Reacție dezastruoasă din partea Serviciului Român de Informații după lansarea afirmației făcute de Elena Udrea, în spațiul public, că actualul șef al acestei structuri, în anul 2012, a comandat un dosar împotriva unor cetățeni libanezi care ofereau prețuri, la producția agricolă, mai mari decât ale mafiei cerealelor din România.
Expertize contabile după doi ani și jumătate de la descinderi
Elena Udrea a afirmat că, la presiunile actualului șef al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, prin fostul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Codruț Olaru, mai mulți cetățeni libanezi, cu afaceri în agricultură, au fost acuzați de exporturi fictive de cereale, cu un prejudiciu estimat, pentru bugetul național, de 30 de milioane de euro. S-au efectuat descinderi la grupul de firme Maria Trading, controlat de libanezul El Khalil Jihad. Acesta derulează importante afaceri agricole și în județul Călărași. Elena Udrea l-a acuzat pe actualul șef al SRI că a comandat acest dosar pentru a influența prețul produselor agricole și pentru a ajuta mafia comerțului cu cereale. Descinderile au avut loc în luna august 2012, iar în baza unui document remis redacției noastre, de către structura centrală a DIICOT, dosarul penal înregistrat împotriva cetățenilor libanezi, după aproape 2 ani și 6 luni de la descinderi, se află în faza efectuării de expertize contabile.
Omul nostru din Călărași, cu un pantof roșu
Serviciul Român de Informații, prin reprezentanții acestuia disimulați în mass-media, reacționează. Astfel, pe postul de televiziune Antena 3, este difuzată declarația unui cetățean, care se pretinde din Călărași. Cetățeanul respectiv este filmat din spate, astfel încât să nu poată fi identificat. Este prezentat drept om de afaceri. Acesta afirmă că i-a dat Elenei Udrea suma de 10 milioane de euro, „pentru a-l scăpa de un dosar penal”. În județul Călărași, însă, nu există nici un om de afaceri român care să dispună de o astfel de sumă, în numerar. Însă, mai departe, „omul de afaceri” din Călărași nu mai vorbește despre dosarul său instrumentat de DIICOT, pentru care ar fi plătit suma de 10 milioane de euro, pentru a scăpa de acuzații, ci de dosarul unor cetățeni libanezi, acuzați de evaziune fiscală în valoare de 30 de milioane de euro. În scenă intră și consilierul prezidențial Adrian Rădulescu, „omul de afaceri călărășean” făcând afirmații că acesta ar fi cerut suma de 15 milioane de euro, pentru a aranja dosarul la DIICOT. „Adrian Rădulescu le-ar fi promis acestora să-i scoată din închisoare şi să le faciliteze fuga din ţară în schimbul sumei de 15 milioane de euro”.
Întâlniri în afara țării, cu interdicție de a nu părăsi țara
Tot cel prezentat drept om de afaceri spune că în acest caz ar fi intervenit Elena Udrea. „Iar pentru ca totul să rămână secret , întâlnirile dintre Elena Udrea şi libanezi aveau loc numai în afara ţării”. Se impune să precizăm că cei doi cetățeni libanezi, care controleagă grupul de firme Maria, acuzați de DIICOT de evaziune fiscală de 30 de milioane de euro, nu au fost niciodată în stare de arest preventiv. Youssef Laoun și El Khalil Jihad au avut interdicția, emisă de procurorii DIICOT, de a nu părăsi țara, interdicție atacată, în mod repetat, de cei doi, atât la Tribunalul București cât și la Curtea de Apel București. Pentru El Khalil Jihad, interdicția de a nu părăsi țara era valabilă și în luna ianuarie 2014, conform sentinței din dosarul nr. 36207/3/2013. Decizia a rămas definitivă, iar El Khaluil Jihad nu a mai depus plângeri, către instană, împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive. Youssef Laoun a avut tot interdicție de a nu părăsi țara, confirmată de magistrați, în dosarul nr. 37538/3/2012, prin sentință emisă la data de 4.10.2012. Ulterior, procurorii DIICOT au ridicat această măsură preventivă, căci acesta nu a mai depus plângeri pentru a i se ridica interdicția de a părăsi țara.
Reacție absolut tembelă a șefului SRI Florian Coldea
„Omul de afaceri călărășean” afirmă că „afaceriştii libanezi au plătit, chiar dacă nu toată suma, iar unul dintre cei doi oameni de afaceri a reuşit să parăsească ţara în urmă cu un an împreună cu familia”. El Khalil Jihad, la ora asta, este în România. Youssef Laoun putea părăsi țara încă de la sfârșitul anului 2012, așa că nu vedem de ce acesta ar fi fugit din România, după cum afirmă „omul de afaceri călărășean”, în urmă cu un an. După cum vedeți, Srrviciul Român de Informații, prin angajații acestuia disimulați în presa națională, reacționează într-un mod absolut tembel, la acuzațiile emise de Elena Udrea conform cărora actualul șef al acesteui structuri de informații a comandat dosare, în beneficiul mafiei cerealelor din România.