DOSARENEWS ALERT

Starea de metastază: Furturi, nepotisme, afaceri și șpăgi

Print Friendly, PDF & Email

Doi pompieri au ars în urma deflagrației unei stații de alimentare cu carburanți, chiar în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași. Evemnimentul a avut loc în după-amiaza zilei de 24 iulie. Unul dintre ei, câteva zile mai târziu. a murit. Este vorba de Doru Avisalon. Cel de-al doilea pompier rănit se numește Daniel Mitrea.

Rezolvare scandaloasă

dorubunÎn cazul acestei deflagrații, ancheta nu este finalizată. Costurile de înmormântare au fost suportate de angajații ISU Călărași. În plus, soției pompierului ucis, Marilena Avisalon, i s-a oferit un loc de muncă în cadrul acestei structuri. Maniera aceasta de a rezolva, în aparență, lucrurile, este scandaloasă! În acest caz, principiile legislative sunt clare: conducătorul locului de muncă răspunde! Ancheta este derulată prin Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Este aceeași structură care a anchetat cazul dispariției absolut misterioase a unei cantități uriașe de combustibili, tot din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei. În fapt, 30 de tone de motorină, reprezentând stocul de rezervă, s-au volatilizat din curtea acestei unități. Comandantul unității, col. Gheorghe Popa, l-a nominalizat ca responsabil pentru comiterea acestei fraude pe maistrul militar Ștefan Țolea. Nu există nici la această dată o soluție la acest caz, conform datelor noastre. Reprezentanții Gărzii Financiare Călărași declarau, la acea dată: “Au mai fost şi alte organe de control înaintea noastră şi i-au pus în gardă. Din ce am văzut, mi-am dat seama că este imposibil să le împerecheze aşa, fişe de magazie, fişe de draci… Ei şi-au împerecheat toate astea. Unul a luat şi altul n-a luat sau a luat mai puţin. Acolo s-a ştiut. E un lanţ. Cineva ştia. Deci acolo nu s-a împărţit cum trebuie!”.

Aranjamente evidente

popaSunt date conform cărora angajările, la această structură, au fost făcute în urma unor aranjamente evidente. Fiul comandantului unității, col Gheorghe Daniel Popa, numitul Bogdan Popa, supraponderal, a fost angajat în urma unui concurs în care există suspiciuni rezonabile că acesta a fost măsluit. Bogdan Popa a participat la proba sportivă, la Călărași. Nu a reușit să finalizeze proba de rezistență. Ulterior, acesta a dat această probă la București și, în mod absolut miraculos, a fost declarat apt. Se pun deja întrebări legate de componența comisiei care a avizat că Pogdan Popa a trecut probele sportive pentru a fi angajat în cadrul ISU Călărași. Cu tatăl șef al acestei instituții și cu mama, Popa Florentina Daniela, angajată ca ofițer al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, e ușor de dedus că lucrurile, în acest caz, prezintă numeroase neclarități. În plus, Popa Bogdan a figurat ca tăinuitor de bunuri furate, într-un alt dosar care a scandalizat opinia publică din Călărași. Casa șefului ISU Călărași, Gheorghe Daniel Popa, a fost vizitată de mascați, în urma unor descinderi derulate în cursul lunii aprilie 2014. Tot într-o manieră absolut ciudată, fiul colonelului Popa, Bogdan, nu are calitatea de tăinuitor în dosarul care a dus la condamnarea a doi tineri, Purcărea Florin și Asiminoaie Ionuţ Petre.

Nepotul bun la toate

babaDin datele noastre, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași, afacerile se derulau la vedere. Giani Aldoiu, angajat al acestei structuri, până în cursul anului 2014, cu funcția de adjunct al șefului Gheorghe Daniel Popa, fiind șef al Inspecției de prevenire, avea un mod de lucru tot absolut ciudat: “El are o firmă, prin nepotul său. Așa făcea așa și la Călărași. Toate procesele-verbale se duc la Aldoiu, el nota toate deficiențele din procesele-verbale, la Grădinița Budești, la grădinița… Și la urmă: bă, ăsta nu are autorizație, nota, bă, ăsta n-are stingătoare, nota, ăsta nu are evaluarea riscului de incendiu. Și la urmă îi spunea nepotului: du-te la ăștia și d-ăle d-astea.” Este vorba de firma SC Presting Com SRL, înregistrată în municipiul Călărași, strada Belșugului, nr. 4, bloc K7, scara A, etaj 1, apartament 3, cu următoarele date de identificare: nr. Registrul Comerțului – J51/962/2008, Cod Unic de Înregistrare – RO24844589. Pentru anul 2014, a înregistrat o cifră de afaceri de 462.620 lei, cu un profit brut raportat de 180.704 lei. Soția fostului adjunct de la ISU Călărași, Giani Aldoiu, din aprilie 2015 angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București, a lucrat și ea tot în cadrul ISU Călărași. Sunt date conform cărora s-a transferat pe un post de subofițer prevenirea incendiilor, în cadrul Parlamentului României, fără să dea examen, ci în urma unui interviu.

Caracatițe financiare

gianiLa numărul de telefon al firmei răspunde un fost angajat. Ne spune că nepotul fostului adjunct de la ISU Călărași, Giani Aldoiu, se numește Flavian Octavian Babă și că este, din câte știe, și el tot la București. Giani Aldoiu și-a mutat, iată, afacerile derulate la Călărași, după ce a acces în postul de adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii”, la București. Este cel care poartă o parte din vină că zeci de tineri au murit și încă se sting, în urma unui incendiu, declanșat în clubul “Colectiv”, din București. Toate aceste afaceri se derulau, extrem de probabil, cu știrea comandantului unității, col. Gheorghe Daniel Popa. Tot la București, în subordinea inspectorului adjunct al ISU “Dealul Spirii”, a ajuns și inspectorul Diaconescu Dan. Se afirmă că acesta este unul dintre oamenii pe care Aldoiu îi trimite în controale și, în urma acestora, apare nepotul Babă, cu ofertele de la firma SC Presting Com SRL. Astfel se fac banii, cu sutele de mii, chiar dacă ești plătit de stat, din bani publici. În aparență, structurile ISU sunt văzute ca unități extrem de eficiente pentru intervenții, de către populație. În fapt, după cum vedeți, aici se derulează adevărate caracatițe financiare. S-au făcut afirmații că, spre exemplu, la Călărași, s-a accesat un post, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei”, în schimbul sumei de 5.000 de euro.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp