EVENIMENT

Terifiant: Și-a ucis soția cu ciocanul, după care s-a spânzurat în porumbar

Print Friendly, PDF & Email

Un eveniment terifiant a avut loc în satul Ceacu, comuna Cuza Vodă, județul Călărași, în noaptea de 30 spre 31 octombrie. S-a petrecut pe strada Dispensarului, la numărul 50. La acest imobil, o crimă îngrozitoare e tulburat liniștea satului. Crima a fost urmată de sinuciderea asasinului.

Victima este Ionica Georgiana Deiu, cunoscută drept Lili, născută la 10 noiembrie 1980. Urma să aniverseze 40 de ani de viață. Cel care i-a curmat-o, într-un mod atroce, este chiar soțul acesteia, Marius Eugen Deiu, în vârstă de 42 de ani.

Marius Eugen Deiu a lucrat ca șofer, la firma Nutricom SA, din Oltenița. Din luna martie, ne spun rudele îndurerate, acesta a acuzat stări de anxietate profundă. Cei doi soți Deiu erau căsătoriți de 16 ani și aveau împreună doi copii, un băiat, în vârstă de 12 ani, și o fată, de 6 ani. Toți locuiau în casa mamei Lilianei Deiu. Marius Eugen Deiu și-a omorât soția în timp ce aceasta dormea, cu 5 lovituri de ciocan.

A acuzat stări de neliniște afirmând, în repetate rânduri, că este speriat de faptul că s-ar putea infecta cu virusul SarsCov 2. “Atunci când a venit Covidul, a făcut depresie. Atunci, în martie, când a început povestea asta cu pandemia, a tras aer în piept și a simțit o durere. A spus că-l ține în spate. S-a gândit că a fost infectat”.

Din martie și până în luna iunie, Marius Eugen Deiu nu a mai mers la serviciu. A făcut, în mod repetat, atacuri de panică. Tot rudele acestuia ne spun că acesta consuma alcool absolut ocazional și că, în general, era foarte liniștit. “Îi era teamă de Covid”. A făcut teste repetate care să-i infirme bănuiala. “Dar depresia și șocul acela de-atunci i-au declanșat aceste stări. Din martie s-a schimbat totul”. S-a întors la locul de muncă, ne spune soacra acestuia, abia după ce și-a făcut mai multe investigații medicale, inclusiv de tip imagistic. A consultat specialiști psihiatri sau psihologi. A început să plece în curse, ca șofer, numai însoțit de fiul acestuia, în vârstă de 12 ani.

“A făcut 5 radiografii. Nu a avut nimic la plămâni… Psihiatrul i-a dat niște pastile de calmare. El prinsese o frică, îi era teamă să mai conducă. El, care era înnebunit după mașini, nu voia să mai iasă pe șosele.”

Rudele l-au dus inclusiv la vraci sau la mănăstiri. Cu anxioloticele prescrise de medic, nu a urmat tratament decât câteva zile. Ulterior, a încercat să se trateze cu medicație naturistă. Nu mai acuza aceste stări, în ultima perioadă.

Cei doi soți Deiu, imediat după noaptea fatidică, aveau în plan să se ducă la o rudă, din satul Rasa, comuna Grădiștea. “Până pe la 11 noaptea, au stat în bucătărie. ” La momentul evenimentului, cei doi soți nu erau singuri în casă. Soacra, împreună cu băiatul, în vârstă de 12 ani, erau în camera alăturată. Cei doi soți Deiu dormeau în aceeași cameră cu fetița în vârstă de 6 ani. A dat cu ciocanul. De cinci ori. Totul s-a întâmplat în jurul orei 2:00 dimineața. Sora Ionicăi Georgiana Deiu, zisă și Lili, a primit un SMS, în acea dimineață, în jurul orei 3:00. A fost trimis de pe telefonul victimei. “Mâine nu mai mergem, că am treabă cu Eugen”. Mesajul a fost expediat la ora 2:49. “Mie mi s-a părut prea sec mesajul. M-am gândit: de ce să-mi dea mesaj la ora aia?”

Inițial, rudele celor doi au găsit fetița dormind, liniștită, în cameră. Atât. Ulterior, Ionica Georgiana Deiu a fost găsită căzută lângă pat și acoperită cu o pilotă. Telefoanele celor doi se aflau în cameră. Marius Eugen Deiu a fost găsit în porumbar, spânzurat. Se putea sprijini cu picioarele pe pământ, însă a fost extrem de decis să-și ia viața. Procurorul de caz a fost Mădălina Miu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Asasinul a vrut să-și rupă gâtul. Și-a pus lațul și a sărit efectiv, de pe niște cutii, cu intența clară de a-și rupe gâtul.

“De un an de zile ne-a înnebunit cu Covidul ăsta. S-a dus la Suceava chiar în timpul ăla, că el este șofer… O ținea una, că el are o gheară în spate, că-l ține la inimă, că-i intră Covidul pe gură, numai asta. După ce i-a făcut testul, s-a mai liniștit. Dar degeaba, că a început cu altele. Medicamente peste medicamente, biserici… Am fost și la vraciul ăla, la Suceava, la Baronu… Și i-a dat ăla și de-atunci s-a liniștit.”

L-au dus la pustnicul Ioan Baron, un fost mecanic CFR, retras în munții Giumalău, din Bucovina. Prepară leacuri numai de el știute, din plante. “Pe cei care vin la mine, eu îi sfătuiesc să aibă credinţă şi o viaţă curată”. Cam la atât se reduce filosofia acestuia.

În noaptea fatidică, Marius Eugen Deiu a trimis un mesaj și pe telefonul fiului. “A scris că să-l ierte, dar că nu a mai putut să reziste.”

Rudele spun că totul s-a întâmplat din cauza depresiei. “El avea depresie. Și depresia provoacă gelozie. Dar sunt gândurile pe care ți le faci tu în cap. Era o gelozie care s-a transformat în obsesie.” Însă nu avea motive, spun apropiații Lilianei Deiu. Dar acesta devenise extrem de gelos. O suspecta că îl înșală. “Erau gândurile lui din cap”.

Cei doi copii vor rămâne sub tutela bunicilor. “Am stat și ne-am gândit în toate felurile, ce a putut să determine asta. Toți nu ne dăm seama.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp