EVENIMENT

Cutremur în I.P.J. Călărași: Înregistrare teribilă cu un polițist care numără bomboanele de pe coliva unui coleg decedat în mod surprinzător / Ceartă între polițiști pentru protejarea interlopilor

Print Friendly, PDF & Email

Se numește Aurel Ilie și are gradul de agent șef adjunct. În cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a fost angajat, din sursă externă, printr-un concurs derulat la data de 16 martie 2016. În prezent, este adjunct de șef de post în cadrul Postului de Poliție Fundeni, din județul Călărași.

A lucrat, o perioadă, în cadrul Postului de Poliție Gălbinași, unde superior i-a fost, în cadrul Secției 5 Politie Rurală Gălbinași, Nelu Andrei.

Polițistul Nelu Andrei s-a prăpădit la numai 51 de ani, în cursul acestei săptămâni, în urma unei embolii pulmonare. Avea gradul de inspector principal de politie și ocupa postul de adjunct în cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni,  cu posturi arondate Căscioarele, Radovanu, Chirnogi, Ulmeni, Spanțov, Chiselet, Mânăstirea. Șeful de secție este inspector de poliție Marius Ionuț Vicol.

Vestea morții colegului său l-a bulversat pe adjunctul de șef de post din comuna Fundeni, Aurel Ilie. Ar fi aflat acest lucru de la alți doi angajați ai IPJ Călărași: agent șef de poliție Ionuț Mugurel Cruceru, din Călărași, și agent III Valentin Pârlițeanu, din Oltenița.

Mesaje teribile circulă, la acest moment, pe grupurile de WhatsApp ale polițiștilor.

Miza scandalului dintre polițiști e, de fapt, protejarea interlopilor! 

„Salut, piz-elor! Să vă dau o veste, că sunt foarte supărat: a murit Nelu Andrei, băga-mi-aș pu-a-n bomboane pe coliva lui, una da, una nu. Cică i-a venit hârtie că trebuia să meargă acolo, să fie audiat cu niște, cu o calitate, li-a făcut infarct. Ba da, frate, să-mi bag pu-a-n bomboane după coliva lui, n-auzi, îmi dădea Vali Pârlițeanu, băiat bun și ăla, mesaj, să-ncep eu să-njur, să alea, să-l dea mai departe. Zic: Dumnezeu să-l ierte, frate! Dacă mi-a dat și ăla de la resurse umane, Cruceru ăla, mi-a zis, băi, frate, a murit, nu vrăjeală. Păi a murit, băga-mi-aș pu-a-n bomboanele după coliva lui, una da, una nu, și-n pleoapa aia de-o pune pe ochi! păi nu mă duc eu și văd unde l-a-ngropat și mă p-ș pe mormântul lui, zilele astea? Băga-mi-aș pu-a-n groapa lui! Să mă c-c în groapă! A murit, a murit de inimă c-a vorbit ciorile c-a mâncat și-acuma îl făcuse inculpat. Deci stați liniștiți că lucrurile nu rămân așa! A tras piciorul după el! Și-acuma trebuie să moară și Cristi Dumitru, trebuie să moară și Ghiță Vlad Alexandru, Grecu Florin, Doamne-miluie…, ă, Dumitrache Ancuța, alias Lebăda Neagră, Toma de la Economic, să-mi bag pu-a-n casa lor, Chirică Costel… Iubiruleee, te-ai vândut, te-ai plecat, ne-ai dat la scârbe, la pu-e să ne mănânce! Răspunde, că vrem să te bucuri și tu dă fericirea noastră, băga-mi-aș pu-a-n groapa lu Nelu Andrei! Mă c-c în mormântul lui și mă p-ș în crucea de la mormântul ui! Băga-mi-aș pu-a-n sufletul lui să-mi bag!”

Cristian Florin Dumitru, cel amintit în pomelnicul emis de adjunctul de șef de post din comuna Fundeni, Aurel Ilie, este Șeful Poliției Municipiului Oltenița. Are gradul de comisar de poliție. Locuiește într-un apartament în orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov, fiind vecin cu defunctul Nelu Andrei.

Alexandru Vlad Ghiță e agent principal în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași. Domiciliază în municipiul Oltenița.

Florin Dănuț Grecu, cu gradul de agent principal, este ajutor de șef de post, la Gălbinași, în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași. Are domiciliul pe raza comunei Crivăț, locul unde, prin moștenire, deținea o casă și defunctul Nelu Andrei.

Ancuța Dumitrache, alias „Lebăda Neagră”, cu gradul de agent principal, este șefa Postului de Poliție Fundeni, arondat Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași. Domiciliază pe raza orașului Budești. A lucrat la Primăria Orașului Budești, până în anul 2016, când, ca și colegul ei Aurel Ilie, a fost angajată, din sursă externă, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Polițistul Nelu Andrei a fost înmormântat, în cursul acestei săptămâni, în cimitirul din satul Crivăț. În Gălbinași, se cunosc motivele pentru care acesta este înjurat, și după moarte, de colegul său de la Fundeni, Aurel Ilie.

  • Sunt tot colegi de-ai lor. Nu știu ce să zic că au fost niște discuții p-aici, ceva de genul, cu primarul ăsta al nostru, că era cam la comanda lui și că făcea cam ce vroia ăsta… Cu primarul care spune că, mă rog, ar fi avut niște prieteni…
  • Interlopi?
  • D-ăștia mai interlopi așa și îi ajuta puțin să se facă că plouă…
    Cam așa ceva, ce să zic?!…

Aparținătorii lui Nelu Andrei nu cunosc ce probleme ar fi avut acesta, pe linie profesională.

„Mie nu-mi spunea. Problemele lui de serviciu mie nu mi le spunea. Poate să știe tot colegi de-ai lui, că vorbeau între ei, dar nouă, acasă, nu ne spunea.”

„Au fost doi colegi care știu că îi tot făceau zile fripte… Știu cazul cu Ilie Aurel. Au avut ceva personal. Probabil nu l-a periat de prima dată, când a ajuns șef de secție acolo, după care a început să… N-a avut nimic personal, cel puțin soțul meu cu el. El își găsise liniștea când s-a mutat la Ulmeni. Iar tot ce s-a-ntâmplat aici în ziua înmormântării denotă cât de mult a fost apreciat și iubit de ceilalți. Lucrurile astea mie nu-mi plac personal, chiar nu vreau să intru în mai multe detalii…”

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași ne confirmă că polițistul decedat nu era cercetat disciplinar. Nu sunt date din care să reiasă că împotriva acestuia s-ar fi derulat acte de urmărire penală.

Agent principal Marian Tene, din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași, cunoaște mai multe date:

„Ăsta a fost pe la Fundeni, a fost p-acolo șef de post, ce dracu, așa… A avut cu Nelu, cam a avut așa, s-au tot… Și ăsta-i un nenorocit! E o javră de om! Ăla nu-i sănătos, are ceva la cap. Ăla numai probleme a făcut, la toată lumea! L-a mutat de la Fundeni, l-a mutat la Lehliu. El e pe-acolo, mai multe probleme. Și-a avut cu Nelu, l-a tot reclamat pe Nelu. Nelu, îți dai seama că n-a stat așa… Dă-l dracu, nici nu trebuie să-l cunoști pe nenorocitul ăla! Ăla-i un nenorocit de om!”

Marian Tene confirmă că este vorba despre un război, între polițiști, la mijloc fiind gruparea de crimă organizată cunoscută sub denumirea de clanul Chirea, din Fundeni-Frunzănești.

„Au fost cu ăia îmbârligați și pe urmă nu știu ce s-a-ntâmplat că i-a retras ăla să mai facă dosare, dracu să-l ia. Și ăștia, la Călărași, nu am mai avut ce să-i facă. Și a trebuit să-l mute la ăia (la Lehliu – n.n.), e la telefoane, la ăia. Eu nu vorbesc cu el, îmi bag picioarele în gura lui.”

Aurel Ilie a recunoscut că el este cel care se arată atât de bucuros de vestea morții colegului său Nelu Andrei:

„Ce să vă zic? Haideți să ne vedem să vorbim! Vă rog să-mi rezerv dreptul de a nu face comentarii, la momentul ăsta.”

În cursul acestei zile, referitor la această situație scandaloasă, IPJ Călărași Călărași a dat publicității un comunicat:

„Având în vedere informațiile apărute în mass-media, cu privire la injuriile aduse de un polițist unei persoane decedate, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași este abilitat să comunice următoarele: în urma verificărilor efectuate de Compartimentul Control Intern, față de polițistul implicat, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare, urmând ca, la finalizarea acesteia să fie luate măsurile legale care se impun.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp