BREAKING NEWS

Directorul-adjunct de la AJOFM Călărași a fost trimis în judecată, pentru infracțiuni de corupție / VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Pe 26 augost 2016, pe rolul Tribunalului Călărași, s-a înregistrat dosarul cu numărul 1181/116/2016, în care figurează ca inculpați Dobre Cornel, Florea Florin, Tănăsescu Iulian, Boboc Paul Daniel și Popescu Leonard Cătălin, cu Agenția Națională de Administrare Fiscală București ca parte civilă.

Falsuri la abatorul din Iezeru

Toți sunt acuzați de infracțiuni la Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Dobre Cornel figurează ca administrator peste două firme înregistrate în satul Iezerul, comuna Jegălia, județul Călărași. Este vorba de firmele Nisetrul SRL și Miracom Job SRL, ambele aflate în procedură de insolvență și cu obiect de activitate prelucrarea cărnii. De profesie medic veterinar, Dobre Cornel abatoria carne. Din datele noastre, în prezent este fugit în Germania. În mediul de afaceri este cunoscut drept escroc. Toți au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție.

Directorul AJOFM vrea să ne înscriem în audiență

Boboc Paul Daniel a fost consilier local, la Călărași, începând cu anul 2014, din calitatea de membru al Alianței Dreptate și Adevăr, propus de Uniunea Națională pentru Progresul României, la momentul în care în fruntea acesteia se afla Nicolae Dragu, fost primar al municipiului. Boboc Paul Daniel se ocupă cu tranzacționarea cerealelor, prin firma Aldany Com SRL Călărași, unde are calitatea de administrator. Nu deținem date despre Florea Florin și Tănăsescu Iulian. Popescu Leonard Cătălin, și el membru al Uniunii Naționale pentru Progreul României, este actualul director adjunct în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Redacția noastră a scris Direcției Naționale Anticorupție, solicitând detalii legate de acest caz de corupție. Popescu Leonard Cătălin, la sediul AJOFM Călărași, spune că nu știe dacă a fost trimis în judecată: “Probabil că eu sunt”. Nu a vrut să ne spună dacă a fost audiat și în ce calitate. Mai mult, ne-a cerut să ne înscriem într-o audiență, pentru a ne răspunde la întrebări.

Bani de la UE cu documente falsificate

Inculpații din acest dosar sunt acuzați că au falsificat documente în baza cărora au obținut bani de la Uniunea Europeană. Boboc Paul Daniel nu spune că a participat la o licitație care, din datele lui, nu a fost corectă. Aceștia riscă între 3 și 15 ani de pușcărie. Popescu leonard Cătălin, din postura de funcționar public, riscă să-și piardă locul de muncă, în baza art 54, lit. h) din Legea nr. 188/1999. Același Popescu Leonard Cătălin, în cursul anului trecut, la data de 7 august 2015, a fost implicat într-un accident de circulație și a încercat să fugă, moment în care a mai lovit un autoturism. S-a dovedit că acesta consumase băuturi alcoolice.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp