ACTUALITATE

Călărași: Elev căzut de pe sala de sport, în timpul orelor de curs

image_pdfimage_print

A căzut de pe sala de sport a Școlii Generale nr. 11 Tudor Vladimirescu. S-a întâmplat în cursul zilei de ieri, apelul la numărul unic de urgență fiind înregistrat la ora 17:42.

Fractură de braț

Este vorba de un copil de 13 ani, băiat, care s-a suit pe sala de sport, pentru a recupera o minge. A sărit de pe acoperișul sălii de sport, adică de la 5 metri înălțime, pe acoperișul unei clădiri alăturate, mai joase. În cădere, cadrele medicale sosite la fața locului au prezumat un diagnostic de fractură de braț. La fața locului au intervenit două echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, o autospecială și una de descarcerare, copilul fiind preluat, ulterior, de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Călărași.

S-a declanșat o anchetă internă

Incidentul s-a petrecut în timpul în care copilul se afla la școală, acesta fiind angrenat în procesul educațional după orarul 13:00 – 19:00. Contactată, directoarea școlii, Adriana Butoi, afirmă că totul s-a întâmplat în una dintre pauze. “Am demarat o anchetă, de luni este o comisie care va analiza toate detaliile.” Adriana Butoi spune că nu ne poate da alte detalii câtă vreme abia astăzi s-a declanșat procedura unei anchete interne. “De luni, se demarează procedura de anchetare. Șefa Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Elena Mihăilescu, nu a putut fi contactată, pentru un punct de vedere.

Topul cadrelor didactice nepregătite

Școala, în județul Călărași, a început sub auspicii extrem de selecte: doi elevi, cu vârste până în 15 ani, au fost găsiți drogați, unul dintre aceștia ajungând pe mâinile polițiștilor, într-o stare extrem de precară. Sunt grădinițe care funcționează cu doi angajați, pentru trei copii. Într-o altă unitate de învățământ, un educator își permite să facă live, de pe propriul telefon mobil, pe o rețea de socializare, în timpul orelor de curs. Conform raportului intitulat “Diagnoza echităţii în sistemul de educaţie 2016-2018”, arată că, anul trecut, cele mai mari procente ale cadrelor didactice fără pregătire au fost înregistrate în judeţele Giurgiu (6,7% din totalul cadrelor didactice), Călăraşi (6,3%) și Tulcea (5,7%).

Fina nașei și nașa finei

În vremea asta, Elena Mihăilescu, după ce a venit, inițial, pe un post de directoare la Palatul Copiilor Călărași, a ocupat, pentru puțin timp, postul de directoare a Școlii Gimnaziale Florența Albu Vâlcelele, ulterior fiind numită, pe criterii clientelare, fiind fina senatoarei PSD Roxana Natalia Pațurcă, în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Călărași. Aceasta locuiește în Constanța. La Călărași, până acum a intrat în atența presei prin faptul că dirijează banii publici ai instituției pe care o conduce către un anumit grup de interese. La schimb, se bănuiește, primește favoruri dintre cele mai diverse. La fel se întâmplă și în cadrul altor unități școlare din subordine.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat