BREAKING NEWS

Aprozi, demența continuă: Încă doi bătrâni asasinați / Video

Print Friendly, PDF & Email

Încă două crime oribile au avut loc în satul Aprozi, județul Călărași. Și de această dată victime sunt doi bătrâni. S-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 octombrie.

Omorât pentru făină

Aprozi este comunitatea cu cele mai multe crime raportate la numărul populației, în ultimul timp. Prima crimă a avut loc la sfârșitul lunii iulie. Marian Constantin, un bătrân de 86 de ani, se întorcea de la Budești spre Aprozi, în plină zi. Își confecționase o remorcă pe care a atașat-o la o motocoasă. Fusese împreună cu soția sa, Marian Stana, în vârstă de 83 de ani, la oraș, unde au făcut târguieli. De la Primăria Budești, cei doi au luat și două cutii, cu ajutoare date de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate. Au fost atacați pe drumul de întoarcere în sat. Au fost atacați de doi tineri. “Țiganul ăla mare a venit și a hâțânat de remorcă”. Cei din satul Aprozi știu că bătrânii au fost atacați pentru a li se fura alimentele primite drept ajutoare. În cele două cutii, se aflau produse uzuale: făină, ulei, orez, conserve, paste făinoase. Marian Constantin a căzut cu capul de asfalt și a murit. Bătrâna a fost și ea lovită, tot în zona feței. Bătrâna bănuiește că cei doi atacatori, unul de 16 ani și un altul de 19 ani, sunt din sat. La acest moment se vorbește că cei doi atacatori au fost identificați.

Ucis de hoții de porumb

Moise Gheorghe, un alt pensionar, în vârstă de 70 de ani, a fost găsit mort, pe câmp. În cursul zilei de 8 august, rudele acestuia se pregăteau de înmormântare. S-a dus să adune iarbă, pentru animale. Nu a mai ajuns acasă. Băiatul acestuia l-a găsit, plin de sânge. Încă mai sufla. L-a căutat pe ulițe, apoi s-a decis să-l caute în jurul satului. L-a adus acasă, unde a mai trăit 10 minute, până să ajungă salvarea. “Crimă după crimă se întâmplă și nimeni nu face dreptate în satul ăsta”. Bătrânul avea o rană la spate. Cel mai probabil, a fost înjunghiat. “Îi e frică la lume să mai stea în casă”. Deși s-a afirmat că Moise Marian a fost atacat și ucis de hoții de porumb, nu au fost identificați autorii crimei. Mai mult, se încearcă inducerea ideii că bătrânul a căzut peste furcă și că nu a fost atacat de nimeni. Se dă vina pe un accident nefericit. În schimb, iată, alți doi bătrâni au fost uciși, cu bestialitate, în cursul nopții, chiar în locuința proprie. Este vorba de soții Simion Marius și Simion Monica, doi bătrâni în vârstă de 67 de ani, el bolnav de schizofrenie, în vreme ce ea a suferit numeroase operații la coloană, nu se putea mișca. Au fost găsiți de Doinița Tănase, o localnică. Aceasta avea grijă de cei doi bătrâni.

Asasinați pentru televizor

Crimele au fost făcute în scop de jaf. Se cunoaște cine este autorul atrocităților. În sat i se spune Năstase a lui Digaloiu. Familia acestuia este cunoscută drept un cuib infracțional. Autorul crimei a fost eliberat din pușcărie în urmă cu 3 săptămâni. Are la activ furturi și tentative de omor. Mai are un frate, și el participant la atrocități, bolnav psihic. Bătrânii locuiau singuri. Au un băiat, fost rugbist, component al lotului național, stabilit în Franța. Cel de-al doilea copil al acestora, o fată, locuiește la București. Bătrânul a fost lovit în cap, în repetate rânduri. Bătrâna, în schimb, lovită și mai rău, a fost găsită cu fața în jos, dezbrăcată complet. Asasinii au furat un televizor color, un DVD și i-au smuls bătrânei cerceii din urechi. În schimb, casa bătrânilor Moise este ticsită de lucruri deosebite, în fapt biciclete profesionale, aparatură electronică veche, discuri de vinil, cu sutele, cu muzică extrem de bună, cărți vechi, unele rare. Criminalul a fost săltat de-acasă, în cursul acestei nopți. Se numește Tudor Marian, are 29 de ani și a stat mai mult prin pușcării. Tatăl acestuia nu știe dacă bătrâna a fost și violată. A fost ridicat, iar acasă se mai afla fratele acestuia, bolnav psihic. Criminalul le era nepot. Nu știm de ce nu a fost săltat și fratele acestuia, câtă vreme se cunoaște faptul că și el a participat la comiterea crimelor.

Cu ușile zăvorâte

Satul e în fierbere. Autoritățile locale, în fapt primarul orașului Budești, Dumitru Iorgu, pune seria de evenimente de pe raza satului Aprozi, pe seama faptului că efectivele de jandarmi din zonă au dispărut, numărul polițiștilor a scăzut, dar și că aceștia nu pot efectua patrule în condițiile în care cota de carburanți este una redusă. Sătenii spun că le este frică să mai stea aici. “Nici noi nu știm ce se întâmplă. Aici nu suntem în siguranță”. Sătenii dorm de-acum cu ușile zăvorâte. În zonă, locurile de muncă sunt inexistente. Nu există posibilități pentru câștigarea traiului zilnic. “E un sat de nebuneală ăsta. N-avem nimic! Nu poliție, nu medicamente la farmacie, ce dracu să mai făcem?”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp