EVENIMENT

Infectat cu Covid, tatăl unui polițist călărășean s-a sinucis, la spital

Print Friendly, PDF & Email

A fost găsit, la ora 5:30, în dimineața zilei de duminică, 7 martie, decedat, cu un cuțit înfipt în abdomen. Este vorba de un bătrân, din satul Stancea, comuna Spanțov, județul Călărași, internat la secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Călărași. Bătrânul, în vârstă de 71 de ani, se numește Vasile Tilișcan. În satul Stancea, locuia pe strada I.L. Caragiale, fiind în îngrijirea fiului Marius, vecin cu acesta.

Toți cei din familia Tilișcan, care locuiesc în satul Stancea, sunt în izolare la domiciliu, fiind identificați drept purtători ai virusului Covid 19. La spitalul din Călărași, Vasile Tilișcan a ajuns la începutul săptămânii trecute, acuzând probleme respiratorii.

“L-au dus la spital. Știu că-l sunam și se plângea că este ținut legat de pat. Sâmbătă a sunat fratele meu, l-a sunat pe doctor. Dar i-a închis telefonul. Ca a doua zi să aflăm că e mort.”

Este vorba de Emil Octavian Iosef, medic specialist medicină internă. Acesta este cunoscut pentru pozițiile sale publice legate de îmbunătățirea actului medical. “Opinez că o echipă de evaluatori… s-ar îngrozi dacă ar vedea cum se abordează pacienții la Spitalul Județean de Urgență Călărași”, se indigna acesta, în urmă cu puțin timp.

Nu au fost sunați de reprezentanții Spitalului de Urgență Județean Călărași, ci de Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

“A povestit cum îl legau. Vineri seara plângea: luați-mă de-aici, că eu nu pot să mai stau! Am zis să-l luăm de-acolo, că moare. Plângeam toți, în casă. Ne spunea că vrea acasă pentru că nu putea să doarmă.”

Bătrânul Vasile Tilișcan era cunoscut cu diabet. Atât. Marius, fiul acestuia, nu-și explică de ce bătrânul era legat de pat, de mâini și de picioare. “El era un om liniștit. Și când a plecat de-acasă, la spital, a plecat cu vorbă bună.”

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, prin ag. princ. Ghiveci Bianca, ne comunică faptul că Vasile Tilișcan a fost găsit decedat, pe secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Călărași, cu un cuțit înfipt în abdomen. “S-a deschis dosar de cercetare penală instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași.” Ni se comunică faptul că nu au fost identificate alte semne de violență, pe corpul victimei.

Cazul a devenit public ca urmare a informațiilor obținute din medii neoficiale. Mihai Bogdan, care ocupă postul de manager interimar, contactat de un post de televiziune național, în cursul zilei de luni, 8 martie, nu a dorit să vină cu nici un fel de detalii legate de acesta: “Este o anchetă în derulare acolo. Nu vă pot confirma, nici infirma. Vă dați seama, suntem într-o zonă în care orice declarație… Nu vă pot da nici un detaliu, îmi pare rău… Ar trebui să solicitați date la IPJ… A fost un eveniment acolo. Mai multe detalii nu puteți solicita decât de la IPJ… Eu atâta pot să vă spun. Nu știu… ” Mihai Bogdan, pensionat medical, la vârsta de 40 de ani, din structurile Serviciului Român de Informații, ocupă, la acest moment, postul de manager interimat al Spitalului Județean de Urgență Călărași, cumulând pensia cu salariul. Este absolvent al celebrei fabrici de diplome “Spiru Haret”.

Vasile Tilișcan este tatăl unui polițist călărășean, Gheorghe Tilișcan, angajat la Poliția Municipiului Oltenița, Biroul Investigații Criminale. El este cel care a ținut legătură cu bătrânul.

“Managerul se tot ține după mine, îmi spune că să vorbim. Nu are ce să vorbească cu mine! Ce să mai avem de vorbit? Tot insistă. Nici nu vreau să discut cu dumnealui! Nimic! Atâta vreau: toată presa, dacă se poate, să vină și să întrebe cum a fost supravegheat și tratat tatăl meu! Asta mă doare cel mai tare… În condițiile în care am sunat de pe 2 până pe 6 martie, zi de zi. Am sunat și doctorul, inclusiv pe tura lui, că era de gardă, când a murit tata. Tot timpul am sunat disperați! La modul cel mai sincer vă spun. Și le-am spus, le-am spus, le-am spus: vedeți că vorbim cu el și ne tot spune că se sinucide, vedeți și vorbiți cu el, vedeți, vedeți!”

Gheorghe Tilișcan, fiul bătrânului Vasile Tilișcan, ne confirmă faptul că bătrânul a tot repetat că dorește să se sinucidă. “Le-am tot spus celor de la spital de problema asta. Se poate verifica.” Ni se spune că bătrânul se hotărâse să facă acest gest necugetat fiindcă sistemul medical i s-a părut inuman. “Îi puneau medicamentele într-o linguriță, pe pat, fără ca nimeni să verifice dacă le și lua.” Vasile Tilișcan nu era singur în salon. A fost văzut treaz, la ora 3:00 din noapte, pe hol. “Nu știu de ce nimeni nu a sesizat starea lui de neliniște.” Bătrânul a fost înmormântat în cursul zilei de azi.

Directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași, Cezar Cristian Rădulescu, ne declară că deși Vasile Tilișcan era infectat cu noul coronavirus, acesta nu a fost înregistrat drept deces Covid.

Acest eveniment de la Spitalul Județean de Urgență Călărași vine după ce, în urmă cu o săptămână, aparatul RMN s-a defectat, înregistrându-se o emisie masivă de heliu, alertând angajații ISU Călărași. S-a crezut că este vorba de un incendiu. Ulterior, s-a încercat să se acrediteze ideea, prin presa apropiată de liderii PSD din Călărași, că la mijloc ar fi fost vorba de un act premeditat de sabotaj, câtă vreme, la numai câteva sute de metri, a doua zi urma să se inaugureze o clinică privată de investigații medicale, aceasta fiind dotată și cu un RMN performant.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp