EVENIMENT

Noaptea, ca hoții: Pesediștii au organizat un chef, cu lăutari, în plină pandemie

Print Friendly, PDF & Email

Petrecere, aseară, la locația cunoscută drept Podul 4, în plină pandemie, organizată de reprezentanții Partidului Social Democrat, de la Călărași, după ce, în cursul zilei, de la Biroul Electoral Județean au fost înmânate mandatele de parlamentari.

Chefliii au fost identificați în trafic, conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, prin biroul de presă. S-au aplicat nu mai puțin de 19 sancțiuni la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19. Alte 7 amenzi au fost aplicate în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de coviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Sancțiunile au fost aplicate în legătură cu petrecerea organizată, de PSD, la Podul 4.

La ora 19:30, în seara zilei de 17.12, prin geamurile restaurantului Podul 4 încă mai răzbătea muzică de petrecere. Mai mult o lălăială. După nici două minute de la sosirea noastră, gașca s-a spart intempestiv.

Primul care a fugit a fost proaspătul vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă. A plecat la volanul autoturismului de serviciu cu numărul CL 02 JUD. În cursul acestei dimineți, am încercat să obținem de la acesta un punct de vedere și să ne confirme sau să ne infirme dacă s-a suit, la volan, sub influența băuturilor alcoolice, lucru obișnuit la unii lideri ai acestei formațiuni politice. Nu a dorit să ne facă precizări.

Abia devenit parlamentar PSD, Constantin Bârcă, fost vicepreședinte al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, ne-a salutat, după care s-a făcut și el nevăzut, demarând în trombă. Nici acesta nu a putut fi contactat. Nu știm dacă a fost oprit de filtrele poliției și dacă a fost testat cu aparatul alcooltest.

Petrică Nae, liderul PSD Dorobanțu, mergea clătinându-se în mod evident. Era însoțit de primarul comuneui Grădiștea, Vasile Matei. A doua zi, dimineața, primarul din Grădiștea nu-și mai amintea unde a petrecut cu doar câteva ore în urmă.

  • Ce-a fost aseară?
  • Ce?
  • La Podul 4. Îmi spuneți și mie?
  • Nu a fost nimic.

Afirmă că nici nu a fost la chef. „N-am fost, domne. Eu am avut treaba mea”. Spune că a băut ceva, dar acasă. Și că nu l-a mai văzut pe Petrică Nae de ani de zile.

  • Dumitru Coarnă pe unde a fugit, pe plajă?
  • Pe plajă?! Păi ăsta-i timp de plajă?

Dan Velicu, primarul comunei Ciocănești, îl dă de gol pe primarul mincinos al comunei Grădiștea, Vasile Matei. Velicu recunoaște că a fost la beția organizată de liderii călărășeni ai Partidului Social Democrat. „Da, am fost. Nu e un capăt de țară. Am plecat cu șoferul meu, eu, Nae și Matei”. Tot acesta ne spune că și Dumitru Coarnă, și acesta proaspăt parlamentar PSD, a fost la petrecere, dar că nu a stat până la sfârșit. Într-o intervenție telefonică făcută pentru postul de televiziune România TV, Dumitru Coarnă recunoaște că a fost la paranghelie, dar a avut altă treabă decât să chefuiască și că ar fi stat până în jurul orei 15:00.. Tot acesta a afirmat că va veni cu un punct de vedere legat de maniera în care cei din PSD Călărași înțeleg să respecte normele Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

În județul Călărași, conform datelor obținute de la Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 14 zile s-au înregistrat 1089 cazuri de coronavirus, iar 43 de persoane și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași revine cu un alt punct de vedere, într-un comunicat remis presei, afirmând că a aplicat numai 19 sancțiuni contravenționale și că a identificat 26 de persoane. Totodată, precizează că nu a reușit să identifice sau să sancționeze persoane publice, în fapt parlamentari sau factori de decizie din administrația județeană, lucru absolut scandalos.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp