DOSARENEWS ALERT

Călărași: “Cultura” a devenit o golănie pe bani publici

Print Friendly, PDF & Email

Marius Gavrilă, șeful companiei Mix Muzic Show SRL, recunoaște că-l plătește, în baza unui contract de publicitate, prin intermediul publicației Jurnalul de Călărași, pe Sorin Danciu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Călărași.

Marius Gavrilă recunoaște că-l plătește pe Danciu

A fost singura informație oferită de acesta. Marius Gavrilă a devenit recalcitrant când l-am întrebat dacă acest mod de lucru nu este în mod clar un conflict de interese cu conotație penală. La apelurile noastre insistente, acesta ne-a remis următorul mesaj: “Îmi pare rău, nu pot vorbi”. Firma Mix Muzic Show apare ca organizator al festivalului călărășean Flori de Mai, în vreme ce Sorin Danciu, prin Direcția Județeană pentru Cultură Călărași, tot în cadrul acestui festival, este partener. Finanțarea acestui concurs este asigurată din bani publici. Fondurile vin de la Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Cultural Județean, condus de Alina Jipa. Aceasta ne spune că, pentru festivalul Flori de Mai, organizat în perioada 21 – 24 mai 2015, a fost alocată suma de 500.000 lei. Sorin Danciu este plătit prin firma Sorida Press. În schimb, acesta neagă vehement. Recunoaște că între firma editoare a publicației Jurnalul de Călărași și firma Mix Muzic Show există un contract de publicitate, dar cu care el nu are nici un fel de legătură. Recunoaște că fondurile firmei Mix Muzic, la nivelul județului Călărași, provin din surse bugetare.

Jurizare făcută de Sorin Danciu, nu de Mădălina Manole

Danciu afirmă că Direcția Județeană pentru Cultură Călărași apare, ca partener, pe afișul festivalului Flori de Mai doar pentru că a vrut să promoveze “valorile locale” și că această instituție nu a contribuit financiar la realizarea festivalului și nici nu are astfel de atribuții. Danciu a făcut parte și din juriul acestui festival și se laudă că nu a fost remunerat. Spune că a făcut parte din juriu nu din calitatea lui de director al Direcției Județene pentru Cultură Călărași, ci ca persoană fizică, pentru a da greutate festivalului. Punctul nostru de vedere este că festivalul Flori de Mai ar fi avut o altă greutate nu cu Sorin Danciu în comisia de jurizare, ci cu Mădălina Manole. Explicațiile șefului de la Direcția pentru Cultură a județului Călărași se bat cap în cap: a participat în juriul unui festival ca persoană fizică, dar instituția pe care o conduce apare ca partener pe afișul ferstivalului Flori de Mai. Nu știe, însă, câți bani publici, provenind din fondurile Consiliului Județean, a primit publicația Jurnalul de Călărași, editată de firma Sorida Press, unde acesta este acționar unic. Spune că acesta nu este un mod de a fi plătit căci niciodată nu ar fi încasat dividende de la firma care editează publicația respectivă. “Ce vreți să vă spun, că am venit și cu bani de-acasă?”, se lamentează acesta când îi amintim de firma la care este asociat.

O,o,o, o vrei, că fac eu cât trei

Pentru banii primiți de Sorin Danciu, prin firma Sorida Press, publicația Jurnalul de Călărași a prestat impecabil. Uitați câteva din titlurile bombastice prezentate de această publicație unde asociat este directorul Direcției Județene pentru Cultură Călărași: Flori de Mai 2015 – Cea mai reușită ediție, dintre toate!; Flori de Mai 2015 – Un festival ca-n filme!; Festivalul Flori de Mai a devenit internațional!; Toată presa națională a apreciat Flori de Mai 2015!; Cel mai numeros public din toate manifestările petrecute la Călărași!; Marile vedete ale muzicii – în excursie, ca elevii, prin Călărași! etc. etc. Dacă tot a venit vorba de “marile vedete ale muzicii”, aduse pe bani publici, și nu puțini, de firma Mix Muzic Show abonată la banii bugetari, haideți să vedeți și cine au fost acestea: Rucsy; Cherry; Admiral; C4C; What’s Up; DeepCentral; Dorian Popa etc. Ca să vedeți ce fel de artiști au adus cei de la Mix Muzic Show, ca realizator, contra sumei de 500.000 lei, din banii călărășenilor, vă exemplificăm cu o postare video făcută de Dorian Popa, prezentat drept artist. În plus, individul ăsta a făcut parte și din juriul festivalului Flori de Mai.

Dorian Popa e ok, că ia bani, Iordăchioaie e idiot, că nu ia

Mix Muzic Show este o firmă care, de câțiva ani, organizează, în județul Călărași, pe bani publici, fel de fel de evenimente așa-zise culturale. Cel mai recent eveniment de gen a avut loc chiar în ziua de 1 iunie. Tot pe bani publici, la Călărași, această firmă a adus diferiți cântăreți, într-un spectacol prin care Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Cultural Călărași, a serbat Ziua Copilului. Mai precis, au fost aduși tot Dorian Popa (?!) și Nicole Cherry (?!). În schimb, Daniel Iordăchioaie, un artist recunoscut, dacă și-a permis să vină, fără să fie plătit, pe aceeași scenă unde au prestat, pe bani publici, “artiștii” aduși de firma Mix Muzic Show, s-a pomenit cu un potop de invective emise în publicația Jurnalul de Călărași, finanțată de același SRL denumit Mix Muzic Show. Iordăchioaie e “un individ”, e numit “nesimțit”, “idiot”. Asta pentru că și-a permis să vină gratis, alături de un grup de copii din Călărași, deci fără să fie plătit din bani publici, prin intermediul firmei Mix Muzic, cea care decartează, ulterior, biștarii către șeful Direcției Județene pentru Cultură Călărași, Sorin Danciu. În plus, din datele noastre, Mix Muzic o finanțează, tot pe banii Consiliului Județean Călărași, pe numita Loredana Mira, o extrem de apropiată colaboratoare a lui Sorin Danciu. Aceasta, cot la cot cu S. Danciu, a emis tot un text injurios la adresa lui Daniel Iordăchioaie, semnând cu nume de băiat, tot pentru că acesta și-a permis să vină la Călărași, de 1 iunie, neivitat și fără să pretindă bani.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. chiar ma minunez !!!!!cum ?pentru mizeria aia de asa-zis spectacol(lalaiala de dupa concurs)s-au dat atatia bani??????cum?ca sa o vedem pe infantila de antonia,cum “danseaza'”..pe nas de cartof-popa-cum se urca pe schela…si inca vreo doi tristi ??????iar acest mos(lipsit de orice trasatura placuta)nu are de gand sa lase(macar!)pe cineva mai tanar,mai frumos si cu un vocabular proaspat?!ne-am cam saturat de slinosul asta urat..ca de furat va fura in continuare..asta e alta treaba..dar macar sa nu-i mai vedem fata

  2. Mie nu mi-a venit să cred in ce hal a putut să îi jigneasca pe Iordachioaie si pe copiii aceia care au cântat cu el, cărora nu le-a dat măcar o apă. Asta denotă foarte multă subcultură, Iordachioaie este un nume in tara asta, el este un nimeni, un ins plin de frustrări dacă citesti articolele pe care le scrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp