DOSARE

Aprozi – satul blestemat: Încă o moarte învăluită în mister / Video

Print Friendly, PDF & Email
APDSC DIGITAL CAMERA

În numai câteva luni, 5 bătrâni au murit, în satul Aprozi, județul Călărași, în condiții care nici până acum nu au fost elucidate pe deplin. Seria neagră continuă, de această dată cu moartea bătrânului Nae Constantin, în vârstă de 82 de ani. Acesta a murit la începutul acestei săptămâni, după ce casa i-a luat foc.

Atacați pe DC401C

În cursul lunii august 2016, un bătrân a murit în condiții suspecte. Marian Constantin, în vârstă de 86 de ani, se întorcea de la Budești spre Aprozi, pe drumul comunal 401C. Se afla într-o remorcă trasă de o motocoasă. Era însoțit de soție, o bătrână de 83 de ani. Au fost atacați pe drumul de întoarcere de doi tineri. Cei doi tineri au răsturnat remorca. Bătrânul s-a lovit cu capul de asfalt. A mai trăit câteva minute. La două săptămâni de la producerea tragediei, văduva acestuia, Marian Stana, încă avea fața tumefiată din cauza loviturilor primite. În sat, toată lumea cunoștea faptul că cei doi bătrâni au fost atacați pentru a li se fura produsele alimentare luate de la târgul din Budești, dar și pe cele primite de la Uniunea Europeană drept ajutoare sociale.

Accident cu furca

Un alt bătrân, Marian Moise, în vârstă de 70 de ani, a fost găsit mort, pe câmp. De dimineață, a plecat cu căruța, să-și vadă cultura de porumb, dar și să taie iarbă, pentru animalele din gospodărie. Într-un târziu, rudele acestuia s-au alarmat, văzând că nu mai vine acasă. A fost găsit pe câmp, la marginea unui lan de porumb, în căruță, într-o baltă de sânge. Satul a fost ferm convins că a fost atacat de țigani, veniți la furat, prin culturile oamenilor. Marian Moise avea o rană produsă cu un obiect ascuțit, la spate. Ulterior, oamenii legii au concluzionat că la mijloc a fost vorba de un accident, Moise căzând, în căruță, peste o furcă.

Omorâți cu un pietroi

În noaptea de 16 spre 17 octombrie 2016, încă doi bătrâni au fost găsiți morți, de data aceasta în locuință. Este vorba de Simion Marius și Simion Monica, ambii în vârstă de 67 de ani. El era bolnav psihic, în vreme ce soția era imobilizată la pat, suferind numeroase intervenții chirurgicale la coloana vertebrală. Au fost găsiți de o localnică, Doinița Tănase, aceasta având grijă de ei și de gospodărie. Au fost omorâți cu un pietroi. Bătrânul a fost lovit în cap, în repetate rânduri. Bătrâna, în schimb, lovită și mai rău, a fost găsită cu fața în jos, dezbrăcată complet. Criminalul a furat un televizor, un aparat DVD și cerceii femeii, pe care i-a smuls din urechi.Criminalul s-a dovedit a fi un fost recidivist, nepot de-al bătrânilor, abia ieșit din pușcărie. A fost prins imediat.

Bani pe foc

Casa lui Nae Constantin, de pe strada Mihail Sadoveanu, nr. 27, a ars în ziua de 16 ianuarie. Vâlvătaia a fost văzută de câțiva vecini, undeva în jurul orei 10. Cel care a dat alarma a fost Ilie Burcea, un localnic. La fața locului, a văzut că ușa de la intrare este deschisă. Fumul ieșea prin acoperiș. S-a presupus că a fost bătrânul a fost omorât peste noapte iar criminalul, ca să-și ascundă urmele, a dat foc la casă. În sat, Nae Constantin era cunoscut ca un om care avea bani. O rudă a acestuia crede că incendiul din ziua de 16 ianuarie nu numai că l-a omorât, i-a distrus casa, dar a distrus și o sumă de bani consistentă. Cel puțin 100 de milioane de lei vechi avea bătrânul, în casă. Locuia singur, nevasta acestuia decedând în urmă cu un an. Era cunoscut drept bețiv.Banii nu au mai fost găsiți, s-a presupus că au ars în incendiu.

I-a explodat burta

Nae Constantin a mai fost călcat de hoți în urmă cu doi ani. Atunci a fost bătut măr, iar pungașii au plecat cu o jumătate de kilogram de aur. De pe urma acestuia rămân o proprietate în București și bani economisiți la bancă, cel puțin 10.000 de euro. A fost găsit în dreptul ușii de la intrarea în casă. O mână și un picior erau carbonizate. Satul s-a cutremurat când a aflat că a fost găsit cu mațele scoase. S-a presupus că a fost torturat pentru a spune unde ține banii. Ulterior, în urma necropsiei, s-a stabilit că, din cauza căldurii, i-a explodat burta. A fost îngropat în data de 19 ianuarie, dar lumea din sat tot este în stare de șoc. Bătrânii au început, de ceva timp, să moară, dar nu în mod natural. Întâmplări stranii au loc, de o vreme, în satul Aprozi.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp