EVENIMENT

Dragalina: I-a dat cu toporișca-n cap, apoi s-a atârnat în ștreang

Print Friendly, PDF & Email

Astăzi a fost înmormântat Alexandru Proca, în vârstă de 60 de ani, din satul Dragalina. Cu două zile în urmă, după ce i-a tras soției, Ioana Proca, mai multe lovituri de toporișcă în cap, a bătut un cui în perete și s-a spânzurat.

Abia azi a fost găsită arma masacrului

Femeia a fost găsită, de rude, în pat, într-o baltă de sânge, în vreme ce el atârna în ștreang. Una dintre nepoate i-a găsit. Ioana Proca a mai apelat la ajutorul polițiștilor din comună și anul trecut, după ce soțul acesteia, Alexandru Proca, a bătut-o zdravăn și i-a promis că o omoară. Arma masacrului a fost găsită abia în cursul zilei de azi, o toporișcă, era azvârlită prin fundul curții. Cei doi erau împreună de 30 de ani, amândoi fiind la a doua căsătorie. Din prima căsătorie, Ioana Proca a avut 4 copii, în vreme ce Alexandru Proca avea numai unul, un băiat. Din căsătoria celor doi, a mai rezultat un copil, care locuia cu ei. Cei doi, deși erau certați și nu-și mai vorbeau de luni bune, dormeau amândoi în același pat, într-o cămăruță din fundul gospodăriei. La acest moment, Ioana Proca se află pe secția de neurochirurgie a Spitalului Pantelimon, din București, iar șansele acesteia de a mai rămâne în viață sunt minime. Are 68 de ani.

L-a surprins sărutându-se cu nora

“Ne-am trezit că ea era cu capul sfărâmat de toporișcă și el spânzurat, de perete.” Arma măcelului a fost găsită cu totul întâmplător. Rudele celor doi au căutat, prin curte, sticle, pe care să le umple cu vin, pentru pomană, au dat și peste toporișca plină de sânge. Toate celelalte rude ale lui Alexandru Proca l-au însoțit, pe ulița mare a satului, în drum spre cimitir. În schimb, una din fetele bătrânei Ioana Proca, Elena Tudor, cea care a dat peste grozăvie, se miră că, deși toporișca  a fost căutată, extrem de atent, de polițiști, în urmă cu două zile, abia astăzi a fost găsită, cu totul întâmplător. “Acum îi aștept pe cei de la procuratură. Au căutat-o și atunci. Cum de a apărut abia acum?” Gospodăria soților Proca este lipită de cea a  fiului lui Alexandru Proca rezultat dintr-o relație anterioară. E cunoscut drept alcoolic și boschetar. De fapt, ni se explică, certurile din familia Proca au început, anul trecut, după ce Ioana Proca și-a surprins soțul sărutându-se cu nora, în fapt concubina fiului acestuia rezultat din prima căsătorie. De atunci, nu a mai fost trai în casa celor doi.

Văr cu fostul primar din sat

Alexandru Proca nu era cunoscut drept consumator de băuturi alcoolice. Era diabetic și avea degetele amputate, după ce a făcut o complicație de pe urma unei arterite. “Ei erau tot într-o ceartă. Îi zicea ei, tot te omor eu și eu mă spânzur.” Alexandru Proca nu era cunoscut cu afecțiuni psihice: “Au trăit 30 de ani foarte bine. Dar, din vara trecută, ei nu se mai înțelegeau.” Au fost găsiți în jurul orei 9,10. Inițial, rudele au crezut că bătrâna a făcut un atac cerebral. Ulterior a fost descoperit și Alexandru Proca, atârnând în ștreang. Alexandru Proca era văr cu fostul primar al comunei Dragalina, Constantin Proca. Cei doi aveau venituri constante, din pensie. “L-a găsit mama pupându-se cu ea. El se pupa cu nora lui. Și cam de-atunci au început certurile.” Elena Tudor, fiică, ne spune cum a evoluat, de la acel moment, situația în casa familiei Proca. Cel bătrân stătea mai mult în casa unde locuia și concubina fiului său din prima căsătorie. Un nepot îi spunea ce făceau cei doi, în lipsa fiului acestuia, care era mai tot timpul beat și vagabonda prin cârciumile din sat.

Dragoste interzisă, între noră și socru

Nora, Alexandra, are până în 30 de ani. “Când intra mama-n casă, el pleca la ei. Când intra el în casă, pleca mama la fata mea. Mama îl întreabă p-ăla mic, au un copil mic și-l întreba, ce faci, mă Richi, ce face mă-ta și cu tac-tu mare? Stă în pat, cu mama. Pe el îl trimitea după te miri ce, și mama îl întreba, mă, dar ce face tac-tu mare acolo, la voi? Cică: stă în pat, cu mama… Și ea înșiră o grămadă de bărbați, acolo.” Alexandra Mucea e numele năbădăioasei nurori a lui Alexandru Proca. Se afla în urma convoiului care-l ducea pe Proca cel bătrân, pe ulița principală, prin fața bisericii, spre locul de veci din cimitirul vechi al satului. Neagă tot: “Nu este adevărat, l-am pupat pe socră-miu pe obraz, fiindcă l-am adus de la spital. Atâta tot. Și ea mă măscărea, mă făcea curvă mui–tă, în toate felurile.” Recunoaște că Ioana Proca i-a reproșat de foarte multe ori că se culcă cu bărbatul ei, adică cu socrul acesteia. “Nu este adevărat ce a spus dânsa.” În schimb, toți cei de pe uliță știu despre povestea de dragoste dintre noră și socru. În sat, acest fapt este de notorietate.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp