
Lucra, fără forme legale, la stâna unui cunoscut om de afaceri de pe raza comunei Sărulești.

Patronul, Valentin Troancă, deținătorul unei bălți și șeful restaurantului „La doi pescari”, și-a luat ciobanii la goană după ce unul dintre ei a ajuns, rupt tot, la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”, din București.
Florin Oancea, în vârstă de 21 de ani, a suferit mai multe operații după ce, aflat într-o căruță, în timp ce se ducea de la fermă până la un magazin sătesc, a fost târât de cai pe mai multe sute de metri. Caii s-ar fi speriat de la o pungă de plastic. Căruța s-a răsturnat și a ajuns într-un șanț, făcută praf. S-a sunat la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului au ajuns lucrătorii Serviciului Județean de Ambulanță Călărași.
La Valentin Troancă lucra, fără forme legale, de mai bine de 2 ani. Florin Oancea nu deține alte acte de identitate în afară de certificatul de naștere.
„Noi lucram la Valentin Troancă, la oi. Amândoi. Și eu, și băiatul. Și-a plecat… M-a sunat, să luăm mâncare. Că nu ne-aducea mâncare. Eram vai de… Ne drăcuia, ne-njura, era vai de mama noastră la el acolo! S-a dus să ia mâncare și m-a sunat din sat, că a murit, că l-a accidentat calul. L-am sunat pe el: vino, băi, la noi, că uite-așa-așa, băi șefule, a murit băiatul… M-am dus cu el. El începea să-njure: că sunteți proști, că sunteți… cum e el, Valentin, toată lumea-l cunoaște!”
E declarația tatălui tânărului muncit de Valentin Troancă. Spune că nici el nu era angajat cu forme legale. Se numește Mihai Oancea. Lucra 24 de ore din 24, pentru 2.000 lei pe lună, de căciulă.
„Munceam non-stop. Zicea că am carte de muncă, dar eu n-am semnat niciodată… M-a-njurat. A înjurat băiatul, că să se aleagă praful de el, să nu mai vie din spital.”
Imediat după incident, declară ciobanul, Valentin Troancă și-a vândut oile, cu intenția de a ascunde accidentul de muncă și că ciobanii erau slugăriți la negru, fără forme legale.

Bunica tânărului ajuns pe patul de spital spune același lucru: că nepotul ei, de mai bine de 2 ani, avea grijă de oile lui Valentin Troancă.
„Patronu-i boier. Nu-i ca noi amărâți și vai de capul nostru… E durerea la mine și la ta-su. Ta-su zice: mamă, dacă mă vezi, nu mai am 30 de kilograme! E copilul lui, dom’ne. „
Valentin Troancă are o altă versiune: tânărul aproape mort nu era angajatul lui.
„Nu-nu, lucram numai cu ta-su. Băiatul nu lucra. Băiatu-l ajuta pe ta-su!… Să cadă carnea pe voi cum am vândut io oile-alea!… Ce să-l angajez dacă el venea și-l ajuta pe ta-su? Aa, sclavagism! Vino ma-ta să vezi unde stătea și ce jeg, de nu se spăla! Nu spăla ta-su nimica! Vino să-ți arăt cameră jegoasă!”
Nicolae Dumitru, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași, declară că, pe raza comunei Sărulești, nu a fost înregistrat un astfel de incident. „Nu am primit nici o comunicare legată de un astfel de incident. Dacă sunt sesizări, vom acționa imediat.”