EXCLUSIV

Sentință definitivă: Liderul PSD din comuna Dorobanțu a fost condamnat la pușcărie

image_pdfimage_print

Petrică Nae, cel care este proprietar, în acte, prin firma Delp Prod Com, al sediului Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, din Călărași, a fost condamnat, prin sentință definitivă, la pușcărie. Nae este și liderul Organizației comunale Dorobanțu a Partidului Social Democrat. A fost, timp de un mandat, primarul acestei localități.

Vătămare corporală din culpă

A fost judecat, în calitate de inculpat, pentru vătămare corporală din culpă, cu părți vătămate Constantin Ioniță și Spitalul Județean de Urgență Călărași și cu parte civilă Spitalul Clinic de Urgență București. Judecătoria Călărași l-a condamnat, la data de 27.06.2018, sentință menținută de Curtea de Apel București, ca instanță de control, la data de 8.11.2018, la 1 an de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe un termen de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței. Ca pedeapsă complementară, i s-a interzis dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule, în speță autoturisme.

Muncă în folosul comunității

Petrică Nae are următoarele obligații: -să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe,în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; – să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în cadrul Primăriei comunei Dorobanţu sau Primăriei comunei Mânăstirea, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile.

Judecat și pentru abuz în serviciu

Petrică Nae mai este judecat într-un alt dosar, cu instanță de fond Judecătoria Călărași, după ce a efectuat, în calitate de primar al comunei Dorobanțu, plăți pentru lucrări fictive către o grupare de interlopi din orașul Drăgănești-Olt, județul Olt, grupare cunoscută drept clanul Fluture. Dosarul este constituit pentru următoarele infracțiuni: abuzul în serviciu (art. 297 CP), fals intelectual (art. 289 CP), uzul de fals (art. 291 CP), falsul în înscrisuri sub semnătură privată (art. 291 CP).

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat