EVENIMENT

Spargeri în serie: Hoții au încercat să prăduiască o farmacie, un market și un centru de analize medicale / Video

Print Friendly, PDF & Email

S-a întâmplat în noaptea de 26 spre 27 septembrie, când doi indivizi, rămași, până la această oră, neidentificați, au spart trei spații comerciale de pe raza municipiului Călărași. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, ag. Bianca Ghiveci, există, la acest moment, un cerc de suspecți.

Fără bani, de la farmacie

Prima unitate comercială spartă este o farmacie situată pe strada Luceafărului. Cei doi hoți au forțat ușa de la intrare, dar nu au reușit să fure ceva. farmacista ne spune că cei doi sperau să găsească bani. Au plecat dezamăgiți. “A început alarma să țiuie, să facă urât… Cred că ei s-au panicat aici. Nu știu la celelalte ce-au făcut, dacă au luat ceva sau nu, dar alarma de-aici este atât de puternică… Noi, dacă nu băgăm codul, când intrăm, sau dacă întârziem puțin, cred că jumătate de zi nu auzim bine, atât de puternică este. Și cred că s-au panicat.” Hoții n-au apucat decât să deschidă sertarul. “Șeful râdea, spunea că putea să ia și ei măcar un parfum. N-au luat nimic… Noi nu ținem bani în farmacie.” Suma cu care au plecat hoții e până în o sută de lei. N-au apucat să fure și ei măcar un rudotel, să le treacă emoțiile. Farmacia spartă se numește Tissan.


Furt în 10 secunde, de la market

La ora 3,15, aceiași hoți au acționat la magazinul Saby Market, situat pe strada Mușețelului. Au forțat ușa exterioară din spatele magazinului. În magazin au intrat printr-un geam pe care au reușit să-l forțeze. “Erau doi, unul înalt și unul scund.” Primul hoț intrat în magazin i-a deschis ușa celuilalt, pentru că patroana magazinului lasă ușile închise, cu cheile pe interior. “Fac asta ca să nu forțeze cu vreo cheie.” Hoții au intrat prin magazin. Furtul a avut loc în 10 secunde. Cei doi hoți au luat casa de bani și au ieșit cu ea în stradă, după care au dat cu ea de asfalt. Au reușit să fugă cu suma de 400 de lei. “Asta e suma pe care o aveam în casa de marcat.” Casa de marcat a fost găsită la o jumătate de oră de la sosirea polițiștilor. “Am găsit și sertarul și m-am bucurat, pentru că mai dădeam două milioane și pe ăla.”

Spargere la Vital, pentru niște șervețele

Aceiași hoți se bănuiește că sunt autorii spargerii și de la un centru de recoltare de analize medicale situat pe bulevardul Nicolae Titulescu, în zona 10 Nivele. Este vorba de Centrul de Diagnostic Imagistic Vital. “Nouă oricum nu ne-au luat ceva de valoare. Au luat un sertar în care se aflau niște hârtii fără nici o valoare, atât.” Hoții, proști, au crezut că este sertarul cu bani. “Odată ce-l iei, vezi că acolo sunt niște AWB-uri. AWB-uri… Noi primim, prin colet, marfă pentru laborator. Acolo puneam toate AWB-urile alea. Și erau niște șervețele… Ce să faci cu alea, te ștergi cu ele la nas?” Responsabila din Centrul de Diagnostic Imagistic Vital crede că hoții nici nu au știut ce sparg. “A început să țiuie alarma, s-a speriat de asta și au plecat cu ce au apucat.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp