EXCLUSIV

Sărulești-Gară: Învățătorul Dorel s-a făcut regizor / Video

image_pdfimage_print

Transmite în direct, pe o rețea de socializare, cum decurg orele de curs cu elevii de clasa a II-a, cărora le este învățător. Ciudatul obicei, ilegal, este aplicat, de doi ani, de Dorel Puchea, învățător la Școala Gimnazială nr. 1 Sărulești Gară.

Ezitare la cinci plus doi

Același lucru l-a făcut și în cursul zilei de 12 septembrie, când învățătorul, cu veleități de regizor, a transmis în direct cum decurge, la el, ora de matematică. O copilă, care abia ajunge la tablă, este filmată în timp ce face o operație de adunare: “Cinci plus doi egal cu…” Fetița are un moment de ezitare, după care scrie răspunsul corect la tablă: “Cu șapte.” Profesorul are, totuși, un comportament decent. “Acum o să facem un exercițiu puțin mai greu, în sensul că are trei termeni. Ia buretele și șterge tot ce au scris colegii tăi.” Constată că unul dintre copii nu are caiet, așa că întreabă, oarecum autoritar: “Gabi Voicu, tu nu ai caiet? De ce?” Precizează că persoanele responsabile cu cumpărarea caietelor elevului Gabi Voicu sunt părinții acestuia. La tablă urmează elevul Florin, de 8 ani, iar profesorul îl filmează și transmite, în același timp, live, pe rețeaua de socializare Facebook, care este un spațiu public.

Obiceiuri insolite

Pe învățătorul Dorel Puchea l-am găsit în timpul orelor de curs. L-am întrebat cu ce drept filmează, acesta, copiii. Ne-a parat întrebarea: “Dar dumneavoastră cu ce drept mă filmați acuma, pe mine?” Învățătorul Puchea ne-a invitat în cancelarie. “O s-o așteptăm pe doamna director, să stăm de vorbă împreună. E mai bine așa… Așa cred că este cel mai bine…” În fața directoarei Nicoleta Stancu, învățătorul cu veleități regizorale recunoaște că are astfel de deprinderi: “Ieri am făcut o activitate și am filmat și am filmat o secvență dintr-o activitate și am postat-o pe contul meu de Facebook.” A făcut acest lucru fără să aibă acordul școlii sau al părinților. “Păi luni vreau să fac o ședință cu părinții și urma să-l obțin.” Recunoaște că același lucru l-a făcut și în cursul anului școlar 2017-2018, afirmând că a avut acordul verbal al părinților. Directoarea Stancu ne declară că nu a știut de obiceiurile insolite învățătorului Puchea. “Nu am avut cunoștință că dumnealui va filma o activitate de genul ăsta.”

Șefa de la Inspectorat s-a crucit

Directoarea Nicoleta Stancu declară că se vor lua măsuri împotriva învățătorului Dorel Puchea, după ce se va constitui o comisie în acest sens, la nivelul unității de învățământ. “Vom anunța inspectoratul școlar, îl vom ține la curent, vom lua legătura cu părinții și vom lua măsurile necesare.” Elena Mihăilescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Călărași, la auzul unei asemenea grozăvii, s-a minunat: “Doamne-Dumnezeule, cum să facă așa ceva?”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat