EVENIMENT

Copiii rezidenți de la Centrul de Plasament Făurei au sunat la 112, după ce șeful Ionuț Dumitrașcu i-a luat la bătaie pentru că și-au cerut banii dispăruți de pe carduri

Print Friendly, PDF & Email

Mai multe apeluri la numărul unic de urgență 112 au fost efectuate, în cursul acestei zile, după prânz, din Centrul de Plasament Făurei, de la căsuța de tip familial „Floare de Colț”, din localitatea Ulmu, județul Călărași.

Ionuț Dumitrașcu

Copiii, mulți dintre aceștia cu probleme de ordin medical, au reclamat că au fost agresați fizic de Ionuț Dumitrașcu, poreclit Boldeica, un fost paznic de fond de vânătoare devenit șef pe criterii de ordin politic.

Au fost agresați fizic doi beneficiari de asistență socială, un minor și un adolescent în vârstă de 18 ani. Scandalul s-a declanșat în jurul orei 14:00. „Ne amenință că ne duce la Perișoru, ne bate, vine, ne aruncă, ne strică bunurile… E jale!”

Situația ar fi degenerat astăzi: „I-am chemat să discute cu noi. I-am spus problemele noastre, ne-au furat și banii de pe carduri, la mai mulți copii, nu numai mie… Azi am început să vorbim cu cei doi, domnul Dumitrașcu și cu doamna asistent Amalia… Au aruncat toate alea pe-acolo. A început să țipe la noi, pe el l-a alergat pe-aici pe-afară, să-l bată și nu l-a prins, lui i-a dat două palme și confirmă toți copiii.” Declarația aparține lui Vali Niță, rezident. „Crede că rezolvă dacă amenință și bate. De când a venit dânsul, s-a stricat tot, nu mai e ce-a fost. Am ajuns bătaie de joc la cei doi…”

„Eram aici, pe canapea. Și i-am zis că mi-a luat banii de pe card. I-am zis asta puțin mai tare. El m-a luat de gât și m-a bătut. Mi-a dat doi pumni în ochi și unul la coaste.”

Sunt 12 copii și adolescenți în căsuța de tip familial „Floare de Colț” Ulmu, din cadrul Centrului de Plasament Făurei. Doi dintre aceștia, în timpul scandalului, au fugit la postul local de poliție, din sat, să anunțe că sunt agresați fizic. De situația explozivă de-aici a fost informat și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, inculpat pentru abuz în serviciu și șantaj, cel care l-a făcut pe Ionuț Dumitrașcu, zis Boldeica, din fost paznic de fond de vânătoare în administrator de centru de plasament, în cursul anului trecut.

Iuliana Raiu

O altă individă, Iuliana Raiu, acuzată public de escrocherie, a ajuns și ea în aceeași postură

Pe o înregistrare audio, sunt evidente zgomotele de fond, copiii fiind loviți în mod repetat.

  • Curți a venit și a zis că l-ai bătut la internat.
  • Ia zi, Curți!… Cum, mă, te-am bătut io la internat?
  • Păi și-acum ce faceți?
  • Mă, te-am bătut la internat? Te-am bătut la internat? (Îl lovește.) De ce, dracu, minți?
  • Ete, acum de ce dați în el?

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, printre care și un expert criminalist. S-au prelevat probe, inclusiv imaginile de pe sistemele de supraveghere video. Doi dintre beneficiari au fost duși la Serviciul de Medicină Legală Călărași.

Alertat de reprezentanții presei, Gheorghe Drăgănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, recunoaște: „A fost un incident între șeful de centru și doi dintre beneficiari, dintre care unul minor și unul adult. Reclamă că ar fi fost bătuți. S-a sunat la 112. Au venit organele de poliție și s-a procedat la audierea celor doi și încă doi martori. Din punct de vedere administrativ, vom face o anchetă, să vedem ce s-a întâmplat. Vom face o analiză și o discuție cu copiii de-aici căci acum, dacă am stat de vorbă cu ei, mai mulți încep să reclame și alte aspecte pe care le vom lua în considerare și le vom cerceta. Să vă dau un răspuns direct, acum, legat de măsura pe care aș lua-o? Nu pot să vă spun până nu se finalizează cercetarea. Dar o bănuiți și dumneavoastră.”

Într-o filmare realizată de un angajat al Centrului de Plasament Făurei, Ionuț Dumitrașcu, fostul paznic de fond de vânătoare este surprins la volanul autoturismului de serviciu în timp ce acroșează porțile de la intrarea în curtea sediului.

Agresorul a fost reținut!

Într-un comunicat remis presei, în cursul zilei de azi, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași precizează: La data de 04 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați cu privire la faptul că în jurul orei 14.00, doi tineri în vârstă de 14 și 16 ani, rezidenți în cadrul unui centru de plasament de pe raza comunei Ulmu, județul Călărași, au fost agresați fizic. În fapt, pe fondul unor discuții în contradictoriu, au fost agresați de un angajat al centrului, în vârstă de 58 de ani, aflat în timpul programului de lucru. Ulterior, în urma probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp