DOSARE

Ștefan-Vodă: Droguri și acte de pedofilie, în casa de vacanță

Print Friendly, PDF & Email

S-a sinucis după ce i-a tras nevestei cinci gloanțe în cap. Crima s-a petrecut la București, în sediul unei agenții de voiaj. Sinuciderea a avut loc în satul Ștefan Vodă. Aici, cei doi dețineau o casă de vacanță. Este vorba de soții Iancu, decedați la începutul săptămânii trecute. El era din sat.

Casă a ororilor

Aici, soțul criminal, Sorinel Florinel Iancu, este descris drept un individ care avea apucături ciudate. Mulți se feresc să vorbească. Alții îl știu ca pe un om care era extrem de taciturn. “Astea-s bârfe. Moarte fără bănuială și nuntă fără ceartă nu există.” Venea rar la Ștefan Vodă. Folosea locuința din sat drept casă a ororilor. Fete, uneori abia trecute de 10 ani, erau ademenite de acesta, pentru a întreține relații sexuale. Se afirmă că era un pedofil notoriu. Una din fetele ademenite de acesta îi era nepoată. Avea 14 ani. “Am auzit și noi, acuma, vorbea lumea, s-a auzit asta.” Nepoata e spoitoriță, iar la acest moment are 17 ani și deja s-a măritat. Nu erau grade de rudenie între ei. Faptele s-au petrecut în urmă cu 3 ani. Locuia chiar peste stradă de acesta. E cunoscută drept Daniela. “Fata n-a zis nimic, el n-a zis nimic.” Deseori, era dusă cu mașina de acesta. Era dusă pe litoral.

Abuzată la 10 ani

Concluzia e una: “Și dacă făcea așa, ce-i face, îl omoară iar?” O altă fată e cea a lui Marin Mustățea, ne spune un alt sătean. E vorba de Georgiana, și ea fiind măritată, la acest moment. Provine dintr-o familie cu mari probleme financiare. Era dusă la acesta, de la 10-11 ani, de mamă, Leana a lui Mustățea. E alcoolică. Se ducea la acesta sub pretextul că urma să se joace cu fata lui Sorinel Florinel Iancu. La acest moment, Georgiana are 18 ani, în vreme ce fata criminalului are 9 ani. “Avea momente, poate se și droga.” La agenția de turism, Iancu era angajat pe autocar, transporta turiști în Turcia. “Da, se ducea la el.” Leana a lui Mustățea se află la un alt vecin, Nelu Pomană. Din curtea acestuia, peste sat, curg manele. E ora 9:00. Nu neagă că o ducea pe Georgiana să întrețină relații sexuale cu Sorinel Florinel Iancu. “Nu știu nimica, nu știu ce făcea acolo.” Venea la acesta până să plece la liceu. “Era copilă. Ăla venea rar, venea o dată la o lună.”

A aflat soția

Soția acestuia, Mirela Iancu, a cerut să divorțeze, cu câteva săptămâni înainte să fie ucisă, fiindcă aflase că acesta întreținea raporturi de pedofilie, la casa de vacanță din satul Ștefan Vodă. Mirela a aflat despre trecutul tumultos și negru al soțului. Florin este acuzat de rude că şi-a bătut joc de mai multe copile, printre care şi nepoatele sale. “Umbla cu fetițe, cu astea, s-a supărat soția pe el, s-a supărat rău de tot.” Un alt vecin, rudă cu acesta, spune că Sorinel Florinel Iancu a abuzat mai multe copile, dintre care două din sat, nepoata Daniela și vecina Georgiana, dar și de alte 3 verișoare ale unui alte rude apropiate. Toate erau chemate sub pretextul că urmau să se joace cu fata acestuia. “Le abuza, le dădea droguri, le lua la București, că noi suntem amărâți. Le momea.”

Mâncare și dulciuri

Despre apucăturile bolnave ale acestuia, rudele copilelor batjocurite au aflat târziu. “Ce plângere să mai fac la poliție?” Toți au aflat prea târziu că acesta siluia fetițe. Acestea nu au spus nimic de teamă. “Le amenința cu pistolul, că le împușcă. Și de frică nu au spus.” Un tată e și acum revoltat: “Când am aflat, nu a mai dat p-aici.” A venit, în schimb, după ce și-a asasinat soția, dar numai pentru a se omorî. A fost găsit de șeful de post. Faptele de pedofilie, în mediul rural, sunt frecvente. Cazuri asemănătoare, pe raza județului Călărași, s-au descoperit la Ștefan cel Mare, Ulmu, Perișoru, Tudor Vladimirescu. Se profită de faptul că fetițele provin din familii extrem de sărace. Primesc la schimb sume derizorii, dulciuri sau mâncare. Unele devin prostituate de la vârste extrem de fragede. Polițiștii, în cele mai multe cazuri, fie nu se implică, fie nu au habar. În alte cazuri, chiar ei sunt cei care le abuzează.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp