BREAKING NEWS

Unde au ajuns banii devalizați de pesediști: “La d-ăia care se f..e-n cur și sugea p..a” – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Marian Ivan, boschetarul homosexual din satul Boșneagu, prin care Partidul Social Democrat a spălat câteva milioane de euro, din devalizarea bugetului Primăriei sectorului 5 București, este de negăsit de mai bine de 3 luni. Nu este arestat, mai ales că sătenii râd și spun că acesta nu poate fi găsit nici cu Interpolul. “La câți bani are, e fugit prin Dubai!”

Prejudiciu în verde turcoaz de 1,468 milioane de euro

Ivan este cel care a fost pus la dispoziția lui Marian Vanghelie, fostul primar de la sectorul 5 București, de pesediștii din conducerea Organizației județene Călărași, pentru a administra firme-fantomă prin care s-au adus prejudicii imense. Prin două firme, SC Sir Construc SRL și SC SIR Invest SRL, care au fost subantreprenoare fictive pentru lucrări executate în cadrul Primăriei sector 5 București, s-au calculat prejudicii totale de 6.608.272 lei, echivalentul a 1,468 milioane de euro. ANAF Călărași, prin Inspecția fiscală, abia după ani de zile a sesizat faptul că s-a adus acest prejudiciu bugetului local al Primăriei sectorului 5 București. Instituția era condusă de Nicolae Țifrea, membru PSD. Ivan deține, pe raza satului Boșneagu, o locuință din lut. La acest moment, este locuită de un clan țigănesc, format din cel puțin 10 persoane, toate înghesuite în două camere. Ni se spune că Marian Ivan este la București și că toți ocupă casa plătindu-i acestuia chirie, în valoare de 100 de lei lunar. Casa e văruită în verde turcoaz. Ca teren aferent, sunt în jur de 400 metri pătrați. Curtea e plină de noroi. Acestea sunt bunurile lui Marian Ivan pe care ANAF urmează să le execute în contul prejudiciului de 1,468 milioane de euro.

Patroancă: “Îmi spunea să stau liniștită, că-mi vine niște bani!”

Una dintre țigănci se plânge că are 3 copii și că nu are unde să stea peste iarnă. Mama acesteia ne spune că o altă fiică de-a ei a administrat o altă firmă-fantomă prin care pesediștii, la Călărași, au spălat sume provenind din devalizarea bugetului Primăriei sectorului 5 București: “A fost și fi-mea aia mare băgată cu ei… N-a venit poliția la mine acasă, acolo?”. La câți bani s-au rulat, casa în care locuiesc spun că este o cocină. Ca mâncare, făceau niște scoverci. “Le-am adus eu un castron de ciorbă…” Vine și fosta patroană. Rulează niște cocă în palme. “Aoleo, patroană!… Mie nu mi-a dat nici un ban…” Ni se explică și unde au ajuns banii devalizați de pesediști: “La d-ăia care se f..e-n cur și sugea p..a”. Patroana prin care s-au devalizat banii publici nu are școală. A fost mințită: “A spus că mă bagă și pe mine la muncă!” Cea bătrînă știe unde s-au dus banii: la PSD. “Știu, știu…” Patroanca se plânge: “Mie mi-a venit un comisar acasă. Când a văzut ce amărâtă sunt, nu aveam nici lumină, și-a dat seama, eu nici nu știu carte… Nu mai mi-a venit plicuri d-alea, nici nu mai avea rost să mă prezint nu știu unde, eu habar nu aveam… Îmi spunea să stau liniștită, că-mi vine niște bani!”

Rulaj de 9,47 milioane de euro într-o casă părăsită

La Dorobanțu, s-a înființat, într-o casă părăsită, la marginea satului, și firma Obfiircom Woofer, fostă Vertatel Logistic SRL București, preluată, prin schimbarea succesivă a structurii acționariatului, de doi boschetari din comuna Holt, județul Bacău, în speță Fântânaru Alexandru, cetățean român, născut în mun. Bacău, județul Bacău, la data de 27.12.1989, domiciliat în satul Holt, comuna Letea Veche, județul Bacău, posesor al C.I. seria XC nr. 309466, eliberata de Mun. Bacau la data de 21.01.2004, CNP 1891227046240, și Lichi Nicu-Lucian, cetățean român, născut în mun. Bacău, județul Bacău la data de 21.06.1976, domiciliat în satul Holt, comuna Letea Veche, județul Bacău, posesor al C.I. seria XC nr. 753599, eliberată de SPCLEP Bacău la data de 20.12.2010, CNP 1760621040107. În 3 ani de funcționare, rulajul acestei firme a fost de 41.700.748 lei, echivalentul a 9,47 milioane euro. Profitul este și el pe măsură: 35.479.857 lei, adică peste 8 milioane euro. A fost premiată de Camera de Comerț și Industrie a județului Călărași. La data documentării noastre, la Călărași, ANAF nu stabilise valoarea prejudiciului adus bugetului de stat prin rulajele fictive efectuate de această firmă fantomă, cu lucrări date în subantrepriză de la beneficiarul final Primăria sector 4, condusă de Cristian Popescu Piedone. Unul dintre patroni, Alexandru Fântânaru, a fost identificatd e publicația noastră la intrarea în municipiul Bacău, dinspre Vaslui, vânzând covrigi la o brutărie.

Alte cazuri celebre

La Călărași, cei din PSD sunt cunoscuți că au acționat ca un veritabil grup infracțional organizat, căutând să identifice boschetari cu ajutorul cărora au fost înființate firme fantomă pentru spălarea de bani publici. Amintim: Bia Construct Buftea, condusă de un boschetar din satul Dor Mărunt, Florin Răducanu, acesta vânzând țigări de contrabandă, în piața Obor, din București, firma fiind preluată ulterior de numita Jana Toabeș, cu o stare materială precară, domiciliată în Călărași, strada Aleea Centralei; Madiro Impex SRL, cu sediul în București, Splaiul Independenței, nr. 273, corp 3, birou 105, CUI 24132866, condusă de boschetarul Nelu Dobrescu, fost poștaș, a făcut pușcărie fiindcă a fugit cu pensiile, domiciliat în municipiul Călărași, strada Mușețelului, bloc H24. Nelu Dobrescu este de profesie cesionar de părți sociale. Un alt caz este cel al secretarului Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, Virgil Diaconu. Tot în aceeași perioadă, 2011-2012, acesta și-a cesionat părțile sociale ale firmei falimentare Prodindpest SRL Călărași către un țigan bătrân și analfabet, Ioan Tudorache, decedat între timp. Firma înregistra debite de 1 milion de dolari, din care valoarea prejudiciului adus bugetului de stat a fost stabilit la 200.000 de euro. Ioan Tudorache a fost dus la Oficiul Registrului Comerțului Călărași și mințit că semnează niște documente pe baza cărora urmează să i se repartizeze o locuință socială și un ajutor financiar.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp