EXCLUSIV

Fostul șef al Centrului de Plasament Făurei a fost condamnat la pușcărie

Print Friendly, PDF & Email

Numit, la începutul anului 2021, drept administrator al Centrului de Plasament Făurei, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, Ionuț Dumitrașcu, zis Boldeica, a fost condamnat, în cursul zilei de azi, la pușcărie, cu Judecătoria Călărași drept instanță de fund. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dumitrașcu a fost numit pe post pe criterii politice, asta după ce a făcut parte din stafful de campanie al Partidului Social Democrat, la alegerile locale derulate în 27 septembrie 2020. A fost răsplătit, ulterior, cu postul de administrator al Centrului de Plasament Făurei.

Câteva luni mai târziu, la 4 iunie 2021, prin mai multe apeluri telefonice la numărul unic de urgență 112, s-a reclamat că acesta ar fi agresat mai mulți copii rezidenți. Copiii au reclamat, totodată, faptul că le-ar fi dispărut, de pe cardurile bancare, mai multe sume de bani.

Ionuț Dumitrașcu a fost trimis în judecată în 13.08.2021, în calitate de inculpat, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de delapidare și purtare abuzivă, 2 acte materiale.

Leonard Cuți și Remus Cristian Enciu sunt copiii agresați de acesta. Inițial, nu a recunoscut comiterea faptelor.

„L-am chemat să discute cu noi. I-am spus problemele noastre. Ne-au furat și banii de pe carduri, la mai mulți copii, nu numai mie… Azi am început să vorbim cu cei doi, domnul Dumitrașcu și cu doamna asistent Amalia… Au aruncat toate alea pe-acolo. A început să țipe la noi, pe el l-a alergat pe-aici pe-afară, să-l bată și nu l-a prins, lui i-a dat două palme.”

Pe o înregistrare audio, sunt evidente zgomotele de fond, copiii fiind loviți în mod repetat.

  • Cuți a venit și a zis că l-ai bătut la internat.
  • Ia zi, Curți!… Cum, mă, te-am bătut io la internat?
  • Păi și-acum ce faceți?
  • Mă, te-am bătut la internat? Te-am bătut la internat? (Îl lovește.) De ce, dracu, minți?
  • Ete, acum de ce dați în el?

Pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, membrul PSD Ionuț Dumitrașcu, fost paznic de vânătoare până la numirea pe post, a fost condamnat la 1 an și 4 luni de pușcărie.

A fost acuzat că și-ar fi însușit mai multe bunuri ale Centrului de Plasament Făurei. Ar fi delapidat mai multe mijloace fixe, printre care se numără și o mașină de spălat.

Pentru purtare abuzivă, în dauna minorului Remus Cristian Enciu, a fost condamnat la 8 luni de pușcărie. Pentru aceeași faptă, în dauna minorului Leonard Cuți, a fost condamnat la 4 luni de pușcărie.

În total, Ionuț Dumitrașcu urmează să execute 1 an și 8 luni de pușcărie, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp