EVENIMENT

Patronul hotelului Hestia, Hristache Geambazi, a fost reținut / E acuzat de sechestrare de persoane

Print Friendly, PDF & Email

Ni se confirmă, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, că se instrumentează, la acest moment, o speță penală în care Hristache Geambazi, zis Itu, proprietarul hotelului Hestia, din Călărași, este reținut pentru 24 de ore.

„Da, instrumentăm un astfel de caz”, a fost reacția reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași. Nu nu s-au mai oferit și alte date.

Din primele informații, dosarul vizează comiterea infracțiunii de sechestrare de persoane și acte de violență.

Itu, cum este cunoscut de călărășeni, deține hotelul Hestia și restaurantul cu același nume, din parcul Dumbrava, dar și o sală de evenimente. Construiește, totodată, un alt spațiu comercial, pe 3 etaje. Amenajează, totodată, vechiul lac de decantare Jirlău într-un lac de hidrobiciclete.

La acest moment, au loc audieri la Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, prin Serviciul Investigații Criminale. Hristache Geambazi nu poate fi contactat.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași ne confirmă că, la data de 19 mai a.c., s-au derulat 3 percheziții domiciliare , în municipiul Călărași, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de amenințare, lipsire de libertate și lovire sau alte violențe.

În fapt, două persoane, în vârstă de 38 și 54 de ani, ar fi adresat amenințări unui bărbat, într-un local public, ulterior l-ar fi privat de libertate și l-ar fi agresat fizic.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, e Petris Geambazi, nepotul lui Hristache Geambazi. E angajatul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, pe postul de expert. Figurează, începând cu data de azi, în concediu de odihnă.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat mai multe bunuri care fac obiectul cauzei.

Au fost puse în executare doua mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri.

Ulterior, în urma probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, cei în cauză fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, iar dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași.

Iulius Laurențiu Mihalcea, angajat în cadrul ADR Sud Muntenia, se numește persoana sechestrată, amenințată și bătută de cei doi Geambazi, Petris și Hristache. Motivul ar consta în faptul că acesta ar avea o relație de natură intimă cu soția lui Petris, Ruxandra Geambazi.

Între Iulius Laurențiu Mihalcea și Hristache Geambazi era o relație de prietenie.

Contactat, Iulius Laurențiu Mihalcea nu a vrut să facă declarații de presă.

„Nu am nimic de comentat, mulțumesc!”

Ruxandra Geambazi lucrează tot în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de expert, în vreme ce Iulius Laurențiu Mihalcea este șef serviciu juridic și soluționare contestații. Iulius Laurențiu Mihalcea este avocat al Baroului București, din 2007. S-a retras în urmă cu 2 ani.

Conform datelor oficiale, prin ordonanța procurorului de caz din data de 19.05.2023, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaților Geambazi Hristache, pentru săvârșirea infracțiunilor de „lipsirea de libertate în mod ilegal”, „lovirea sau alte violențe” și „amenințarea” și Geambazi Petrus, pentru săvârșirea infracțiunilor de „lipsirea de libertate în mod ilegal” și complicitate la infracțiunea de „lovirea sau alte violențe”.

În ordonanța procurorului s-a reținut că, în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:

La data de 17.05.2023, în jurul orei 17:00, în timp ce se aflau într-un restaurant din municipiul Călărași, controlat de inculpatul Geambazi Hristache, acesta din urmă i-a adresat persoanei vătămate Iulius Laurențiu Mihalcea amenințări cu comiterea de violențe fizice și suprimarea vieții, amenințări care i-au produs persoanei vătămate o profundă stare de temere și au determinat-o să părăsească restaurantul.

Iulius Laurențiu Mihalcea a fost dus pe malul brațului Borcea și amenințat cu moartea.

Acesta, în cele din urmă, a ținut să ne transmită următorul punct de vedere:

” Între mine si doamna Ruxandra Geambazi nu există decât o relație profesională”.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a venit, tot la solicitarea noastră, cu un punct de vedere:

„Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de angajator, susține, promovează și încurajează un comportament bazat pe respect, corectitudine și amabilitate în relațiile dintre colegi, acesta fiind unul dintre principiile enumerate în Codul de etică și integritate și în Codul de conduită. Considerăm cazul … ca fiind unul izolat, atipic pentru colectivul instituției noastre.”

Ulterior, în continuarea acțiunilor violente menite să o intimideze pe persoana vătămată, în scop vindicativ, inculpații Geambazi Hristache și Geambazi Perus s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate unde, după ce i-au solicitat să urce în autoturismul condus de inculpatul Geambazi Petrus, au lipsit-o de libertate în interiorul autoturismului și au condus-o, fără voia sa, către pădurea situată pe malul brațului Borcea.

În timp ce se aflau în autoturism, inculpatul Geambazi Hristache i-a adresat multiple amenințări, de o violență deosebită, inducându-i acestuia ideea că o vor îneca în brațul Borcea și, totodată, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona capului, care i-au provocat leziuni ce necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale, conform documentelor medico-legale.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv, pe o durată de 30 de zile, față de cei doi inculpați, dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Ședința a început în jurul orei 19:00. S-a decis ca Itu și nepotul său favorit să fie arestați la domiciliu, pe o durată de 30 de zile. Judecătorul a decis, totodată, ca pe durata arestului la domiciliu, cei doi să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere. Telenovela continuă câtă vreme Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași va contesta decizia.

În schimb, la salonul de evenimente deținut de Itu se va derula, în această seară, evenimentul monden al anului: președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, își mărită singura fiică, iar nunta va avea loc aici. Itu nu va putea fi prezent, pentru a supraveghea derularea evenimentului în condiții deosebite. La nuntă sunt așteptați 800 de invitați. După care, două zile mai târziu, sunt indicii că dosarul în care același Vasile Iliuță este judecat, la Tribunalul București, pentru abuz în serviciu, fals material și șantaj, va rămâne în pronunțare. Se va întâmpla luni, 22 mai. Pentru ca marți, 23 mai, președintele Consiliului Județean Călărași să plece în Italia. Nu se știe dacă se va mai întoarce.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp