BREAKING NEWS

Călărași: Triplă crimă comisă de tineri provenind din sistemul de plasament / Video

Print Friendly, PDF & Email

O triplă crimă, terifiantă, s-a petrecut, în această noapte, în municipiul Călărași, pe strada Mihail Sadoveanu. Au fost uciși doi bătrâni, soț și soție, dar și fiica acestora. Victimele aveau 82, 80, respectiv 58 de ani. Principalii suspecți sunt trei adolescenți, dintre care doi majori.  Cei trei adolescenți erau înscriși în programul “A doua șansă”, frecventând cursurile Colegiului Tehnic Ștefan Bănulescu. Doi dintre ei provin de la Centru de Plasament Sfântul Ștefan, din satul Perișoru. Este vorba de Cristian Ene, Dan Alexandru și Valentin Bivolaru, cel din urmă neprovenind din sistemul de plasament.

Se drogau cu etnobotanice sau prenadez

Colegii îi descriu pe cei trei adolescenți drept extrem de violenți, cu probleme grave de comportament, aceștia obișnuind să se drogheze cu etnobotanice sau, în lipsa acestora, direct cu prenadez. Inițial o rudă de-a bătrânilor, care locuiește aproape de casa unde a avut loc crima, a alertat autoritățile. S-a petrecut în jurul orei 21:30. “A venit prietenul criminalului, spunându-mi că a fost la unchii ăștia ai mei, a fost acolo și băiatul care a fost crescut de ei i-a omorât pe toți trei, în casă. Și-n momentul ăla am sunat la 112”. O rudă a victimelor a alertat autoritățile, după ce a fost anunțat că cei doi bătrâni și fiica acestora au fost uciși de adolescentul pe care îl aveau în plasament. Cel care l-a sesizat pe nepotul victimelor se numește Cristian Ene. Cel care i-ar fi ucis pe cei trei se numește Dan Alexandru, acesta fiind copilul crescut, de la vârsta de 4 luni, de cei doi bătrâni, fiind dat în plasament familial.

Au încercat să fugă cu o mașină furată

“Sunt niște pungi pe care le trag pe nas, pe gură…” Principalul motiv al crimei ar fi banii necesari pentru cumpărarea substanțelor cu efect psihoactiv. “Au luat ăștia pensia, nu i-o fi dat bani și i-a omorât”. Nepotul victimelor nu a fost la locul crimei. “Am intrat cu poliția, când a venit prima dată, primul echipaj de poliție, am vrut să intru și ușile erau închise. Am încercat ușile și nu s-a putut intra”. Astfel au fost alertați angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, pentru deblocarea respectivei uși. Nu e prima dată când Dan Alexandru a mai făcut fapte violente, dar nu atât de grave. “A furat mașina. Chiar și în seara asta a furat-o.” Criminalii au încercat să scape cu ajutorul autoturismului fiicei celor doi bătrâni. Autoturismul, un Opel, a fost oprit de polițiști, la nici 300 de metri de locul crimei, pe strada Bobâlna. Din primele date, toți cei trei ar fi fost omorâți cu un cuțit.

Șir lung de infracțiuni

Cristian Ene, cel care l-a anunțat pe nepotul care era vecin cu cele trei victime, e cunoscut ca un tânăr extrem de temperamental. În cursul zilei de 3 octombrie 2017, în timp ce se afla în interiorul unității de învățământ unde este elev, mai precis la Colegiului Tehnic Ștefan Bănulescu, l-a amenințat, cu acte de violență, pe profesorul de religie Marian Toader. Cristian Ene a fost crescut de o altă familie din Călărași, tot în sistem familial, ulterior fiind luat sub autoritatea Centrului de Plasament Sfântul Ștefan, din Perișoru, unitate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi. Cristian Ene, până să fie introdus în programul “A doua șansă”, absolvise doar 6 clase. Peste vară, a fost arestat la domiciliu, mai precis la Centru de Plasament Sfântul Ștefan. Dan Alexandru se afla sub control judiciar.  Numai în cursul acestui an, Ene acesta a fost trimis în judecată în 3 dosare penale. Este acuzat de loviri și alte violențe (dosar nr. 1928/202/2018 – Judecătoria Călărași), furt calificat (dosar nr. 3442/202/2018 – Judecătoria Călărași), distrugere (dosar nr. 3305/202/2018 – Judecătoria Călărași). Fapta de furt calificat a făcut-o alături de ceilalți doi adolescenți care sunt suspecți în cadrul acestui triplu asasinat, Dan Alexandru și Valentin Bivolaru..

Au fost prinși imediat

Cel care a anunțat poliția se numește Vasile Popescu. Au fost uciși cei doi bătrâni, Popescu Nicu și Popescu Tudora, dar și fiica acestora, Popescu Vasilica. Dan Alexandru, prietenul lui Cristian Ene, și Valentin Bivolaru, cel din urmă provenind din cadrul comunității, sunt cei care au comis crimele. Dan Alexandru fusese crescut de cei doi bătrâni și de fiica acestora, după ce a fost luat în plasament, de la vârsta de 4 luni. Obișnuia să le ceară sume de bani uriașe, chiar și de ordinul a zece mii de lei, sub diferite pretexte.  I-ar fi ucis pe cei trei cu ajutorul unui cuțit. La acest moment, toți cei trei adolescenți, Cristian Ene, Dan Alexandru și Valentin Bivolaru se află în custodia polițiștilor. La fața locului, Cornelia Manea, procuror și purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, a declarat următoarele: “În seara aceasta, la 21:46, Poliția a fost sesizată cu privire la decesul membrilor unei familii. Echipa constituită special în situațiile astea, pentru investigarea cazurilor de omor, s-a deplasat la fața locului, este condusă de procurorul de caz, din echipă face parte, de asemenea, medicul legist, fac parte polițiștii criminaliști, judiciariști și, în prezent, se desfășoară cercetarea locului faptei.”

A fost eliberat recent din arest

Dan Alexandru este trimis în judecată în mai multe cauze penale, pe rolul Judecătoriei Călărași. Este judecat pentru distrugere, furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. A fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, la data de 11.09.2018, până la data de 10.10.2018. Dan Alexandru și Valentin Bivolaru au fost reținuți, pentru uciderea celor doi bătrâni și a fiicei acestora, în vreme ce calitatea lui Cristian Ene este aceea de martor, la acest moment.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp