EXCLUSIV

Șoc la Dunărea: Președintele lui Iliuță, Florentin Brișan, a fost trimis în judecată, pentru comiterea infracțiunii de delapidare a clubului!

Print Friendly, PDF & Email

Șoc în lumea sportului călărășean: Florentin Brișan, fostul președinte al clubului de fotbal Dunărea Călărași, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de delapidare. Tot ca parte inculpată, figurează și firma călărășeană Condorul SA, administrată, la acest moment, de Ioan Tărăcilă.

Florentin Brișan l-a înlocuit, la conducerea Asociației Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași pe Bogdan Leu, printr-o decizie unilaterală luată de Consiliul Județean Călărași, condus de Vasile Iliuță, în cursul lunii august 2017, în data de 9. La sfârșitul sezonului fotbalistic 2017/2018, Dunărea Călărași promova în prima ligă a României. Lui Brișan i s-a pus în gură următoarea declarație: Este un moment istoric pentru sportul călărășean. Un moment care va aduce foarte multă bucurie în rândul suporterilor, locuitorilor acestui oraș.

La echipă, ca antrenor figura Dan Alexa, iar o mulțime de jucători au fost aduși, prin intermediul lui Anamaria Prodan, impresar FIFA.

La data de 18 mai 2019, în urma mai multor sesizări făcute de publicația noastră, referitoare la devalizarea acestui club, sub coordonarea procurorului de caz, au avut loc descinderi ale polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași la clubul de fotbal Dunărea Călărași, cu sediul social declarat în municipiul Călărași, bulevardul Republicii, nr. 39, județul Călărași.

La acel moment, echipa de comunicare a clubului Dunărea Călărași, reprezentată de Cătălin Nițu, responsabil mass-media, și la presiunile unui fost condamnat la pușcărie, la acel moment angajat al Consiliului Județean Călărași, a fost emis un comunicat mincinos, prin care se preciza că percheziția viza mai multe acuzații de delapidare comise, în cadrul clubului, în perioada 2014-2016, deci anterior numirii lui Florentin Brișan în postul de președinte.

Pentru perioada 2014-2016, când la conducerea clubului s-a aflat Costică Ștefan, conducerea Consiliului Județean Călărași acuză că a fost delapidată suma de 100.000 de lei, una infimă, echivalentă a trei salarii ale unui fotbalist plătit de Dunărea Călărași pentru perioada în care a activat în prima ligă a României.

Consiliul Județean Călărași, în cursul anului 2018, a investit, în așa-zice modernizări ale terenului de fotbal, suma de 500.000 de euro, iar în cursul anului 2019, suma investită, de Consiliul Județean Călărași, tot pentru modernizări ale bazei sportive, a fost de peste 1 milion de euro.

Eduard Grama, un fost condamnat la pușcărie, pentru falsificarea de instrumente bancare, este cel care a anunțat acest lucru. “Facem investiții pentru performanță! În premieră, bugetul alocat anul acesta echipei de fotbal și investițiilor în stadion este de 5,7 milioane lei! Și ca să închidem definitiv robinetul zvonurilor și speculațiilor, vă spun că alocarea acestor sume NU afectează celelalte investiții pe care Consiliul Județean Călărași le face în județ!”

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a fost cel care a comunicat datele exacte:

“Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au desfășurat o percheziție domiciliară la o asociație sportivă locală, pentru instrumentarea unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada 2014 – iulie 2018, reprezentații asociației sportive ar fi gestionat defectuos sume de bani și bunuri aparținând clubului de fotbal, în interes propriu. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.”

În fapt, Florentin Brișan a fost un om de paie, în cadrul clubului. În cazul transferurilor efectuate, în fotografiile realizate împreuna cu Anamaria Prodan, impresar FIFA, apărea inclusiv fostul pușcăriaș angajat în cadrul Consiliului Județean Călărași. Ca parte vătămată, apare exact clubul de fotbal AFC Dunărea 2005 Călărași.

Florentin Brișan riscă 7 ani de pușcărie! Pentru perioada 2016 – 2020, conform unor date, AFC Dunărea Călărași a beneficiat de sume publice în valoare de 40 de milioane de lei, echivalentul a 8 milioane de euro. În timpul acesta, conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași, reprezentată de un absolvent al celebrei facultăți Spiru Haret, se milogește pe la ușile companiilor călărășene, pentru sponsorizări de 20.000 de euro, pentru achiziționarea de aparate tip PCR, pentru depistarea infecțiilor de tip SarsCov2.

Dana Manole

Prejudiciului stabilit de procurori, în cazul lui Florentin Brișan, este de 9,3 miliarde de lei vechi.

Vorbim de manevre contabile grave, acuzații formulate, în mai multe rânduri, de publicația noastră și dovedite, iată de procurori. De partea contabilă a clubului se ocupa Dana Manole.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp