EVENIMENT

Mânăstirea: Doctorul Petrencic a fost bătut, tâlhărit și legat de calorifer

Print Friendly, PDF & Email
În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1:00, tâlharii au dat năvală în casa doctorului Cătălin Petrencic, medic primar medicină de familie pe raza comunei Mânăstirea, județul Călărași. Și-a construit cabinetul și o casă de locuit, cu bani împrumutați de la bancă, la ieșirea din sat, spre Chiselet, pe DN 31, asta după ce, în urmă cu 12 ani, dispensarul medical din localitate, unde profesa, a stat sub apele Dunării timp de două luni.

Tâlharii aveau cagule

Cătălin Petrencic s-a născut și a făcut facultatea în București. A ajuns în comuna Mânăstirea, pe care chiar el a ales-o, în 1987, după ce a făcut 3 ani stagiatura la Oltenița. La nici 200 de metri de locuința pe care și-a amenajat-o, unde are și cabinetul medical, se află o stație de alimentare cu carburanți. În noaptea de 16 spre 17 noiembrie, neavând somn, a vrut să treacă strada și să-și cumpere o bere, de la respectivul peco. Atunci a fost atacat. A primit un pumn în față imediat cum a deschis ușa. În casă au năvălit trei tâlhari mascați. În casă se mai afla și soția acestuia, Vetuța Lazăr, care este contabila Primăriei Mănăstirea. Din noaptea atacului, cei doi nu au mai dormit acasă, s-au mutat în casa socrilor, care este cam în centrul satului. “Aici ne-am simțit mai în siguranță”.

Nu erau amatori

“E sub orice critică. Suntem amândoi speriați”. Trei tâlhari au pătruns peste ei în casă. Se vehiculează că alți complici erau în curte. Casa doctorului Petrencic nu are gard. Contactat, acesta ne-a declarat că nu se simte capabil să rememoreze prin ce a trecut, în noaptea jafului. Vetuța Lazăr ne spune că hoții au plecat cu suma de 10.000 de lei, telefoanele mobile și alte bunuri. Încă nu au făcut un inventar al lucrurilor prăduite. Au fost legați de calorifer. La plecare, tâlharii au folosit extinctoarele pentru stingerea incendiilor, din cabinetul doctorului, ca să-și acopere urmele. De peste drum de casa socrilor, la unul dintre magazinele sătești, proprietarul afirmă că știe că hoții au făcut acest lucru și că din acest motiv el are certitudinea că aceștia nu erau niște simpli amatori. “Nu s-au opus… Ca orice om, nu stă nimeni să fie legat… Au controlat peste tot. Unul-doi sigur e după aicea. O fi trăit cu impresia că are bani mulți.”

În stare de șoc

Vetuța Lazăr, timidă, îl scuză și pe doctorul Petrencic: “Nu vrea să vorbească. Vă rog să mă credeți, suntem amândoi în stare de șoc. Deocamdată vrem să le punem cap la cap, să vedem ce s-a întâmplat.” Vetuța Lazăr nu a fost lovită, doar doctorul a primit un pumn în față. Cătălin Petrencic are 62 de ani. Nu este un om care să se poată apară în fața unei astfel de agresiuni. Cei doi au fost legați de calorifer, în vreme ce tâlharii, ore bune, au răscolit casa. “Așa ceva am văzut numai în filme”. Cei doi nu au câini de pază, doar un singur pechinez, care e crescut ca animal de companie. “De-abia după ce s-a terminat am intrat în starea aia de șoc. Nici nu mai știu cum a decurs totul. E ceva ce nu pot să descriu… Nu ne-am bucurat decât că am scăpat cu viață.” Tâlharii nu au fluturat arme sau alte obiecte prin care să-i amenințe pe cei doi. Mugurel Iancu, primarul din localitate, știe că, deși doctorul Petrencic a trecut printr-o astfel de experiență traumatizantă, nu vrea să plece din sat. “Se gândește că a fost vorba de o răzbunare, la cu totul altceva.” Cătălin Petrencic este președintele Patronatului Medicilor de Familie din județul Călărași.

Jaf asemănător

Un jaf asemănător s-a petrecut la sfârșitul lunii mai, când casa doctorului neurolog Teodor Stoiculescu a fost spartă tot de trei tâlhari mascați.  La momentul jafului, familia Stoiculescu avea în casă suma de 120.000 lei.  Au găsit banii și bijuteriile în jurul orei 2:30 – 3:00 dimineața. Au găsit și caseta cu bijuterii. La momentul jafului, în casă se afla doar soția doctorului, Mioara Stoiculescu. Tâlharii încă nu au fost prinși.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp