NEWS ALERT

Bombă la Sărulești: Nicolae Ghedzira, fostul primar, a fost reținut!

image_pdfimage_print

Într-un comunicat de presă remis publicației noastre, se arată faptul că polițiștii călărășeni au probat activitatea infracțională a 5 persoane, bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 545.000 lei, prin abuz în serviciu și infracțiuni economice. Au fost reținute două persoane, urmănd să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Este vorba de Nicolae Ghedzira, fostul primar al comunei Sărulești, și de Vlad Anghel, zis și Anghel Țiganul, patronul de la firma Vlad Magic.

Țeapa dată de Vlad Magic

Redacția noastră este cea care a sesizat acest caz de devalizare a bugetului local al comunei Sărulești. În urmă cu aproximativ 1 an, redacția noastră a adresat o sesizare Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. La Primăria Sărulești, au fost decontate lucrări de investiții care nu au fost efectuate în realitate. La obiectivul de investiții Alimentare cu apă în satul Sărulești, nu au fost executate: îmbrăcăminte beton de ciment la drum de 18 cm grosime: 350 mp; capac și ramă stas pentru cămine beton carosabile: 18 buc; cămin vane: 16 buc. Valoarea decontată a lucrărilor neefectuate este de 38.000 lei. La obiectivul de investiții Extindere alimentare cu apă în Sărulești Gară, nu au fost efectuate: puț forat la 170 m adâncime: 2 buc.; cabină puț forat; împrejmuire puț forat. Valoarea decontată a lucrărilor neexecutate este de 506.000 lei. La obiectivul Construcție stadion comunal, constructorul nu a prezentat nici o justificare pentru suma de 91.000 lei încasată în anul 2011. Banii pentru lucrările neefectuate au fost încasați de firma Vlad Magic Călărași. La aceasta, ca administrator figura Anghel Vlad, iar ca director nimeni altul decât Nicolae Rogoz, consilier județean din partea Partidului Național Liberal și, totodată, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică a județului Călărași. Devalizarea conturilor Primăriei Sărulești s-a efectuat pe mandatul fostului primar Nicolae Ghedzira, membru al Partidului Conservator și dovedit ca turnător al fostei Securități. În cursul anului 2013, Anghel Vlad a cesionat, de două ori, acțiunile firmei Vlad Magic SRL. În numai trei săptămâni, firma administrată de Vlad a tras o ţeapă cu un cec şi mai multe bilete la ordin fără acoperire, în valoare de peste 100.000 lei. Anghel Vlad mai este asociat și administrator la firma “Complex Anghel” SRL.

Activitate infracțională probată

În cursul zilei de ieri, 30 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au probat activitatea infracţională a cinci persoane din comuna Săruleşti, bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals în înscrisuri şi înşelăciune. În fapt, în perioada 2009-2012, s-au acceptat facturi, situaţii şi centralizatoare de lucrări false, în baza cărora instituţia din care făcea parte ar fi plătit nejustificat 545.517 de lei, reprezentând lucrări neexecutate sau bunuri nelivrate şi nefolosite în investiţiile respective. Prin aceste mijloace, societatea Vlad Magic, din comuna Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, patronată de Vlad Anghel, ar fi obţinut foloase materiale necuvenite, cauzând instituţiei publice un prejudiciu de 545.517 de lei. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor deţinute de cei în cauză, în cuantum de 224.103 lei. Alte trei persoane sunt cerecetate, în acelaşi dosar, de poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni economice, prin care ar fi facilitat comiterea infracţiunilor de către cei doi. Unul dintre aceștia este Dumitru Simionescu, din calitatea de diriginte de șantier.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat