ACTUALITATE

Valea Argovei: Asistentul medical o face pe doctorul

Print Friendly, PDF & Email

Reporterii postului de televiziune Antena 1 au fost cei care au descoperit această situație scandaloasă, în satul Valea Argovei, județul Călărași.

Situație incredibilă

Aceștia cataloghează situația ca fiind una incredibilă. “Un asistent medical consultă bolnavi şi le prescrie ilegal medicamente, folosind parafa unui alt doctor. Într-o singură zi, zeci de pacienţi au fost puşi în pericol. În faţa dovezilor, individul neagă acuzaţiile. Iar autorităţile ridică din umeri, deşi este al patrulea medic fals descoperit în ultimele zile.”

Uitați cum a decurs materialul de presă, în relatarea reporterilor de la Antena 1:

Medicul nu a mai fost văzut de ani de localnici

S-a realizat, inițial, o filmare cu camera ascunsă, în cabinetul pretinsului doctor, care acordă consultații:
– Ce problemă aveți?
– Păi simt că mă ia o răceală și sper să nu fie gripă. Am început să tușesc, mă ustură gâtul…
– Slăbiciune?
– Nu prea.
– Dureri de cap?
– Nu.
– Ia tușiți! Se rupe un pic… E un pic productivă. Vă sufocați?
– Nu.
– Alte probleme?
– Nu, nu.
Pe uşă scrie negru pe alb că doctorul de familie se numeşte Laurenţiu Georgescu. Înăuntru însă, ne consultă un necunoscut.

Consultată de asistent

Am fost consultată de un anume Florin Naziru, însă reţeta este semnată de doctorul Georgescu Laurenţiu. Aşa păţesc toţi pacienţii care intră în această clădire. Pe doctorul Georgescu, localnicii povestesc că nu l-au mai văzut de ani întregi. Iar pe scaunul lui, ar fi rămas un simplu asistent medical.

“Nu sunt medic”

Bărbatul i-a preluat toate atribuţiile doctorului, spun oamenii. Consultă bolnavii, le dă sfaturi medicale şi eliberează reţete cu parafa care nu-i aparţine.
– M-aţi consultat mai devreme. Dar mi-aţi pus o parafă cu alt nume.
– Este parafa domnului doctor care este pe teren. Nu sunt medic, sunt asistent medical.
– Păi consultaţi pacienţii!
– Nu-i consult, doamnă, eu. Eu doar le dau hârtiile de la domnul doctor.

Reacţia medicului

Adevăratul medic, al cărui nume apare pe uşa cabinetului, ne spune că ceea ce am trăit pe propria piele nu este adevărat.
– Doamnă, până la ora 1 şi 5 minute am fost acolo!
– De dimineaţă am stat, pacienţii erau la uşă, l-au recunoscut pe domnul Florin ca fiind domnul doctor. Eu vă spun că dumneavoastră nu aţi fost astăzi aici!
– Doamnă, eu vin în fiecare zi la cabinet!
– Oamenii spun că nu v-au mai văzut de un an şi ceva…
– Păi, bun. Aţi fost de un an şi ceva, m-aţi căutat şi nu m-aţi găsit?

Ce spun autorităţile

Primarul din localitate, Costel Boitan, nu știe ce are de făcut: “O să vedem, nici eu nu ştiu exact acum ce măsuri putem să solicităm în acest caz. Puteţi vorbi la Colegiul Medicilior, la Ministerul Sănătăţii. Da, o să încercăm să luăm legătura mai întâi cu dânşii, să vedem despre ce este vorba.” Este al patrulea medic fals descoperit de când a izbucnit scandalul italianului cu opt clase care opera ilegal pacienţi, concluzionează reporterii postului de televiziune Antena 1.

Medic bolnav și navetist

Medicul Laurențiu Georgescu este din București, ne confirmă primarul Costel Boitan. “El, în ultima perioadă, nu a mai venit, a fost cam bolnav. Dar eu nu-mi permit să țin un cabinet medical închis, că așa vrea postul de televiziune Antena 1. În fond, ce se întâmplă acolo? Oamenii primesc rețete sau trimiteri la medicii specialiști, în condițiile în care, în țara asta, sunt 500 de localități fără medic de familie”. Și asistentul medical Florin Naziru este tot din București. Costel Boitan crede că localnicii nu vor fi încântați în condițiile în care, în urma acestui material de presă, cabinetul medical din localitate va fi închis.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp