EXCLUSIV

Spitalul groazei: A băut o gură de sulfiți și a fost lăsat să moară în chinuri

Print Friendly, PDF & Email

S-a întâmplat chiar în dimineața când creștinii ortodocși îl serbează pe Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Vineri dimineața, în data de 26 octombrie, au apelat rudele la serviciul unic de urgență 112, la fața locului ajungând un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Călărași. Evenimentul a avut loc în jurul orei 9:00, în satul Ulmu, județul Călărași, după ce un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a băut o cantitate infimă dintr-o sticlă cu metabisulfit de sodiu, substanță folosită la limpezirea vinului.

De pe ATI pe Medicală

Bărbatul se numește Gelu Buga. Soția acestuia nu știe cu exactitate ce a băut. Ne spune că, la acel moment, era plecată din localitate. În schimb, sora acestuia afirmă că Gelu Buga a fost la nașa care i-a botezat una dintre fetițe. “Acolo ar fi băut ceva dintr-o sticlă”. Ne spune că nu a fost servit de cineva cu respectivul lichid, ci că singur a găsit sticla și a băut din ea. “Vă povestesc din ce mi s-a relatat și mie.” I s-a făcut rău la câteva minute. A fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Călărași și internat pe secția Anestezie-Terapie Intensivă, unde a stat doar câteva ore. În după-amiaza zilei de vineri, a fost vizitat de una dintre rude, la spital. “Era la terapie intensivă. A stat de vorbă cu el, era ok, nu mai avea nimic. I-a întrebat pe medici de ce l-au adus acolo și au zis că este normal să-l țină sub supraveghere nu știu cât timp, dar nu e o problemă, că el și-a revenit.” A fost momentul în care bărbatul a cerut să mănânce și i s-a adus o supă.

Și-a sfâșiat pijamaua

Seara a fost transferat pe secția Medicală. “Nimeni nu l-a mai supravegheat, nimeni nu l-a mai întrebat absolut nimic.” Gelu Buga, în vârstă de 40 de ani, tatăl a trei copii minori, a murit în chinuri groaznice. Nimeni nu s-a mai uitat la el. “Toată noaptea el a țipat din nou, a urlat… Gelu toată noaptea s-a zbătut, nu a venit nici un medic să-l vadă și a murit.” Bărbatul, de durere, și-a sfâșiat pijamaua și și-a julit nasul, cu unghiile. Are degetele chircite, de parcă i-au fost rupte înainte de a muri. Elena, soția acestuia, a rămas cu trei copii. Sărăcia e una cruntă. Bărbatul era pensionat medical, lucrând, în trecut, în cadrul armatei. În rest, se mai ducea, cu ziua, pe unde apuca. Cea care l-a vizitat la spital, nașa, afirmă că medicul legist i-ar fi spus că medici nu i-ar fi făcut spălături stomacale. “Asta nu era o substanță atât de periculoasă încât s-l omoare atât de repede. Dacă i se făceau alea, clar scăpa.” Trei copii au rămas orfani de tată. “L-au văzut amărât, domne, amărât!… Eu nu zic că toți medicii sunt răi, dar un pic de conștiință… dar nu mai au suflet oamenii ăștia!”

Trei copii rămași pe drumuri

Două fete și un băiat au rămas aproape pe drumuri: Adriana, de 14 ani, Ștefan, de 10 ani și Tania, de 8 ani. Gelu Buga avea și un ușor retard. Rudele, adunate la înmormântare, arată toate cu degetul spre medicii de la Spitalul Județean de Urgență Călărași. “Să-și facă meseria de acum încolo, să nu mai bage și pe altcineva în pământ, cum m-a lăsat pe mine, cu trei copii, pe drumuri. Cu trei copii, singură, amărâtă, să nu mai aibă pe cine să strige tată, pe drum. Asta le transmit! Sistemul românesc nu e bun de nimic! Nu-i bun de nimic!” Durerea e una copleșitoare. Sticla din care a consumat Gelu Buga a fost ridicată de polițiști. Pe certificatul constatator de deces, medicul legist a trecut drept cauză a morții “intoxicație acută cu substanță necunoscută, sub rezerva examenului toxicologic general”. Rudele nu au primit, însă, nici un fel de fișă medicală din care să rezulte că Gelu Buga a fost tratat în vreun fel sau că i s-ar fi administrat vreo substanță care să-l ajute să nu moară, urlând de durere, în salon, fără să fie văzut sau vegheat de vreo asistentă sau de vreun medic. Până la acest moment, conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp