EVENIMENT

Ștefan Vodă: Și-a incendiat fosta iubită, după care s-a sinucis

image_pdfimage_print

S-a întâmplat în cursul serii de ieri, în jurul orei 23.30, în satul Ștefan Vodă, județul Călărași. Din gelozie, un sătean, în vârstă de 52 de ani, s-a dus la casa fostei iubite, a spart un geam și a incendiat odaia unde aceasta se afla alături de un alt bărbat, cunoscut pe rețelele de socializare. Bărbatul gelos este cunoscut în sat drept Mitică Căcău. Se numește Petre Dumitru.

Căcău a mai fost condamnat pentru omor

Evenimentul a avut loc pe strada Narciselor, la numărul 6, unde locuiește bătrâna cunoscută drept al lui Bunea, Georgeta Bunea. Femeia atacată se numește Maria Bunea, are 44 de ani și avea o relație cu Mitică Căcău. Bărbatul mai venea prin gospodăria Mariei și o mai ajuta la treburi. La schimb, aceasta îi oferea, printre altele, plăceri trupești. Georgeta Bunea, bătrâna, nu dormea la ora atacului, dar spune că nu a auzit nimic, se uita la televizor și s-a panicat abia când a auzit hârmălaie în ogradă. Îl descrie pe atacator, pe Mitică Căcău, drept un om extrem de violent. Ne spune că acesta a fost eliberat condiționat, în urmă cu 2 ani, asta după ce a ispășit o pedeapsă privativă de libertate pentru comiterea infracțiunii de omor. “De fapt, a și omorât și el. A muncit în pușcărie și a scăpat mai devreme”. Mitică Căcău s-a ținut cu o nepoată a bătrânei Georgeta Bunea, pe care o păruia mai mereu, după care a pus ochii pe Maria, aceasta neavând bărbat. “O iubea, dar degeaba, că fata nu-l iubea pe el”.

Tică, agentul de securitate cunoscut pe Facebook

Maria Bunea nu are un loc de muncă. În trecut, a fost angajată la o fabrică de confecții. Acum se descurcă cu banii primiți de băiatul acesteia, în vârstă de 20 de ani. După evenimentul de aseară, are arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului, iar șansele acesteia de supraviețuire sunt extrem de reduse. Bătrâna Veronica Bunea știe că e deja intrată în comă. Maria Bunea nu l-a mai primit în curte și nici în pat pe Mitică Căcău de ceva timp, pe motiv că-și găsise un alt bărbat, pe Tică, un paznic venit de pe raza județului Vâlcea, să locuiască la Maria. L-a găsit pe rețeaua de socializare Facebook. Aseară, cei doi dormeau în camera din fund, care are intrare separată față de restul casei. Camera are un geam în lateral. Acolo a ajuns Mitică Căcău, acesta cunoscând foarte bine locuința. A spart fereastra și a aruncat în cameră cu benzină. O avea într-un borcan. După care a aruncat un mănunchi de boarfe aprinse. Camera a luat foc instantaneu.

O palmă, din gelozie

Georgeta Bunea e scandalizată, în schimb, pe faptul că nu a mai găsit suma de 100 de lei, pe care o avea în camera celor doi îndrăgostiți. “Avea datorie, că nu a mai plătit lumina de două luni, și un milion aveam aici. Nu mai e… Cred că a luat foc… A ars!”. Camera, care are două paturi, e devastată. În dreptul ferestrei prin care Mitică Căcău a aruncat cu benzină, se află un rest de fotoliu. Pe acesta sunt hainele proaspătului iubit al Mariei, venit din Vâlcea. Bătrâna nu știe cum îl cheamă. “Parcă Tică”. A venit în cursul acestei săptămâni, mai precis în ziua de luni. Cei doi îndrăgostiți au ieșit, în câteva rânduri, și la strada mare, să se plimbe. Atunci a pătruns în inima lui Mitică Căcău gelozia și în minte i-a încolțit gândul răzbunării. Prima dată a oprit-o pe Maria pe stradă și i-a dat o palmă, asta fiindcă a văzut-o la braț cu paznicul Tică, cunoscut pe Facebook și venit de Vâlcea. Georgeta Bunea spune că i-a cerut fetei să nu se ducă la poliție, că nu are ce să-i facă. “Nu-l mai reclama, fato, o să-i dea un avertisment!”

Variante: s-a spânzurat sau s-a otrăvit

Mitică Căcău se ținea de capul Mariei Bunea să-l ia de bărbat. “Eu nu am pomenit așa ceva!” Bătrâna spune că toți din curte aveau relații bune cu Mitică Căcău. Nu crede că fata ei, Maria, ar fi întreținut relații intime, de-a lungul timpului, cu el. “Nu știu, că nu stăteam cu ei. Dar el îmi zicea și mie, să mă scuzați, că am 64 de ani, îmi zicea și mie prostii. Să-mi facă, să-mi dreagă, da…” Maria, fata, a fost cea care a ieșit în bătătură, urlând și cu hainele în flăcări. Vecinii au sărit să stingă focul. După ce a incendiat dormitorul celor doi proaspăt îndrăgostiți, Petre Dumitru, Căcău, s-a dus pe strada principală, unde are o locuință sărăcăcioasă.

Părerile în sat sunt împărțite: ba se afirmă că a fost găsit, de polițiști, spânzurat, ba că a murit fiindcă a băut otravă. Ceea ce e cert e faptul că Mitică Căcău s-a omorât după ce s-a răzbunat pe fosta iubită, care l-a înșelat cu paznicul venit din Vâlcea și pe care l-a cunoscut pe Facebook. “Era cam nebun el, se tăia pe mâini”. Nu era cunoscut drept consumator de băuturi alcoolice.

Tică fără un sfanț

“El tot o suna pe fată, că de mâna lui nu scapă.” Satul Ștefan Vodă fost împânzit, aseară, de forțe de ordine. De foarte mult timp, satul este cunoscut pentru evenimentele șocante care se derulează aici. Conform statisticilor neoficiale, este localitatea cu cele mai multe crime sau sinucideri înregistrate în ultimii ani, pe raza județului Călărași. Maria a ieșit cu hainele topite pe carnea arsă. Tică, paznicul, s-a ars doar la picioare. A venit în sat cu o pungă și câteva boarfe. Îmbrăcămintea i-a rămas pe restul de fotoliu, aflat în dreptul ferestrei pe care a spart-o Mitică Căcău, pentru a arunca benzina. Sunt arse. “A spus că e de la Vâlcea și lucrează la Craiova… Eu l-am întrebat ce meserie ai și mi-a spus că e agent de securitate.” Tică a venit fără nici un sfanț, la Maria Bunea. Ea și-a adunat rudele și, în cele din urmă, în ogradă, de bucurie că și-a găsit iubit, s-a încropit acolo un grătar. Povestea s-a terminat tragic, aseară, după ce Petre Dumitru, cunoscut drept Căcău, a decis să se răzbune.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat