EVENIMENT

Satul Dragalina în stare de șoc: 7 copii otrăviți, din neștiință, cu medicamente pentru tratarea tuberculozei

Print Friendly, PDF & Email

Tragedie, în derulare, pe raza satului Dragalina, județul Călărași, unde 7 copii, cu vârste între 4 și 14 ani, au fost intoxicați cu medicamente, în mod involuntar.

La fața locului, au intervenit 3 elicoptere SMURD, mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Călărași, o autospecială de transport victime multiple, forțe de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Medicul de pe ambulanță a solicitat intervenția elicopterelor din cadrul punctelor de operare aeromedicală București, Galați și Constanța.

La acest moment, 3 fetițe au fost transferate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din București.

Fetițele au fost deja preluate de cadrele medicale ale spitalului.

Ceilalți 3 copii au fost transportați pe cale terestră.

Izoniazidă este denumirea medicamentului ingerat de cei 6 copii. Este un antibiotic utilizat în tratamentul și în profilaxia tuberculozei.

Conform primelor date obținute de de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, starea de sănătate a copiilor este stabilă.

„Le-a dat domnii de la policlinică. I le-a dat scrise-ntr-un plic, fără prospect, fără nimic. Și-a spus să ia câte 30 de pastile de copil. Câte 3 tablete de copil.”

Mama copiilor este cea care le-a dat medicamentele. I s-a spus să le dea câte 3 tablete, aceasta înțelegând că o tabletă este echivalentul unei folii întregi. Iar o folie are câte 10 pastile de Izoniazidă.

„Ce-nțelegi dumneata prin 3 tablete? 3 folii! Noi nu-nțelegem. N-avem mai mult de 8 clase. N-avem școală. Noi știm că 3 tablete înseamnă 3 folii. Noi acuma am realizat că 3 tablete înseamnă 3 pastile!”

„A zis: dă-le 3 tablete. Vrei să vă desenez?… Mătușa mea i-a zis: 3 pastile pe zi sau 30? 30, vrei să vă desenez?”

S-a intervenit pe stadionul sătesc, din zona gării, La fața locului, rudele copiilor nu înțelegeau ce se întâmplă.

„Să dea, domnule, drumul la copiii ăia că, uite, la ta-su-i e rău, vrea să vorbească cu el în mașină. I-e frică să nu moară copilu… Să vorbească puțin cu el, acolo. Ce, e arestați?”

Gherghiceanu se numește femeia care le-a administrat, în mod eronat, medicamentele celor 7 copii. În cauză, din oficiu, s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker