EVENIMENT

Dezvăluiri terifiante: Ce spune fosta nevastă despre criminalul de pe strada Grivița / Video

Print Friendly, PDF & Email

În cursul serii de ieri a fost arestat Ștefan Calioanu, criminalul de pe strada Grivița, din municipiul Călărași, autorul unui dublu asasinat. În fața completului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași, acesta a cerut să fie arestat preventiv motivând, printre altele, că nu are unde să se ducă.

Ștefan Caloianu

Ștefan Calioanu, în dimineața zilei de 12 aprilie, cu peste 20 de lovituri de cuțit, a ucis un bătrân, cunoscut drept Jan Piticul, în vârstă de 71 de ani, la care stătea în chirie. Ulterior, la puțin timp, a ucis-o și pe fiica acestuia, în vârstă de 41 de ani, după ce aceasta s-a întors de la căminul unde-și lăsase fata bolnavă de autism.

Caloainu este din satul Roseți, județul Călărași. Are 61 de ani. A fost căsătorit în satul Cuza Vodă. Locuia, cu fosta nevastă, Florentina Andronescu, pe strada Înv. Bănică Radu. Cu aceasta are un băiat, în vreme ce femeia are alți 3 copii, dintr-o relație anterioară.

Florentina Andronescu

Pe Florentina Andronescu a încercat, în urmă cu 6 ani, să o ucidă, aplicându-i mai multe lovituri, cu o teslă, în zona capului. La momentul tentativei de omor, Flori ne spune că era lăuză și că încerca să-și alăpteze nou-născutul.

„O fracțiune de secundă. Eu nu știu cum a luat tesla și mi-a dat în cap. Nici eu nu l-am văzut. Mi-a dat o dată. Am căzut. L-am implorat să nu mai facă, să nu mai dea. Din contră, s-a ambiționat și mi-a mai dat încă o dată.”

A fost operată de două ori, la cap. În prezent, Florentina locuiește la marginea satului Tonea, la unul dintre copii, având grijă de 2 nepoți.

„Spunea că mă omoară, că vrea să mă omoare. Că pe mine m-a luat cu 3 copii. Dar el a stat cu mine, a stat în casa mea. Și el, că vezi-Doamne, că mi-a crescut el copiii. Nu! Că eu am stat cu părinții mei, nu mi i-ai crescut tu! Tu te-ai adăpostit sub adăpostul meu. Decât că eram căsătoriți și avem familie, dar, încolo, nu-și dădea interesul pentru nimic.”

Din casa unde fusese primit, cu chirie, de pe strada Grivița, lui Ștefan Calioanu i s-a cerut, în mod repetat, să plece. Casa are 4 odăi și un grup sanitar. Locuiau acolo bătrânul Tudor, fata acestuia, nepoata și iubitul fetei, un cetățean columbian. La momentul comiterii dublului asasinat, columbianul, care nu știe limba română, era plecat la serviciu. Este specializat în mentenanța jocurilor de tip slot machine (păcănele). Nu am putut discuta cu acesta, fiind vizibil marcat de evenimente.

Ieri s-a făcut reconstituirea crimelor. După ce i-a ucis pe cei doi, Ștefan Caloianu a stat, un timp, la poartă, unde a băut o cafea. Ceașca se află, și la acest moment, acolo.

„Dar de ce nu s-a omorât el? De ce a mai luat viețile la alții că, vorba aia, oamenii l-a primit și i-a dat un adăpost. Și-a făcut milă de el, să nu stea pe străzi că, efectiv, n-avea casă, n-avea masă, n-avea nimic. Eu nu am ținut legătura cu el, nu am vrut să dau ochii cu el. Dar băiatul meu, care am băiatul cu el, a ținut o perioadă legătura cu el. Dar, după aia, băiatul a pierdut telefonul, i-a pierdut și numărul și n-a mai ținut legătura cu el, nu mai știm nimic.”

Florentina Andronescu a aflat de la televizor de crimele săvârșite de fostul ei soț, Ștefan Caloianu. Au fost căsătoriți 13 ani.

„Am avut căsnicie de calvar. Tot am lăsat că, zic, am fetele din prima căsătorie, zic, mai am și băiatul. Am zis că, na, e un om mai matur, că e mai mare ca mine și, zic, are altă mentalitate… Dacă, v-am zis, din două vorbe, la mine, o fracțiune de secundă, că m-am întors așa, un pic, cu spatele, și a găsit tesla aia, cum i-a venit, și mi-a dat în cap… La mine, au mai fost bătăi, dar am trecut cu vederea, am tolerat, am zis că să n-ajungem aici, că avem băiatul și nu vreau. Dar dacă știam că se ajunge mai departe…”

Bănuit, inițial, de comiterea crimelor, columbianul se înțelegea foarte bine cu Mihaela, femeia, în vârstă de 41 de ani, ucisă de Caloianu. Este declarația făcută de o vecină.

„Nu știe nimic românește. Doar bună-ziua zice foarte greu. Cu ea se înțelegea. Ei se înțelegeau foarte bine. Mi amor, mi amor, la-la-la, pe limba lor, acolo, că nu știu spaniolă.”

Spune că nu l-a crezut în stare pe Caloianu de o asemenea atrocitate.

„Nu se vedea pe fața lui pic de… Și eu mă duceam și le duceam mâncare. El (bătrânul – n.n.) avea o pensie, ea doar s-a operat de fiere, iar ăla, din Columbia, n-a venit de fericire. Ei au muncit prin Spania… Dar se-nțelegeau bine. Nu bea, muncitor, muncea băiatul, a desfundat, pe-aici, canalizarea, a făcut curat pe-acolo. Chiriașul era cu mult înainte să vină ei din Spania. Bănuiesc că după ce a ieșit din pușcărie, l-a adus aici. Și-i ziceam mereu: măi Jane, nu-mi mai aduce toți boschetarii, c-am ajuns să-mi fie frică în casa mea.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp