ACTUALITATE

Radovanu: Felicitări, cu LSD și ketamină, venite din Olanda, prin poștă

Print Friendly, PDF & Email

S-a întâmplat pe raza localității Radovanu, județul Călărași. Elena Postelnicu și-a reclamat fiul la poliție, după ce a observat că acesta avea un comportament ciudat de fiecare dată după ce primea corespondență, din Olanda.

Tânărul se numește Robert Adrian Postelnicu și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași.

A fost condamnat, în cursul zilei de 18 aprilie 2022, la 2 ani și 10 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și de mare risc și cumpărare de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu.

Bolnav de ADHD, a început să se manifeste ciudat, devenind extrem de agitat la sfârșitul anului 2020. Elena Postelnicu, mama acestuia, a observat că modificările surveneau după ce acesta primea plicuri, din Olanda, dar fără să fie trecute numele și adresa expeditorului. Două astfel de plicuri a primit în luna Decembrie 2020, Robert Adrian Postelnicu spunând că sunt felicitări, de ziua lui.

„Era vădit confuz și tulburat, uneori cu stări de amețeală și somnolență după ce primea felicitările din străinătate”.

Este declarația dată de mamă în fața organelor de cercetare penală.

Un al treilea plic l-a primit în cursul lunii Ianuarie 2021. Bănuind că iar primește droguri sau medicamente care-i afectează și mai mult starea de sănătate, aceasta și-a urmărit fiul la oficiul poștal.

„Am mers în urma lui pentru a-l urmări și a vedea ce face. Am observat că inițial a mers la medic, după care s-a deplasat la oficiul poștal. Întrucât l-am văzut în zona oficiului poștal așteptând să sosească coletele din ziua respectivă, am profitat de faptul că nu m-a observat și am mers la diriginta de poștă pe care o cunoșteam și am discutat cu aceasta să îi spună fiului meu că nu i-a venit niciun colet în ziua respectivă, iar dacă sosește coletul, să mă anunțe pe mine telefonic, pentru a veni să ridic coletul în numele fiului meu.”

„M-au chemat și pe mine de am dat cu subsemnatul. Ce mă interesa pe mine ce are el în scrisoare? Câte milioane de scrisori vin, ce mă interesează pe mine? Mai ales că sosise fără expeditor.”

E declarația făcută de unul dintre factorii poștali din Radovanu.

Ultimul plic, venit la începutul anului 2021, conținea 12 doze de LSD și, 4,94 grame de ketamină.

Mama tânărului, la sfatul medicului de familie, a fost cea care a anunțat oamenii legii. Plicul a fost ridicat de polițiști și dus tânărului Robert Adrian Postelnicu.

„M-au întrebat dacă așteptam acest plic și ce se află în el. Eu le-am spus că acesta conține droguri și că urma să îl ridic de la poștă, precum și modalitatea în care am achiziționat aceste produse. Plicul era sigilat, iar polițiștii l-au deschis în prezența mea și a mamei mele. În plic se afla, de fapt, o felicitare cu inscripția Happy Birthday, iar în interior se aflau produsele respective”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp