EVENIMENT

Doi adolescenți: Criminalii autostopiști au fost prinși / Video

Print Friendly, PDF & Email

De o săptămână au avut nevoie polițiștii călărășeni ca să prindă doi copii teribiliști, autorii unui asasinat fără precedent. Au fost luați la ocazie, după ce au făcut autostopul, în zona Drajna, județul Călărași, la nodul rutier DN21 Călărași – Slobozia cu DN3A București – Constanța. În zonă, funcționează numeroase unități de alimentație publică, unele dintre ele fiind prevăzute cu camere video.

Unul este elev la Danubius

Criminalii sunt doi tineri din satul Drajna Nouă, Cristian Tănăsie, născut la data de 26 iulie 2001, și Andrei Simion, născut la data de 27 noiembrie 1999. Andrei Simion este ucigașul lui Ion Constantin, bărbatul care, aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan, alături de soție, a oprit și i-a luat pe cei doi adolescenți la ocazie. Tănăsie este acuzat de tentativă de omor, în vreme ce Simion este acuzat de omor calificat. Tânărul de 16 ani este elev al Grupului Școlar Danubius Călărași, fiind clasa a X-a. Simion, care doar și-a serbat majoratul, minor la data comiterii omorului, este elev al Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Slobozia. Polițiștii au descins acasă la aceștia în cursul dimineții de ieri, 1 decembrie. La Drajna Nouă, Simion locuiește pe strada Rozelor, nr. 75. La vederea polițiștilor, tatăl acestuia a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. În prezent, este internat pe secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Călărași. A suferit o operație pe cord în urmă cu 4 luni. Starea de sănătate a acestuia este precară. A suferit un adevărat șoc.

Au fost arestați preventiv

L-am găsit la spitalul din Călărași. Nu-și explică gestul copilului său. E pur și simplu devastat. Un cuțit a fost găsit acasă la Andrei Simion. Cu o săptămână înainte de crimă, cei doi tineri și-au procurat două cuțite, tip fluture, de la un magazin din Slobozia. Și-au premeditat faptele. , Cei doi adolescenți nu sunt cunoscuți cu probleme, de către vecini. De casa lui Simion, acum are grijă o cumnată. Tinerii au fost prezentați azi, la Tribunalul Călărași, cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Soluția a fost favorabilă. Procurorul de caz este Mădălina Miu, prim-adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Tatăl lui Simion ridică din umeri: “Să spună el ce-a făcut”. De la momentul crimei și până la venirea polițiștilor, Andrei Simion și-a disimulat foarte bine fapta. Nu a avut un comportament suspect, acasă. Nu știe ce i-a venit. “Dumnezeu știe, asta am aflat și eu de la poliție, aseară.”

Relație cu o femeie de 28 de ani

Mobilul crimei a fost unul absolut rizibil. Tatăl tânărului de 16 ani ni-l spune. Fiul acestuia avea o relație cu o femeie, de pe raza satului Drajna. Femeia este în vârstă de 28 de ani, are doi copii minori, lăsați la părinții fostului soț. Femeia este plecată de-acasă, lucrează, ca menajeră, la hotelul Savoy din Brașov. Femeia se numește Ramona Ghionoiu.

Cei doi tineri ar fi urmat să fure o mașină și să fugă la ea, la Brașov. Nu aveau carnet de conducere. Femeia a locuit în sat, iar cu tânărul de 16 ani, ne spună tatăl acestuia, avea o relație de natură sexuală. Cristian Tănăsie a mai fost la ea, a lucrat, într-un timp, în vacanță, și acesta, ca ajutor de ospătar exact unde femeia este angajată, în Brașov. Țineau legătura pe rețeaua de socializare Facebook. Cei doi tineri au plănuit din timp atacul. Și-au spus că, pentru a ajunge la ea, le este necesară o mașină. Așa s-a derulat crima din data de 24 noiembrie 2017.

Scenariu horror

Violeta și Ion Constantin, doi soți, au plecat de la Călărași către satul Ștefan cel Mare, unde e casa părintească a bărbatului. La Drajna, au oprit să-i ia, de milă, pe cei doi tineri, la ocazie. În mașină ar fi vrut să urce și un alt tânăr,dar nu a mai avut loc, pe bancheta din spate a autoturismului aflându-se un televizor. Pe drum, în dreptul satului Ogoare (Tudor Vladimirescu), cei doi tineri i-au cerut bărbatului să oprească mașina. Atunci a fost momentul atacului. Cei doi soți au fost înjunghiați mai ales în zona gâtului. Ion Constantin a murit la puțin timp de la atac. Simion stătea în spatele șoferului în vreme ce Tănăsie se afla în dreptul soției acestuia. Simion l-a omorât pe Ion Constantin, dar Tănăsie nu a avut puterea să ducă planul până la capăt. A scăpat cuțitul. Bărbatul, cu gâtul tăiat, a apucat să se dea jos din autoturism. La fel a făcut și femeia atacată. A mai avut loc o încăierare și în afara autoturismului. Cei doi tineri s-au speriat și au fugit pe câmpul din dreapta DN3A. Mai exact, au fugit înapoi, spre Drajna Nouă, cale de 7 kilometri.  Adică au fugit acasă. Câteva zile mai târziu, unul dintre ei, Andrei Simion, pe data de 27 noiembrie, își serba majoratul. Scenariul pare desprins dintr-un film cu psihopați. Drajna Nouă, la început de iarnă, pare un sat dintr-o altă dimensiune. Cei doi tineri s-au comportat ca și când nu s-ar fi întâmplat absolut nimic.

Au recunoscut faptele

Tatăl lui Tănăsie, ieșit la drumul principal, nu știe încotro s-o apuce. Plânge. Și-a văzut fiul că nu este, de un timp, în apele lui. “Spunea tot timpul că îi este frig. Nu mai dormea singur în cameră.” Nu știe ce să facă și nici nu știe ce să creadă. Cei doi tineri au recunoscut integral faptele. Le-au descris cu lux de amănunte. Cristian Tănăsie nu purta vreodată cuțit. Celălalt tânăr e cunoscut prin faptul că avea tot timpul o asemenea armă, la el. Tot așa, dimineața, s-a trezit cu polițiștii acasă. Seara, cele două domicilii au fost percheziționate în amănunt. “Am făcut tot ce se poate, l-am crescut, ce pot să-i mai fac, acum?” Cei doi tineri, deși ambii minori la data comiterii faptelor, răspund penal și pot fi încarcerați. Omorul calificat se pedepsește și cu închisoare pe viață.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp