ACTUALITATE

Școala ca un circ: Directoare tulburată și închisă în birou. O altă directoare îl imită pe Rambo înscris în PNL! / Video

Print Friendly, PDF & Email

A fost numită directoare a Școlii Gimnaziale nr. 9 Constantin Brâncoveanu, din municipiul Călărași, în data de 5.04.2021.

Este vorba de Oana Maria Rusten, învățătoare, ultima oară directoare a Grădiniței cu Program Normal Elisabeta Rosetti, din comuna Roseți, județul Călărași.

Decizia de numire a acesteia în postul de director al Școlii Gimnaziale nr. 9 Constantin Brâncoveanu este emisă la data de 2.04.2021. Decizia este semnată de Maria Raluca Caraion, în calitate de inspector școlar general. Are nr. 226/2.04.2021, iar în cuprinsul acesteia, la art. 1 (1), se specifică: “Începând cu data de 5.04.2021, domnul/doamna Rusten Oana Maria este numit/ă, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de director la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu…”

Oana Maria Rusten, însă, la data de 2.04.2021, emite și semnează Decizia nr. 163, pe care o semnează în calitate de director al Școlii Gimnaziale nr. 9 Constantin Brâncoveanu. La data emiterii acestui act, Oana Maria Rusten nu avea această calitate.

În cursul acestei săptămâni, i-am solicitat acesteia o întrevedere prin care să ne emită un punct de vedere referitor la această neconcordanță cu conotații de ordin penal.

Am revenit, cu aceeași solicitare, în cursul zilei de azi, chiar la Școala Gimnazială nr. 9 Constantin Brâncoveanu, din municipiul Călărași.

Reacția directoarei Oana Maria Rusten a fost una de-a dreptul halucinantă:

“Dacă doriți să aflați orice informație legată de instituție, vă rog să faceți o cerere și veți primi informațiile necesare.”

După care a intrat în birou, închizându-se cu cheia, pe dinăuntru. Nu a mai schițat absolut nici un gest, vreme de aproape 10 minute. Am solicitat angajaților școlii să sune la numărul unic de urgență 112, câtă vreme Oana Maria Rusten nu a mai dat nici un semn de viață.

La Inspectoratul Școlar al Județului Călărași, reacția Mariei Raluca Caraion, în calitate de inspector școlar general, a fost la fel de ciudată:

  • În primul rând, aș vrea să vă întreb cum le-ați furnizat documentele acestea. Cum au intrat în posesia dumneavoastră?
  • …V-ascult!
  • Asta voiam să vă-ntreb!
  • Vreți să vă răspund la întrebarea asta?
  • Da.
  • Mi le-a dat domnul Emil Dumitru.
  • Am înțeles. Dacă sunt obținute printr-o cale legală, n-am nimic împotrivă.
  • Bine, le-am furat!

“Pot să vă răspund despre deciziile pe care le emitem noi, ca instituție. Unitățile de învățământ se organizează conform regulamentului de ordine interioară și conform Regulamentului de Ordine și Funcționare a Unităților de Învățământ. Deciziile emise de dânșii nu sunt obligați să ni le transmită și să am cunoștință de toate 303 unități. Acum am aflat, vom face cercetări în sensul acesta.”

Cristina Drăgan, alături de primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu

În schimb, în urmă cu două zile, un alt eveniment petrecut, de data aceasta, la Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, din Oltenița, județul Călărași, a scandalizat opinia publică. Cristina Drăgan, profesoară de sport, devenită directoare, la data de 8.01.2021, a fost filmată într-o sală de clasă, în timp ce-i aplică unui elev mai multe lovituri.

“Tu ce oră ai, mă? Ce cauţi aici? Ce cauți aici? Ce cauţi aici, mă? Dă-i drumul la clasă mai repede!”, urlă directoarea Cristina Drăgan, în timp ce lovește un elev cu o ură greu de înțeles.

Cristina Drăgan nu a dorit să ne ofere un punct de vedere. Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Călărași, în schimb, s-au arătat șocați de înregistrare.

“Sunt șocată! Credeți-mă că mi s-au înmuiat picioarele. Și eu am copil. Deci nu am cuvinte să cataloghez așa ceva… Eu cred că este treabă de poliție aici. Am sunat-o imediat pe doamna, nu știu cum s-o numesc, și eu consider că chestiunea asta cam umple paharul și cu alte lucruri care nu se puteau demonstra anterior. Nu am cum să apăr așa ceva.”

Reacția a fost a inspectorului școlar general, Raluca Maria Caraion, numită în acest post, prin intermediul Partidului Național Liberal, la data de 11.01.2021. În schimb, Cristina Drăgan este și consilier local, tot din partea partidului Național Liberal, în cadrul Consiliului Local al municipiului Oltenița.

În aceeași zi, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a emis o notă de presă prin care comunica faptul că polițiștii s-au sesizat din oficiu privind comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, în prezent efectuându-se cercetări în vederea stabilirii situației de fapt, având în vedere imaginile video apărute în spațiul public.

Cristina Drăgan, în data de 20.05.2021, și-a prezentat demisia, câtă vreme urma să fie destituită printr-o decizie a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar al Județului Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp