ACTUALITATE

Rude în stare de șoc: Falsa doctoriță de la Spitalul Ilfov este din Șoldanu

Print Friendly, PDF & Email

Falsa doctoriță de pe secția de ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Ilfov, Raluca Bârsan, provine din județul Călărași, bunicii acesteia locuind pe raza satului Șoldanu. Părinții Ralucăi Bârsan au o casă în această localitate, însă vin rar, mai ales pe timp de vară.

Voluntari și manageri cu licență la “fabrica de diplome”

Cazul Ralucăi Bârsan a zguduit sistemul medical românesc după ce s-a aflat că aceasta, folosindu-se de o diplomă de licență evident falsificată, pe baza unui contract de voluntariat, a lucrat, timp de 10 ani, pe secția de ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Ilfov. Mai mult, presa centrală a relatat că aceasta a obținut, la examenul de capacitate, nota 1,68, fiind repartizată la o școală profesională, pe care a abandonat-o încă din primul an. Timp de 10 ani, călărășeanca Raluca Bârsan a fost strigată drept “doamna doctoriță”, a efectuat controale de specialitate, a asistat la nașteri, la operații, a bandajat și a cusut pacienți. Ministrul Sănătății, Rodica Pintea, a făcut precizări, tot pentru reprezentanții presei centrale, că Raluca Bârsan a avut acces, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ilfov, “pe baza unui contract de voluntariat”. Tot în baza unei astfel de forme, cu denumirea de “contract de voluntariat”, și la Spitalul Județean de Urgență Călărași au acces, pe secții, mai mulți indivizi din mediul politic liberal, ulterior aceștia fiind angajați în posturi permanente. În fapt, la Călărași, însuși managerul se laudă că ar avea studii superioare, în baza unei diplome de licență eliberată de prestigioasa universitate Spiru Haret, cunoscută și sub denumirea de “fabrica de diplome”.

A operat cu șefa secției de ginecologie, Roxana Dragu

Bunicul Ralucăi Bârsan e bulversat de întreaga poveste: “Eu știu că a făcut medicină. Dar unde a făcut și ce-a făcut, nu mai știu.” O mătușă de-a acesteia spune că a avut fiica internată, pe secția de ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Ilfov, aceasta ducându-se să nască cu ajutorul “doctoriței” Bârsan. “Și a fost foarte bine. A fost ok. fata mea e superbine!” Intervine și bunica Ralucăi Bârsan. Nu știe dacă aceasta este sau nu doctoriță. “Ce mă bag eu? Eu sunt bolnavă. Eu nu pot să vorbesc nimic până nu vine fata. Am văzut și eu la televizor și am rămas tablou.” Raluca Bârsan a fost crescută de bunici. “Era cuminte, liniștită, potolită. A luat-o părinții, a văzut de ea, nu știu…” Rudele acesteia știu că Raluca Bârsan ar fi făcut rezidențiatul la Spitalul Județean de Urgență Ilfov. “Da, da, acolo a făcut rezidențiatul. Adică cum s-o primească fără?…” Concluzia rudelor este unanimă: “Are dușmani. Am văzut că arăta ministra Sănătății”. Afirmă că nici părinții ei nu ar fi avut habar că Raluca Bârsan nu ar fi absolvit, pe drept, facultatea de medicină. “Dacă a făcut rezidențiatul în spital și a stat atâta timp, oare nimeni n-a știut? Asta vreau să întreb și eu! Și au acceptat-o așa?! Dar cineva a vrut să-i facă rău și a dat-o în gât.” Raluca Bârsan a operat inclusiv cu șefa secției de ginecologie a spitalului Județean de Urgență Ilfov, Roxana Dragu, spun rudele acesteia.

Nucă picată din gura ciorii

“La orice loc de muncă, e imposibil să nu fie unul care nu te suportă… Dacă era acolo tot timpul, toți știau că e în regulă. Are mamă, are tată, trebuie să umble, să-i scoată drepturile, că nu-i nucă picată din gura ciorii”. Situația este una fără precedent: “Dar cum a lăsat-o medicii și șefa de secție d-acolo, domnule? Eu p-ăia i-aș lua!”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp