EXCLUSIV

Bătaie de joc la Garda de Mediu: După ce a aflat al cui e terenul cu dejecții, lui Daniel Cristian Zanfir i-a mirosit numai a trandafiri!

Print Friendly, PDF & Email

A fost elucidat misterul mirosului pestilențial venit peste municipiul Călărași, în primele săptămâni ale lunii februarie. Unitatea care a făcut acest lucru, într-un mod extrem de inedit, este Garda Națională de Mediu, Serviciul Comisariatului Județean Călărași. Este aceeași unitate ai cărei angajați, în a doua parte a lunii martie a anului trecut, au încercat să hrănească un stol de berze rebegite de frig, cu copane de pui. Este condusă de Cristian Daniel Zanfir, poreclit și “Băiatul cu chibrituri”, membru PSD.

În control a fost și omul lui Daniel Obadă

Angajații Gărzii Naționale de Mediu, Serviciul Comisariatului Județean Călărași, au constat că mirosul insuportabil, de hoit și de fecale, după cum au reclamat călărășenii, provenea de pe un teren, în suprafață de 20,895 hectare, aflat în proprietatea firmei Ildu SRL Vâlcelele, acesta fiind închiriat firmei Iliuță SRL Vâlcelele, în baza contractului nr. 1/3.01.2019, cu valabilitate 1 an de zile. Ambele firme fac parte din sfera de influență a președintelui Consiliului Județean călărași, Vasile Iliuță. Terenul a fost cumpărat de la SC Siderca SA Călărași, unitate aflată în faliment, de firma Ildu SRL Vâlcelele, prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 1427/3.05.2018. La fața locului s-au efectuat două vizite, ultima dintre ele la data de 18.02.2019, din care au făcut parte, ca reprezentanții APIA, Marian Armangiu și Nicolae Pavel și Valentin Nae, ca reprezentant al Direcției pentru Agricultură Județeană Călărași, unitate condusă de un apropiat al lui Vasile Iliuță, Daniel Obadă.

Deși tractorul era jumătate scufundat în mâl, cică se discuia


La prima descindere a reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, Serviciul Comisariatului Județean Călărași, făcută la solicitarea presei locale, în data de 8.02.2019, aceștia au constat că “pe terenul respectiv s-au desfășurat lucrări de discuire deoarece pe teren a fost împrăștiată o cantitate de 731 tone de îngrășământ organic provenind de la ferme de creștere păsări conform facturii nr. 1951/1.02.2019, emisă de către SC Ildu SRL pentru SC Iliuță SRL”. Cu o seară în urmă, pe data de 7.02.2019, Cristian Daniel Zanfir, într-o postare agramată, pe o rețea de socializare, scria: “Buna seara! Doar ce am venit din teren eu si echipa de permanență. Este intr-adevar un miros greu de respirat mai ales in zona de blocuri din vecinătatea lacului Căcâna si a caselor din Mircea Voda. Am discutat cu cei din zona am cautat prin jurul lacului dar nu am gasit nimic ce ar putea provoca acel miros. Maine dimineata ne vom deplasa din nou si vom cerceta mai in amanunt zona. Vom lua probe din sol si din apa pentru a vedea ce crează acest disconfort total pentru locuitorii orașului nostru. Va voi tine la curent cu evoluția anchetei noastre.”

Fără mostre de sol

“Ancheta” celor de la Garda Națională de Mediu, Serviciul Comisariatului Județean Călărași, ulterior s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, cei de aici limitându-se doar la a verifica documentele emise între firmele Ildu SRL, Iliuță SRL, Avicola Buzău și transportatorii, în fapt SC Lucy Trans SRL Călărași și Marian Vîlsan Trans SRL Călărași. Nu au mai fost prelevate probe din sol și din aer, pentru a fi expertizate de un laborator autorizat și care să confirme că pe terenul respectiv a fost împrăștiată cantitatea de 731 de tone de “îngrășământ organic”. Într-o evidentă bătaie de joc, nu știm dacă și cu aspect de ordin penal, sub semnătura lui Daniel Cristian Zanfir, Garda Națională de Mediu, Serviciul Comisariatului Județean Călărași, scrie următoarele: “La data controlului s-a constatat un miros de gunoi de grajd doar în zona amplasamentului”. Asta deși aceluiași șef al acestei structuri, pe data de 7.02.2019, nu-i mirosea a gunoi de grajd, recunoscând public că este, în schimb, unul “greu de suportat”. Daniel Cristian Zanfir s-a limitat doar a verifica niște înscrisuri, nu știm cât de adevărate, fără însă să mai preleveze mostre de sol și de aer, pentru a fi testate la un laborator specializat și care să confirme că în zonă a fost aruncată cantitatea de peste 700 de tone de gunoi de grajd și nu mâl organic provenit de la stația de epurare Glina, cum s-a acreditat cel mai des. De fapt, la acest moment este cunoscut faptul că structura locală a Partidului Social Democrat e un fel de anexă a Consiliului Județean Călărași. Când nu se știa cine este proprietarul terenului, directorului Zanfir îi mirosea greu. După ce a aflat al cui este acesta, i-a mirosit a trandafiri. Caz închis!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp