Florică Cojocaru, cunoscut în sat drept Florică Țiganu, să păzească. Perimetrul nu era împrejmuit. Atacatorii i-au bătut la ușă la miezul nopții. Zona nu era luminată nici măcar stradal, chiar dacă se află pe strada principală și în ciuda faptului că, la câteva case mai sus, se află un alt depozit de materiale de construcții, dar și o stație de alimentare cu carburanți. “Erau trei, toți mascați. Au bătut și eu, ca prostul, am dat drumul la ușă. Și au tăbărât pe mine.”. Bătrânul reușește să-și amintească faptul că, în timp ce era violat, având un cuțit pus la gât, unul dintre ei, cu o voce groasă, i-ar fi spus: “Voi nu faceți depozit aici că vă omor pe toți.”

Atacatorii nu au furat nimic

Bătrânul crede că a fost urmărit în tot timpul în care a stat de pază, pe locul viran respectiv. Era a doua zi în care a plecat de-acasă, din Satnoieni, comuna Dichiseni. Nu crede că atacatorii vor fi prinși vreodată. “N-o să-i prindă deloc. Au spart ăștia bănci și nu i-a prins.” Atacatorii nu au furat absolut nimic, au vrut doar să se răzbune, să-i arate un semn, într-un stil mafiot fără precedent, proprietarului depozitului de pe raza satului Unirea, Iulian Constantin, ginerele bătrânului. “Asta e o răzbunare, să nu deschidă depozit acolo, să nu le ia fața”. Bătrânul este operat pe burtă. Are montată o sondă pentru eliminarea fecalelor. Crede că atacatorii au vrut să-l omoare efectiv, asta după ce și-au bătut joc de el. Nu știe exact ce anume i-au introdus, prin anus, în burtă, la plecare, fie un fier, fie un par. “Zic mersi că nu m-au omorât. Aveam cuțitul la gât. Zic: gata, nu mai scap d-aici, mor.” Atacul a durat circa un sfert de ceas. Bătrânul spune că atacatorii erau coordonați, de afară, de altcineva. Acesta le dădea indicații celor trei care au pătruns în respectiva cămăruță, ce să-i facă. După plecarea acestora, Florică Cojocaru a traversat drumul național 3B și a bătut la prima poartă ieșită în cale. A bătut cu o lopată și, în cele din urmă, vecinii alertați au chemat polițiștii și cadrele medicale. Nu mai știe ce s-a întâmplat cu el.

Plătiți de concurență

Soția acestuia abia a doua zi a aflat. “Copiii m-au anunțat abia dimineață. Am vorbit cu el și, când am ajuns eu la spital, era băgat în operație. Vă dați seama, a fost un calvar: l-a operat, în 3-4 ore, de două ori.” Crede că atacatorii sunt dușmani pe succesul financiar al firmei pe care o deține aceasta împreună cu soțul Iulian Constantin. Codruț Construct SRL, cu obiect de activitate comerț cu ridicata al materialelor de construcții, abia în ultimii 5 ani a început să realizeze cifre de afaceri semnificative. Pentru 2017, are un rulaj declarat de 3.939.060 lei, cu un profit net de 199.835 lei, cu un număr de 6 angajați. Iulian Constantin, ginerele, nu știe cine sunt atacatorii, dar bănuiește că aceștia au fost plătiți să facă un asemenea gest, de o cruzime greu de imaginat, de un alt proprietar de depozit de materiale de construcții, de pe raza municipiului Fetești. “E clar că aia e, dar că nu știm exact. Bănuim pe cineva dar, până nu sunt probe, ce să zic?! Nu a fost ăla, doar a dat bani.” Terenul de pe raza satului Borcea a fost cumpărat de Iulian Constantin în cursul toamnei. “Mai stătea pe-acolo că mai aveam niște fiare, prin curte”. Abia după ce a avut loc atacul a fost împrejmuit respectivul spațiu. “N-avea ce să păzească. Stătea să fie cineva acolo. A fost doar un mesaj”.

Mesaj mafiot de minim 15 ani de pușcărie

“Au știut că este cineva acolo. Nu sunt sigur dacă au știut că este socrul meu sau nu.” Nici Iulian Constantin nu știe ce fel de mesaj poate fi acesta, când la mijloc avem de-a face cu un viol în grup și cu o tentativă clară de omor, iar infractorii riscă minim 15 ani de pușcărie. “Eu știu de la el că i-a spus, atunci când au ieșit, că acolo nu va fi niciodată depozit, că-i omoară pe toți. Eu ziceam să nu fie asta. Mă gândeam să fie o chestie de genul s-au îmbătat și s-au încurcat. Este exact ce nu îmi doream eu să fie.” Iulian Constantin, patronul, are trei copii și acum se gândește la ce e mai rău. Florică Cojocaru, socrul acestuia, este la pat și nu crede că va mai fi vreodată om întreg.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp