ACTUALITATE

Iar au năvălit mascații peste hoții din Dragalina

Print Friendly, PDF & Email

Patru persoane au fost reținute, în urma unor descinderi, efectuate în cursul zilei de 27 februarie, pe raza comunei Dragalina, într-un dosar aflat în lucru în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

8 percheziții imobiliare

Au fost efectuate 8 percheziții imobiliare. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, cei în cauză ar fi procedat la contactarea telefonică a unor persoane care aveau anunțuri pe site-urile de vânzări, cărora le propuneau vânzarea unor cantități importante de motorină la prețuri avantajoase. Tranzacțiile ar fi avut loc pe raza comunei Dragalina, unde victimele au fost prejudiciate cu 7.110 lei, sumă achitată pe 2.240 de litri de amestec de substanțe cu miros și culoare specifică motorinei. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, un număr de 40 bidoane de 10 litri, cu amestec de substanțe, având culoare și miros specific motorinei și 3 telefoane mobile folosite la comiterea faptelor.

Puși sub control judiciar

Cristian Ionuț Nasture, Valentin Ștefănel Jambru, Ionuț Radu Dărucioiu și Florin Toma au fost prezentați în fața completului de drepturi și libertăți, în aceeași zi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, în dauna numiților Andrei Neagu, Ionel tudor, Ștefan Potârniche, Alexandru Florin Ujvaroși și Valentin Robert Ionescu. Pentru cei patru făptuitori s-a dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Acest tip de înșelăciune, pe raza comunei Dragalina, este o practică veche. În anul 2017, alți trei bărbați au fost prinși în flagrant, în timp ce încercau să se împace cu victimele, acestea fiind tâlhărite ulterior. Hoții din Dragalina au patentat, de ani de zile, un sistem extrem de eficient de înșelare a amatorilor de chilipiruri, care cad în capcana acestora. Cei înșelați au impresia că achiziționează carburant, dar lichidul respectiv este un amestec de apă, suc ieftin și motorină.

Dosar de proxenetism

Cristian Ionuț Nasture a fost trimis în judecată, la data de 11.10.2018, pentru comiterea infracțiunii de proxenetism, în dauna părților vătămate Mihaela Năstăsache și Mirela Dodan. În aceeași cauză, pe rolul instanței de fond, care a dat deja o soluție, Judecătoria Călărași, se mai află Ion Teicu și Daniel Florian Teicu. La data de 21.02.2019, cei trei au fost condamnați la câte 3 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 3 ani de la data rămânerii definitive a sentinței. Ion Teicu urmează, însă, să execute o pedeapsă de 6 ani de închisoare în regim de detenție, câtă vreme anterior mai suferise o condamnare de 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp