EXCLUSIV

Consiliul Județean Călărași: A suferit un șoc după ce a aflat că va fi dată afară

image_pdfimage_print

42 de posturi vor fi restructurate în cadrul Consiliului Județean Călărași. În cursul zilei de azi, șefii de servicii au fost anunțați ce oameni din subordinea acestora vor pleca acasă. La serviciul financiar-contabil, unul din posturile restructurate este cel al Violetei Georgiana Tudorache.

S-a sunat la 112

La aflarea veștii, aceasta a suferit un șoc. Violeta Georgiana Tudorache lucrează în Consiliul Județean Călărași din anul 2004. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași, prin purtătorul de cuvânt, plt. adj. Ovidiu Tătăranu, ne confirmă că această structură a intervenit, la fața locului, în urma unui apel la numărul unic de urgență 112. “Astăzi, în jurul orei 12:40, am fost solicitați să intervenim la o persoană de sex feminin, în vârstă de 42 de ani. La ajungerea paramedicilor SMURD, aceasta prezenta o stare de postlipotimie. S-a acordat primul ajutor medical și a fost transportată la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Călărași.” Intervenția a avut loc în cadrul Consiliului Județean Călărași.

Unic întreținător de familie

Violeta Georgiana Tudorache, contactată, ne spune că a fost anunțată, în cursul acestei zile, că de mâine nu va mai avea serviciu: “A venit doamna director la mine, la noi în birou, și mi-a spus că începând de astăzi… Că se fac restructurări de post… În primul rând, că nu s-a interesat de situația mea materială. Eu sunt întreținător de familie, am doi copii, fata cea mare este clasa a XII-a, are meditații… Eu ce fac?! E iarnă, ce fac eu în situația asta?… În primul rând că nu s-a interesat să vadă situația mea materială, eu sunt întreținător de familie, sunt despărțită, stau decât cu copiii mei, cu fetele. N-am ce altceva să vă spun… Sunt foarte terminată… Știu că le-am spus colegilor că pur și simplu mi s-a pus un cârcel. M-am ridicat în picioare după care nu mai aveam aer. Nu mai știu ce s-a întâmplat că m-am trezit la camera de gardă.”

Pensionarii și angajații voluntar

Tudorache nu știe de ce trebuie ca postul ei să fie restructurat și nu se restructurează posturile acelora care cumulează pensia cu salariul. Nu știe nici de ce sunt păstrați pe funcții fel de fel de persoane cu afecțiuni psihice evidente. “Nu știu, nu pot să mai vorbesc, credeți-mă.” În Consiliul Județean Călărași, cumulează pensia cu salariul mai mulți indivizi. Aici, s-au făcut angajări pe baza unor documente neconforme, cum este cazul numitului Eduard Grama, un individ care, în cursul anului 2012, a fost condamnat la pușcărie. Tot la Consiliul Județean Călărași, s-au făcut angajări voluntare astfel încât indivizi dubioși, pe baza unor astfel de documente, au ajuns să-și înființeze adevărate ferme de creșterea porcilor, pe terenurile aflate în administrarea acestei instituții.

Banii ajung la fotbal

La Spitalul Județean de Urgență Călărași, se fac dotări cu ajutorul asociațiilor, ultima dintre acestea fiind făcută de Salvați Copiii România, aceasta dotând secțiile de neonatologie și obstetrică-ginecologie ale Spitalului Județean de Urgență Călărași cu aparatură modernă, ce constă într-un incubator, două cardiotocografe (unul antepartum și unul intrapartum) și un ecograf performant, în valoare totală de 37.700 de euro, adică salariul antrenorului echipei de fotbal Dunărea Călărași, pe 5 luni.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat